کد خبر: ۳۰۱۳
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۴
چرا بودجه نهاد ریاست جمهوری سه برابر شد؟

۵۲۵ میلیارد تومان فقط برای سفرهای استانی رییسی!

رئیس دولت سیزدهم، دخل و خرج کل دولت را در لایحه جدید بودجه سال ۱۴۰۱، با رقم ۳۶۳۱ هزار میلیارد تومان بسته‌ است.
۵۲۵ میلیارد تومان فقط برای سفرهای استانی رییسی!

رئیس دولت سیزدهم، دخل و خرج کل دولت را در لایحه جدید بودجه سال ۱۴۰۱، با رقم ۳۶۳۱ هزار میلیارد تومان بسته است. هرچند رقم بودجه پیش‌بینی شده برای نهاد ریاست جمهوری در مقایسه با سایر ارقام بودجه اندک به نظر می‌رسد، اما سه برابر شدن این بودجه نسبت به سال گذشته در نوع خود پرسش‌برانگیز به نظر می‌رسد.

۵۲۵ میلیارد تومان فقط برای سفرهای استانی رییسی!
مخاطب ۲۴- در نگاه مقایسه‌ای میان لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ با سال ۱۴۰۰  که توسط دولت سحن روحانی تدوین شده بود، افزایش چشم‌گیر بودجه نهاد ریاست جمهوری نکته نیست که از نگاه ناظر پرسش‌گر دور بماند  چرا که بودجه این نهاد در سال ۱۴۰۰ مبلغی حدود ۵۳۰ میلیارد تومان بوده است، اما در سال ۱۴۰۱ این مبلغ به عدد ۱ هزار و ۵۳۸ هزار میلیارد و ۴۶۴ میلیون تومان رسیده است.

سر فصل‎ برنامه‌های نهاد ریاست جمهوری

نهاد ریاست جمهوری تا دولت دوازدهم همیشه برنامه‌های مشخصی داشته است که بودجه متناسب با آن برنامه‌ها در لایحه بودجه سالیانه کل کشور لحاظ می‌شده است. این برنامه‌ها شامل برنامه احراز صلاحیت‌های ورود به خدمت دولتی،  برنامه ساماندهی دعاوی حقوقی،  برنامه حکمرانی و راهبری امور فراقوه‌ای،  برنامه پژوهش‌های علمی، کاربردی، فناوری و فن‌آفرینی،  برنامه راهبری فناوری‌های نوپدید و بین رشته‌ای و توسعه همکاری‌های بین المللی،   برنامه ارائه خدمات یکپارچه دولت هوشمند الکترونیکی،  برنامه نظارت بر تسهیل رقابت و کنترل انحصار در بازار داخلی،  برنامه هدایت، راهبری و توانمندسازی خانواده‌ها و کودکان، نظارت بر مهدکودک‌ها، مراکز پیش دبستان و مراکز آموزشی نگهداری کودکان و اجرای سیاست‌های قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت،  برنامه پژوهش‌های کاربردی و تقاضا محور است.

 



علت افزایش بودجه نهاد ریاست جمهوری

دولت سیزدهم، اما در نهاد ریاست جمهوری تغییراتی را به وجود آورده است که برخی علت افزایش بودجه نهاد ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۱ را نسبت به سال ۱۴۰۰ را این تغییرات می‌دانند. در سرفصل جدید این بودجه علاوه بر سایر برنامه‌ها که از قدیم نیز وجود داشته است یک بند جدید با عنوان برنامه حکمرانی امور قوه مجریه نیز ایجاد شده است که تعهد به مصوبات سفر‌های استانی را شامل می‌شود و در بودجه سال ۱۴۰۰ وجود نداشته است. دولت سیزدهم در این رابطه هم مبلغ ۵۲۵ میلیارد تومان را برای مصوبات سفر‌های استانی در نظر گرفته است و در سرفصل بودجه نهاد ریاست جمهوری اضافه کرده است.

سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که رئیس دولت قبلی هم به تبع دید و بازدید‌هایی از بسیاری از شهر‌ها و روستا‌ها داشته است و هزینه آن را از کجا می‌آورد؟

بند دوم در لایحه پیشنهادی دولت هم مربوط به برنامه‌های راهبری فناورانه و مقابله با قاچاق کالا و ارز و مواد مخدر و معاونت امور زنان و دارو‌های روان‌گردان و ردیف‌های دیگر است که دولت مبلغ ۴۶۲ میلیارد تومان را برای آن در نظر گرفته است و جمع ردیف‌های فوق ۱،۵۰۰ میلیارد تومان است.

