کد خبر: ۲۸۲۷۵
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۶

زن باستانی تهران ۷هزار سال دارد+ عکس

دهه‌های پیش کاوش‌هایی در قیطریه و دروس انجام شد که در آن قدمت تهران را حدود ۳هزار سال تخمین زدند، اما حفاری‌های فاضلاب شهری در دی‌۱۳۹۳ قدمت تهران، تمدن و استقرار انسان در این ناحیه را بیش از ۴هزار سال به عقب برد.
زن باستانی تهران ۷هزار سال دارد+ عکس

مخاطب 24- در آن سال یک مالک در محدوده بازار تهران، اجازه‌ کاوش به باستان‌شناسان داد. کمیته فنی معاونت میراث فرهنگی در آن زمان در پاسخ به استعلام شهرداری نوشت، با هماهنگی مالک و شهرداری حداکثر اعتبار ۳ تا ۴ میلیون تومان توسط مالک فراهم شود در نتیجه با موافقت مالک، توانستیم به این یافته‌ها دست پیدا کردیم.

زن باستانی تهران ۷هزار سال دارد/ عکس

مریم معانی، استاد دانشگاه، باستان‌شناس و پژوهشگر علوم باستان‌شناسی، قدمت تهران را بیش از ۷هزار سال عنوان می‌کند. او برای بیان این تاریخ دلیل واضحی دارد: «در حفاری‌های فاضلاب خیابان مولوی تهران اسکلت زنی پیدا شد که به حدود ۷ هزار سال قبل یعنی دوره نوسنگی تعلق داشت. این کشف شگفت‌انگیز تاریخچه و تفکرات در مورد قدمت تهران را تحت‌الشعاع قرار داد.»

زن باستانی تهران ۷هزار سال دارد/ عکس

فروردین ۱۳۹۳ با یک استعلامِ شهرداری منطقه ۱۲ تهران از میراث فرهنگی برای تخریب و نوسازی مغازه‌ای در بازار صندوق‌سازان تهران، باستان‌شناسان به دیواری با جرزهای تاریخی برخورد می‌کنند و در هر چند سانتی‌متری که به عمق زمین می‌روند با یافته‌هایی تاریخی مواجه می‌شوند؛ سه تکه سفال در عمق‌های متفاوت توسط قدیر افروند به دست آمد. از سوی دیگر، آبان همان سال بود که یکی از دانشجویان کارشناسی ارشد باستان‌شناسی دانشگاه تهران هنگام عبور از منطقه مولوی، حین اجرای عملیات لوله‌گذاری شبکه فاضلاب، متوجه وجود پِی سنگی، بقایای انبوه آجرهای مربعی شکل، سفال‌های تاریخی، استخوان، اشیای فلزی، جوش کوره و ... در کارگاه‌های مشغول به کار فاضلاب می‌شود و پیگیری‌های او به آغاز کاوش‌های باستان‌شناسی در منطقه و کشف اسکلت انسانی مربوط به هزاره‌ پنجم قبل از میلاد (۷۰۰۰ سال پیش) می‌انجامد. بررسی‌های نخستین به شیوه اسکن لیزری و بررسی‌های تخصصی روی جسد مشخص کرد که اسکلت متعلق به یک زن است که ۷هزار سال پیش در این نقطه دفن شده است.»

زن باستانی تهران ۷هزار سال دارد/ عکس

 

منبع: خبر آنلاین

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
سردار حسینی: ضبط گواهینامه راننده حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه سردار حسینی: ضبط گواهینامه راننده حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه
رئیس پلیس راهور فراجا از اعمال برخورد‌های سختگیرانه با تخلفات حادثه‌ساز در ایام بازگشت مسافران نوروزی خبر داد.
ناوگان F-۱۵ با سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته وارد میدان شد ناوگان F-۱۵ با سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته وارد میدان شد
سیستم پیشرفته و جدیدی بر روی ناوگان F-۱۵ نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا نصب خواهد شد تا مقاومت بیشتری داشته باشند.
امیر کویت:کویت به دنبال گسترش بیش از پیش روابط با ایران است امیر کویت:کویت به دنبال گسترش بیش از پیش روابط با ایران است
رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلفنی با امیر کویت تاکید کرد: در زمینه موضوع رفع تنش‌ها نیز جمهوری اسلامی ایران صرفا بر اساس حق و انصاف عمل خواهد کرد و نه پا را از مسیر انصاف فراتر خواهد گذاشت و نه چیزی فراتر از انصاف و عدالت را خواهد پذیرفت.
آکسیوس: ترامپ در حال بررسی جدی پیشنهاد ایران است آکسیوس: ترامپ در حال بررسی جدی پیشنهاد ایران است
مقام‌های آمریکایی به پایگاه آکسیوس گفته‌اند که دونالد ترامپ در حال بررسی جدی پیشنهاد ایران برای مذاکرات هسته‌ای است.
وزیر ارشاد: هیچ استانی حق اعمال سلیقه در مجوز کنسرت‌ها را ندارد وزیر ارشاد: هیچ استانی حق اعمال سلیقه در مجوز کنسرت‌ها را ندارد
وزیر ارشاد گفت: توصیه به استان‌ها برای مجوز کنسرت‌ها مبتنی بر سند ملی موسیقی و صیانت از آن است و هیچ حوزه‌ای حق اعمال سلیقه درباره مجوز‌ها را ندارد.
استقلال تهران خواهان جذب کارلوس کی روش شد! استقلال تهران خواهان جذب کارلوس کی روش شد!
یک رسانه عراقی در خبری مدعی شد که فدراسیون فوتبال این کشور با باشگاه استقلال تهران در حال رقابت برای جذب کارلوس کی روش هستند.
واکنش روسیه به تهدید نظامی ترامپ علیه ایران واکنش روسیه به تهدید نظامی ترامپ علیه ایران
معاون وزیر خارجه روسیه در اظهاراتی با اشاره به لفاظی‌های رئیس جمهور ایالات متحده در خصوص حمله احتمالی به ایران تاکید کرد: ما تهدید‌ها و اولتیماتوم‌های دونالد ترامپ علیه ایران را محکوم می‌کنیم.
برگزیده
۲ بهله عقاب طلایی تحویل محیط زیست خاتم یزد شد ۲ بهله عقاب طلایی تحویل محیط زیست خاتم یزد شد
رییس اداره محیط زیست خاتم یزد از تحویل ۲ بهله عقاب طلایی کشف شده توسط نیروی انتظامی شهرستان مروست به این اداره خبر داد.
گردشگران نوروز ۱۴۰۴ در خانه‌های تاریخی سنندج گردشگران نوروز ۱۴۰۴ در خانه‌های تاریخی سنندج
«عمارت خسروآباد»، «عمارت آصف» و «خانه موزه حبیبی» از شاخص‌ترین خانه‌های تاریخی استان کردستان مربوط به دوران سلسله قاجاریه در شهر سنندج به شمار می‌روند و در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴ پذیرای مسافران و گردشگران هستند.
اگر به دنبال منطقه‌ای فرازمینی در ایران هستید حتما به مینو دشت سفر کنید اگر به دنبال منطقه‌ای فرازمینی در ایران هستید حتما به مینو دشت سفر کنید
جاده‌ای پیش روی شماست که یک سویش جنگل‌های انبوه هیرکانی با درختان سر به فلک کشیده و سوی دیگرش دشت‌های سرسبز گندم و کلزا در نسیم به رقص درآمده‌اند و صدای آبشار‌ها و نغمه پرندگان در هم می‌آمیزد و عطر بهار، روحتان را نوازش می‌دهد. اینجا مینودشت است.
صفحه خبر بالای تصاویر