مخاطب 24- چای زرد از نظر طعم کمی متفاوت است زیرا پس از طعم میوهای و متمایز، بافت صاف و عطر دلپذیری را ارائه میدهد. وقتی صحبت از فواید چای زرد میشود تا حدودی شبیه چای سبز است.
با این حال، در مقایسه با چای سبز و سایر چایها نیز برای معده بهتر است. رنگ زرد روشن این نوشیدنی طبیعی نیست و از طریق فرآیندی خاص به دست می آید. در این فرآیند، پلی فنولهای چای (کاتچین) ابتدا اکسید میشوند تا به رنگ زرد برسند و سپس برای حفظ رنگ و عطر برگهای خشک، تحت عمل قرار میگیرند.
پلی فنولهای موجود در چای زرد با استرس اکسیداتیو مبارزه میکند و از شما در برابر بیماریهای قلبی و سرطان محافظت میکند . پلی فنل های خاص همچنین میتوانند باعث بهبود کنترل قند خون شوند و ممکن است به دیابت کمک کنند.
اینها مهمترین ترکیبات چای زرد هستند و دلیلی هستند که باید آن را هر روز مصرف کنید.
۱. ارتقا سلامت قلب
چای زرد، تقریباً مانند همه انواع چای، حاوی پلی فنول است. پلی فنولها در برابر بیماریهای قلبی عروقی محافظت میکنند. آنها همچنین دفاع آنتی اکسیدانی سلولهای اندوتلیال را تقویت میکنند که سلامت قلب را بیشتر میکند.
پلیفنولها همچنین دارای خواص ضد التهابی هستند که سلامت قلب را بهبود میبخشد و از بیماریهای قلبی مرتبط با التهاب (مانند بیماری عروق کرونر قلب و انفارکتوس میوکارد) جلوگیری میکند. مجموعه مهم دیگری از ترکیبات موجود در چای زرد فلاوانول ها هستند که به کاهش سطح کلسترول بد کمک میکنند.
۲. مفید برای کبد
چای زرد برای کبد نیز مفید است. یک مطالعه نشان میدهد که پلی فنول چای زرد نه تنها به محافظت از کبد در برابر انواع آسیبها کمک میکند، بلکه به درمان هپاتیت نیز کمک می کند. چای زرد ممکن است از تشکیل کبد چرب جلوگیری کند.
تحقیقات همچنین نشان میدهد که یک رژیم غذایی غنی از پلی فنل میتواند یک رویکرد جدید بالقوه برای درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی در نظر گرفته شود.
۳. پیشگیری از دیابت
چای سبز به کنترل سطح قند خون کمک میکند، به طور مشابه، چای زرد به پیشگیری از دیابت نوع ۱ کمک میکند. پلی فنول ها می توانند بر سطح گلوکز خون تأثیر بگذارند و عوارض دیابت را کنترل (یا حتی پیشگیری) کنند.
۴. خواص ضد پیری
پلی فنولهای موجود در چای زرد میتوانند برای افزایش سن نیز مفید باشند. اعتقاد بر این است که پلی فنولهای مشتق شده از برگ های گیاه Camellia sinensis از پوست انسان در برابر علائم پیری نور محافظت میکند. پلی فنول های چای همچنین با استرس اکسیداتیو مبارزه میکنند، که یکی دیگر از عوامل اصلی پیری پوست است.
چای زرد سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است که بدن را قادر میسازد تا با تمام علائم پیری از جمله چین و چروک و لک مبارزه کند و به پوستی بی عیب و نقص کمک کند.
۵. اشتها را افزایش میدهد
توصیه میشود یک ساعت قبل از غذا چای زرد بنوشید و تفاوت را احساس کنید. به طور طبیعی ظرفیت جذب شما را افزایش میدهد.
۶. مفید برای دوران بارداری
به گفته متخصصان، چای زرد در دوران بارداری تا هفته دوازدهم مفید است. تنها چیزی که باید مطمئن شوید این است که میزان مصرف از مرز ۲۰۰ میلی گرم روزانه عبور نکند.
۷. پیشگیری از سرطان
چای زرد حاوی بسیاری از ترکیبات زیست فعال است که به اثرات ضد سرطانی آن کمک میکند. این ترکیبات با اکسیداسیون و التهاب مبارزه میکنند و در نتیجه خطر سرطان را کاهش میدهند. پلی فنولهای موجود در چای همچنین می توانند اثرات محافظتی در برابر سرطان داشته باشند.
این ترکیبات نه تنها به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند، بلکه بر مکانیسم های مختلف سلولی نیز تأثیر مثبت دارند.
۸. ارتقا سلامت دستگاه گوارش
پلی فنولهای چای زرد نیز در درمان بسیاری از مشکلات گوارشی نقش دارند. برخی از این بیماریها عبارتند از بیماری التهابی روده، اسهال حاد ، زخم معده و سرطانهای دستگاه گوارش. آنتی اکسیدانهای چای زرد همچنین به درمان آسیب معده ناشی از التهاب کمک می کنند.
۹. کمک به کاهش وزن
عصاره چای زرد (همراه با عصاره چای سبز) باعث کاهش افزایش وزن و کاهش چشمگیر شاخص توده بدنی میشود. عصارهها همچنین میتوانند سیری و مصرف انرژی را در طول وعده غذایی در افراد چاق افزایش دهند.
طرز تهیه چای زرد در خانه
دم کردن چای زرد شبیه به چای دیگر است. اطمینان حاصل کنید که از آب تصفیه شده در فرآیند استفاده می کنید.
آنچه شما نیاز دارید:
یک قوری
یک فنجان
۱ قاشق چایخوری از برگهای شل و زرد چای
یک کتری
فنجان و قوری را با مقداری آب گرم گرم کنید. آب را به اطراف بچرخانید و سپس از ظروف دور بریزید.
برگهای چای را به قوری اضافه کنید. میتوانید به ازای هر ۸ اونس آب یک قاشق چای خوری برگ چای اضافه کنید.
آب را در کتری گرم کنید تا دمای ۱۶۷ درجه فارنهایت تا ۱۷۶ درجه فارنهایت برسد. به یاد داشته باشید که از آب جوش استفاده نکنید این ممکن است به طعم برگهای ظریف آسیب برساند.
آب داغ (به همراه برگ های چای) را داخل قوری بریزید و درب آن را ببندید. اجازه دهید برگ های چای به مدت ۲ تا ۳ دقیقه دم بکشد. میتوانید هر ۳۰ ثانیه یک بار چای را بچشید تا بررسی کنید که آیا به طعم دلخواه رسیده است یا خیر.
چای را از صافی رد کنید و داخل فنجان بریزید و از نوشیدن آن لذت ببرید.
میتوانید از همان مجموعه برگ ها ۳ تا ۵ بار قبل از دور ریختن آنها استفاده کنید.
چای زرد بهتر است یا چای سبز؟
چای زرد بهتر از چای سبز است. فعالیت آنتی اکسیدانی آن افزایش یافته و حاوی محتوای فنلی بالاتری نسبت به چای سبز است.
بهترین زمان برای نوشیدن چای زرد چه زمانی است؟
نوشیدن چای زرد در بعدازظهر ایده آل است. همچنین ممکن است به بهبود سیستم ایمنی کمک کند.
چای زرد چقدر کافئین دارد؟
یک فنجان چای زرد ۶۳ میلی گرم کافئین دارد.
منبع: دنیای اقتصاد