بسیاری از دولت‌مردان در نهاد ریاست جمهوری دلیل افزایش بودجه را اینگونه ساده‌سازی کردند که در دولت قبل وزرا نمی‌توانستند رئیس دولت را ببینند، اما در این دولت این امکان فراهم شده است که بخشی از همین بودجه به این کار اختصاص یابد که دولت و شخص رئیس جمهور سفر استانی یا دیدار داشته باشند. این کار علاوه بر کنترل و کاهش هزینه‌های جاری باعث می‌شود تا مشکلات مردم از طریق این سفر‌های استانی چه در شهر‌ها و چه در روستا‌ها نیز بازگو و حل شود. این بدین معنا است که؛ مردم باید برای حل مشکلات خود چه در شهر‌ها و چه در روستا‌ها باید از جیب خود هزینه‌ای در قبال خدمات عمومی بپردازند.  

همچنین پیش از این در لایحه بودجه ۱۴۰۰ دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد زیرمجموعه وزارت اقتصاد  محسوب می‌شد،  اما  طبق بند ح تبصره ۱۸ لایحه بودجه ۱۴۰۱، از سال آینده دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با حفظ شخصیت حقوقی مستقل و با رعایت ضوابط و مقررات زیر نظر رئیس جمهور اداره می‌شود.

منبع: فرازدیلی

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده
در میانه تلاش روسیه برای حفظ و ارتقای توان رزمی نیروی هوافضای خود، شرکت هواپیمایی متحد (UAC) از تحویل یک سری جدید از جنگنده‌های پیشرفته سوخو ۵۷ به وزارت دفاع خبر داده است
نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند
فهرست نامزدهای چهل و چهارمین جشنواره ملی فیلم فجر به همراه هیئت داوری جشنواره اعلام شدند.
قیمت برنج هم رکورد شکست؟ قیمت برنج هم رکورد شکست؟
قیمت برنج ایرانی همچنان در سطوح بالایی قرار دارد و خرید این کالای اساسی برای بسیاری از خانوارها در شرایط تورمی امروز به‌طور محسوسی تغییر یافته است.
فیلم آتش‌سوزی در نیروگاه برق آلستوم ستارخان تهران + توضیحات سخنگوی آتش نشانی فیلم آتش‌سوزی در نیروگاه برق آلستوم ستارخان تهران + توضیحات سخنگوی آتش نشانی
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران درباره جزئیات حریق نیروگاه برق در ستارخان اظهار داشت: این حادثه ساعت ۱۵:۳۲ امروز در محل اداره برق خیابان ستارخان به نیروهای آتش نشانی اطلاع داده شد و بلافاصله نیروهای ۲ ایستگاه به محل اعزام شدند. البته نیروهای اداره برق هم همزان در حال اطفای حریق بودن
هاشمیان بهتر از اوسمار بود؟ هاشمیان بهتر از اوسمار بود؟
امروز وحید هاشمیان سرمربی ابتدای فصل پرسپولیس که در پایان هفته هفتم و بعد از دیدار با ذوب آهن، جای خود را به اوسمار، سرمربی برزیلی پرسپولیس، داد، با استوری کردن مطلب وبسایت تابناک درباره مقایسه نتایج بین دو سرمربی، موضع خود را در قبال تغییرات فنی روی نیمکت تیم علنی کرد.
قیمت محصولات ایران‌خودرو امروز +جدول قیمت محصولات ایران‌خودرو امروز +جدول
آخرین قیمت محصولات ایران‌خودرو برای امروز دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ منتشر شد.
توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در خصوص توقیف اموال محمد ساعدی‌نیا + فیلم توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در خصوص توقیف اموال محمد ساعدی‌نیا + فیلم
سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد: پرونده محمد ساعدی‌نیا به‌دلیل دعوت مردم به مشارکت در اغتشاش و حمایت از آشوبگران در دادگستری قم تشکیل و وی بازداشت شده است وی ادامه داد: اموال، املاک و سهام او شناسایی و توقیف شده و در صورت اثبات خسارت، جبران از محل اموال وی علاوه بر مجازات قانونی انجام می‌شود.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر