مخاطب 24- آیا میدانید گواهینامه طلایی چیست و گواهینامه رانندگی جدید به چه کسانی تعلق می گیرد؟ ماجرای گواهینامه طلایی، نقره ای و سفید که در روزهای اخیر درباره آن صحبت می شود چیست؟
در آینده نزدیک سه رنگ برای گواهینامه خواهیم داشت که شامل سفید، نقرهای و طلایی میشود. گواهینامه سفید مخصوص رانندگان عادی است. گواهینامه نقرهای به رانندگانی اعطا میشود که تخلف ندارند. درنهایت گواهینامه طلایی نیز برای رانندگانی است که برای مدت طولانی، قانونمند و بدون تخلفبودهاند.
رئیس پلیس راهور فراجا به تازگی از ارائه پیشنهاد برای رنگبندی گواهینامه رانندگی خبر داد. براساس گفتههای او، رنگ گواهینامه رانندگان قانونمند در ابتدا از سفید به نقرهای تغییر خواهد کرد. اگر راننده همچنان بدون تخلف به فعالیت خود ادامه دهد، صاحب گواهینامه رانندگی طلایی خواهد شد.
این اقدام پلیس راهور علاوه بر متمایزکردن رانندگان از یکدیگر، بهعنوان یک تشویق نیز شناخته میشود. برخی رانندگان تشویق میشوند تا رانندگی ایمنتری داشته باشند و گواهینامه طلایی دریافت کنند. درصورتیکه مزایایی برای صاحبان گواهینامه رانندگی نقرهای و طلایی در نظر گرفته شود، تأثیرگذاری این طرح بازهم افزایش خواهد یافت. ازجمله مشوقهای پیشنهادی میتوان به تخفیف در طرح ترافیک یا هزینه پارکینگ خودرو اشاره کرد.
جزییات گواهینامه طلایی چیست؟ به گزارش صدا و سیما، سرهنگ احمد کرمی اسد، رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور ناجا در گفتگو با برنامه رادیویی، روزی نو، افزود: برای دارندگان گواهینامه طلایی امتیازاتی از جمله، تخفیف بیمهای ۲۰ درصدی، تخفیف ۱۰ درصدی عوارض آزادراهی، تخفیف ۱۰ درصدی عوارض سالیانه شهرداری، کاهش ۲۰ درصدی هزینه معاینه فنی، کاهش ۳۰ درصدی هزینه نقل و انتقال وسایل نقلیه دارندگان گواهینامه طلایی، تخفیف در استفاده از اماکن رفاهی و اقامتی و مهمتر از همه؛ بحث اولویت استخدام در دستگاههای دولتی به عنوان راننده، در نظر گرفته شده است، و این امتیازات برای کسانی خواهد بود که گواهینامه طلایی دارند.
وی افزود: در قانون رسیدگی به تخلفات برای رانندگان متخلف یک سری جریمهها مثل نمره منفی، ضبط گواهینامه و اگر راننده توجهی به این موارد نکرد، ابطال گواهینامه در نظر گرفته شده است، اما اقدام تشویقی در آیین نامه صدور یا قانون رسیدگی به تخلفات مطرح نشده بود و برای این که بین افرادی که قانونمند هستند با کسانی که قانون را رعایت نمیکنند تفاوتی باشد، طرحی در پلیس راهور مورد مطالعه قرار گرفت و این طرح در قالب رنگ بندی گواهینامه رانندگی، با امضای رئیس جمهور به مجلس ارائه شد و اگر در کمیسیون مربوطه مورد تأیید قرار بگیرد، قطعاً اجرایی خواهد شد.
سرهنگ کرمی اسد با بیان اینکه تا قبل از سال ۸۳ کسانی که گواهینامه دریافت میکردند الزام و اجباری برای آموزش نداشتند گفت: از سال ۱۳۸۳ با تدوین آیین نامه اجرایی آموزش رانندگی، بحث آموزش قبل از آزمون، اجباری و الزامی شد و در این آموزشها سرفصلهایی تدوین شده که توسط مدرس و مربی به متقاضی ارائه میشود و چگونگی کاربرد این مهارتها در معابر بستگی به تمرین و ممارست دارد.
رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور ناجا با اشاره به اینکه ثبت تخلفات شهروندان در مرکز داده پلیس راهور نشان دهنده نقص آموزشی است گفت: رنگ بندی گواهینامهها یکی از فاکتورهای کنترل رفتار رانندگان خواهد بود، و حالت خود کنترلی برای راننده پیش خواهد آورد.