کد خبر: ۲۹۱۰۳
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۵
شی نیازی به جنگی گرم و خونین ندارد؛

احتمال وقوع جنگ میان آمریکا و چین تا چه اندازه جدی است؟

شی در حال حاضر به یک جنگ داغ نیاز ندارد، اما بی سر و صدا یک جنگ غیر نظامی در حال وقوع است. این احتمال وجود دارد که شی یا هر رهبر حزب کمونیست چین منتظر بمانند تا چین به هژمون واقعی تبدیل شود.
احتمال وقوع جنگ میان آمریکا و چین تا چه اندازه جدی است؟

مخاطب 24- براساس سیاست فعلی چین و الگوی طول عمر خانواده "شی جین پین پینگ" رئیس جمهور چین احتمالا برای مدتی در قدرت باقی خواهد ماند. این احتمال وجود دارد که شی یا هر رهبر حزب کمونیست چین منتظر بمانند تا چین به هژمون واقعی تبدیل شود زمانی که آن گونه که اقتدارگرایان لنینیست معتقدند همه چیز را بتوان با قدرت مطلق حل کرد تا آن زمان حزب کمونیست چین جسورتر خواهد شد و احتمال آغاز جنگ بیش‌تر می‌شود.

دلیل آن که رویکرد حزب کمونیست چین همراه با صبر و حوصله بوده صرفا حفظ توازن و تعادل داخلی و یا خودداری از وابستگی متقابل نبوده است. واقعیت آن است که تجارت جهانی و مزیت رقابتی ساختاری چین که مواردی بیش از یارانه‌ها و کاهش ارزش پول را شامل می‌شود به ارتقای صنعتی و تکنولوژیکی چین سرعت و وسعت بخشیده و هسته اصلی صنایع ایالات متحده مانند خودروسازی و نیمه هادی‌ها را تحت تاثیر قرار داده است.

سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) تخمین می‌زند که سهم جهانی از تولیدات صنعتی با فناوری پیشرفته چین تقریبا ۴۰ درصد است این در حالیست که بیست سال پیش این میزان تک رقمی بود، اما اکنون بیش از مجموع سهم کشور‌های عضو جی ۷ است.

قدرت بازار و وابستگی از پیش سبب شده بود تا متحدان کلیدی اروپایی با دقت بین دو قدرت بزرگ (چین و آمریکا) حرکت کنند. شرکت‌های چینی که مزیت کسب می‌کنند نه تنها بر تولید کالا تسلط دارند بلکه بر خدمات و زیرساخت‌ها نیز مسلط می‌باشند. شبکه اجتماعی تیک تاک و CATL بزرگترین تولید کننده باتری خودرو‌های برقی دو نمونه از این شرکت‌ها هستند.

از منظر هزینه و فایده، شی اکنون نیازی به جنگی گرم و خونین ندارد. یک جنگ غیر نظامی بی سر و صدا در جریان است. اهداف سیاسی خواه امتیاز گرفتن از دیگران و یا جایگزینی نظم فعلی همواره در خط مقدم جنگ قدرت‌های بزرگ قرار دارند. بالعکس وقوع یک جنگ گرم درحال حاضر منجر به جدایی‌ای سختی مانند جدایی رخ داده میان اروپا از روسیه خواهد شد.

وقوع جنگی گرم صرفا به وجهه چین لطمه نمی‌زند و پیشرفت آن کشور در حوزه سلطه اقتصادی را کاهش نمی‌دهد بلکه علاوه بر آن توانایی چین در افزایش وابسته ساختن سایر بازیگران به پکن و توانایی پکن در تضعیف جوامع داخلی سایر کشور‌ها را به دلیل اثرات مخرب ناشی از جنگ بر تجارت کاهش خواهد داد.

شی مطمئنا نگران است که هرگونه عدم اطمینان ناشی از جنگ بتواند ثبات رژیم او را تهدید کند. با این وجود، از آنجایی که ایالات متحده و متحدان اش از نظر تکنولوژیک پیشرفته‌تر می‌شوند راحت‌تر می‌توانند در جنگ‌ها برنده شوند و در واقع حتی با یک تهدید می‌توانند دشمنان را وادار به عقب نشینی نمایند.

وضعیت موجود تنگه تایوان بیش از نیم قرن است که حفظ شده و شی زمان کافی برای منتظر ماندن در اختیار دارد. هیچ گونه فشار داخلی‌ای بر او وجود ندارد. با ادامه این روند کلیت نخبگان چینی هنوز باور دارند که زمان به نفع آنان است. هیچ کس نمی‌تواند پیش بینی کند در دو دهه آینده چه تحولاتی رخ خواهد داد. با این وجود، اگر روند فعلی ادامه پیدا کند رهبران حزب کمونیست چین مطمئنا به احتمال زیاد از جنگ برای دستیابی به اهداف سیاسی استقبال خواهند کرد.

 

منبع: فرارو

برچسب ها: چین جنگ
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
شیر و خورشید چگونه نماد هویت ایرانیان شد؟ روایت کامل + اینفوگرافیک شیر و خورشید چگونه نماد هویت ایرانیان شد؟ روایت کامل + اینفوگرافیک
نماد شیر و خورشید ایران با ریشه‌هایی در اسطوره‌های ایرانی، تاریخ ایران باستان، نجوم، مذهب و سیاست، یکی از مهم‌ترین عناصر هویت ملی و فرهنگی ایرانیان است.
فیلم+ پزشکیان در دیدار با خانواده جانباختگان حوادث ۱۴۰۴ چه گفت؟ فیلم+ پزشکیان در دیدار با خانواده جانباختگان حوادث ۱۴۰۴ چه گفت؟
رئیس‌جمهور پزشکیان در سفر به استان گلستان با جمعی از خانواده‌های شهدا و آسیب‌دیدگان حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ دیدار کرد.
حل مشکل غایبان کهنسال، نه افزایش جمعیت حل مشکل غایبان کهنسال، نه افزایش جمعیت
بر اساس اعلام رسمی سازمان وظیفه عمومی فراجا، معافیت سربازی برای پدران دارای سه فرزند با شرط ۴۰ سال سن؛ و چهار فرزند و بیشتر (بدون شرط سنی) صرفاً تا پایان سال ۱۴۰۴ اعتبار داشته و پس از آن متوقف خواهد شد
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر