کد خبر: ۲۷۹۶۶
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۵

رویای شناسنامه‌دار شدن

دغدغه شناسنامه‌دار شدن محصولات کشاورزی نزدیک به یک دهه سیاستگذاران را درگیر کرده است. اما هنوز زیرساخت‌های این رویا آماده نیست. با این حال مجلسیان وزارت کشاورزی را مکلف کردند، محصولات کشاورزی شناسنامه‌دار کنند.
رویای شناسنامه‌دار شدن

مخاطب 24- در برنامه ششم توسعه مجلسیان برای رسیدن به تامین امنیت غذایی و همزمان تراز تجاری مثبت یکسری الزاماتی را برای دولت ترسیم کردند. یکی از این الزامات ایجاد زیرساخت‌های لازم برای رهگیری کالا و نهاده‌های کشاورزی و دامی صنعتی و نیمه‌صنعتی تا رسیدن به مصرف‌کننده نهائی بود. 

این موضوع در بند «د» ماده 31 برنامه ششم آمده است. در این ماده تاکید شده: « راه‌اندازی زیرساخت شناسه‌گذاری، بارنامه الکترونیکی و رهگیری کالا و نهاده کشاورزی و دامی صنعتی و نیمه‌صنعتی تا رسیدن به مصرف‌کننده نهائی در روزآمد کردن شناسه این کالاها» رخ دهد.

اما هنوز این بند از قانون به مرحله اجرا در نیامده است. نه دولت روحانی و نه دولت رئیسی تاکنون در این راستا حرکتی قابل قبولی انجام نداده است. با این حال مجلس‌نشینان دولت را مکلف کرده است محصولات کشاورزی را شناسنامه‌دار کند. امروز یکشنبه 16 مهر نمایندگان مجلس در ادامه بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه، بند الحاقی ۱ ماده ۳۴ این لایحه را تصویب کردند.

طبق این مصوبه وزارت جهادکشاورزی موظف شد با مشارکت اتاق اصناف کشاورزی و نظام صنفی اقدام به  شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی کند. سیاستگذار اعلام کرده است، شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی در راستای ایجاد قابلیت رهگیری و شناسایی مبدأ محصولات تولیدی و بهینه‌سازی مصرف نهاده‌ها در مبدأ است. 

سیاستی که زیرساخت‌های آن در 7 سال اخیر به صورت کامل اجرا نشده است. بعید هم به نظر می‌رسد، با این دست فرمان دولت اتفاق خاصی در این حوزه بیافتد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد
پس از چند هفته تعطیلی فرودگاه‌های کشور، پرواز‌های هوایی دوباره از سر گرفته می‌شود.
مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد! مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد!
مایکروسافت روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۹۰۰۰ کارمند را تعدیل خواهد کرد.
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
برگزیده
پرکاربردترین روغن گیاهی جهان را بشناسید پرکاربردترین روغن گیاهی جهان را بشناسید
روغن ذرت منبع غنی ویتامین E، بهبود عملکرد سیستم عصبی، کاهش کلسترول بد خون LDL، کاهش ریسک ابتلا به سرطان سینه، سلامت قلب و عروق، حاوی امگا ۶ و ۹، حاوی فیتواسترول‌های طبیعی، مقاومت حرارتی بالا است.
مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد! مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد!
مایکروسافت روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۹۰۰۰ کارمند را تعدیل خواهد کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر