کد خبر: ۲۹۶۰۸
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۴
هشدار محققان سازمان ملل:

جهان درحال نزدیک‌شدن به نقاط بحرانی محیط‌زیستی است

پژوهشگران در گزارشی اعلام کرده‌اند که جهان درحال حرکت به‌سمت نقاط بحرانی بی‌بازگشت است و باید دست به تغییراتی جدی زد.
جهان درحال نزدیک‌شدن به نقاط بحرانی محیط‌زیستی است

مخاطب 24- محققان سازمان ملل متحد هشدار داده‌اند که بشریت به‌شکل خطرناکی درحال نزدیک‌شدن به نقاط بحرانی بی‌بازگشت است؛ نقطه‌ای که به‌طرزی بحرانی بر توانایی ما برای کنارآمدن با فجایع آسیب وارد خواهد کرد. این پژوهشگران می‌گویند خشک‌شدن آب‌های زیرزمینی در آینده می‌تواند مشکل تأمین خوراک را برای مردم به‌وجود آورد.

به گزارش گاردین، گزارش جدید دانشگاه سازمان ملل (UNU) در آلمان به نقاط خطرناکی اشاره کرده که جهان درحال نزدیک‌شدن به آن‌هاست، اما هنوز امکان جلوگیری از آن‌ها وجود دارد. این نقاط بحرانی ازجمله ازدست‌رفتن یخچال‌های طبیعی (که در بسیاری از مناطق دنیا برای تأمین آب اهمیت دارند) و تجمع زباله‌های فضایی در مدار (که می‌توانند عملکرد ماهواره‌های هشداردهنده درزمینه تغییرات آب‌وهوایی را مختل کنند) هستند.

نقاط بحرانی محیط‌زیستی می‌توانند فاجعه‌بار باشند

این نقاط حساس با کوچک‌ترین تغییری می‌توانند فعال و مشکل‌ساز شوند و اتفاقات بسیار بزرگ‌تری را به‌دنبال داشته باشند. این نقاط که از آن‌ها با عنوان نقاط بحرانی ریسک یاد می‌شود، با نقاط بحرانی اقلیمی تفاوت دارند. نقاط بحرانی اقلیمی ازجمله نابودی جنگل‌های بارانی آمازون و ازبین‌رفتن جریان مهم اقیانوس اطلس هستند. نقاط بحرانی ریسک تأثیر مستقیم‌تری روی زندگی مردم می‌گذارند، درحالی‌که نقاط بحرانی اقلیمی تغییرات بزرگ‌تری را رقم می‌زند که شاید خیلی زود ملموس نباشد.

دکتر «زیتا سبس‌واری» از مؤسسه محیط‌زیست و امنیت بشری UNU می‌گوید: «در شرایطی که بی‌رویه درحال برداشت از منابع آب، آسیب‌زدن به طبیعت و آلوده‌سازی زمین و فضا هستیم، به‌شکل خطرناکی به مرز چند نقطه بحرانی ریسک نزدیک می‌شویم و این اتفاق می‌تواند سیستم‌هایی را نابود کند که حیات ما وابسته به آن‌هاست.» او می‌گوید بشر درحال از‌دست‌دادن ابزارهای لازم برای مدیریت ریسک است.

محققان می‌گویند در آینده احتمالاً به نقطه‌ای می‌رسیم که بیمه مسکن از دسترس خارج می‌شود و بسیاری از مردم در مواجهه با فجایع طبیعی، حمایت‌های اقتصادی را از دست می‌دهند. مشکل بعدی به بحران ریسک خشک‌شدن آب‌های زیرزمینی مربوط می‌شود که همین حالا در کشورهایی مثل عربستان رخ داده و در هند نیز درحال رخ‌دادن است.

دانشمندان توصیه کرده‌اند که تغییر رویه باید به‌سرعت آغاز شود و ارزش‌ها نیز باید تغییر کنند. آن‌ها می‌گویند ما باید اجداد خوبی برای آیندگان باشیم و به حق زندگی و بهره‌مندی از محیط‌زیست در نسل‌های آینده احترام بگذاریم.

 
منبع: دیجیاتو
برچسب ها: سازمان ملل متحد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر