کد خبر: ۳۰۰۹۹
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۰

رازگشایی ناسا از دستی که در آسمان پدیدار شد! +عکس

دست روح یک سحابی معروف به نام «MSH ۱۵-۵۲» است که شباهت بسیاری به دست انسان دارد.
رازگشایی ناسا از دستی که در آسمان پدیدار شد! +عکس

مخاطب 24- در سال ۱۸۹۵، زمانی که ویلهلم رونتگن آلمانی از استخوان‌های دست همسرش تصویربرداری کرد، اولین عکس‌های اشعه ایکس گرفته شد. اکنون با کمک همان پرتوهای ایکس می‌توان به اعماق جهان نگاه کرد. حال ناسا با استفاده از این فناوری توانسته است استخوان‌های شبح‌وار یک دست کیهانی را که در فاصله ۱۶ هزار سال نوری از زمین قرار دارد، ثبت کند.

دست روح یک سحابی معروف به نام «MSH ۱۵-۵۲» است که شباهت بسیاری به دست انسان دارد. تپ‌اختر (pulsar) این سحابی در کف دست روح قرار دارد. اکنون جدیدترین تلسکوپ پرتو ایکس ناسا، کاوشگر قطب‌سنجی پرتو ایکس (IXPE)، تصاویر جدیدی از این سحابی گرفته است.

براساس مقاله محققان ناسا، تلسکوپ IXPE به پژوهشگران نشان داده که دقیقاً چگونه میدان مغناطیسی این دست کیهانی حرکت می‌کند. درواقع ذرات باردار تولیدکننده اشعه ایکس در امتداد میدان مغناطیسی حرکت کرده و شکل اصلی سحابی را تعیین می‌کنند.

پیدایش سحابی دست روح یا MSH ۱۵-۵۲ را می‌توان به یک ستاره عظیم در کهکشان راه شیری نسبت داد. این ستاره سوخت هسته‌ای خود را حدود ۱۵۰۰ سال پیش تمام کرده و به تشکیل یک جرم با چگالی فوق‌العاده بالا به نام ستاره نوترونی منجر شده است. تپ‌اختر ستاره‌های نوترونی در یک چرخش با میدان مغناطیسی قوی، جریان‌هایی از ماده و پادماده را از نواحی قطبی خود ساطع می‌کنند. سرانجام این فرایند، شکل‌گیری یک سحابی باد تپ‌اختری است.

رازگشایی ناسا از دستی که در آسمان پدیدار شد! /عکس

رصدخانه اشعه ایکس چاندرا تپ‌اختر «PSR B۱۵۰۹-۵۸» را برای اولین‌بار در سال ۲۰۰۱ مشاهده کرد و نشان داد که سحابی باد تپ‌اختریِ همراه آن شباهت زیادی به دست انسان دارد.

دانشمندان از IXPE برای انجام رصد متمرکز ۱۴ روزه این دست کیهانی استفاده کردند. براساس بیانیه رسمی آن‌ها، این طولانی‌ترین زمان صرف‌شده برای تمرکز روی یک جسم منفرد از زمان آغاز به کار این تلسکوپ در دسامبر ۲۰۲۱ (آذرماه ۱۴۰۰) است.

 

منبع: دیجیاتو

برچسب ها: ناسا اشعه ایکس
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.