کد خبر: ۲۶۳۸۱
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۶
خودروسازان در نقش لیدر بازار سهام؛

پیش‌بینی بورس سه‌شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲

احتمال افزایش قیمت خودرو توسط شورای رقابت، روند معاملات روز دوشنبه را تغییر داد. از سوی دیگر مواضع نرم وزارت خارجه در رابطه با مذاکرات، انتظارات توافق را بالا برده است.
پیش‌بینی بورس سه‌شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲

مخاطب ۲۴- معاملات بازار سهام در روز میانی هفته با فشار عرضه‌ها آغاز شد. مطابق پیش‌بینی بورس از دید کارشناسان، این فروشندگان نقشه بازار را به رنگ قرمز درآوردند. در ادامه اما خبر اعلام قیمت‌های جدید خودروها جو بازار بورس را تغییر داد. در پایان بازار سهام دوشنبه، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت اندک .۰۵درصدی، معادل ۹۷۷ واحد از ارتفاع این شاخص، تا پله دو میلیون و ۱۲۲ هزار واحدی کاهش یافت.

از سوی دیگر شاخص هم‌وزن که نشانی از اثرگذاری یکسان سهم‌های کوچک و متوسط است، وضعیت مطلوب‌تری را سپری کرد و با رشد ۰.۱۱ درصدی به ارتفاع ۷۱۵ هزار واحدی رسید.

بورس تهران در آیینه آمار و ارقام

۶.۵ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را سه هزار و ۹۶۹ میلیارد تومان نشان می‌دهد.

کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود.

ارزش معاملات، دیگر فاکتور ارزیابی اوضاع بورس، روند کاهشی این هفته خود را ادامه داد. کارشناسان معتقدند تثبیت این شاخص بالاتر از رقم هفت هزار میلیارد تومانی، برای تداوم روند مثبت بازار سهام ضروری‌ست.

بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در روز دوشنبه حکایت از ورود سرمایه حقیقی‌ها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس دوشنبه، خبر از خروج ۱۰۳ میلیارد تومانی پول به سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی می‌دهد. با این حال خروج پول حقیقی‌ها طی سه روز معاملاتی اخیر، روندی کاهشی را تجربه کرده است که می‌تواند نشانه‌ای از افزایش امیدواری نسبت به بورس تهران به شمار آید.

خودروسازان در نقش لیدر بازار سهام

در جریان داد و ستد‌های روز دوشنبه، سپهر دادجوی توکلی، مدیرکل روابط عمومی شورای رقابت بیان کرد: جلسات بررسی قیمت خودرو به صورت هفتگی توسط شورای رقابت بررسی می‌شود. او همچنین افزود: قیمت‌های جدید خودروها به زودی اعلام می‌شود. کارشناسان معتقدند مدل قیمت‌گذاری خودرو و پس از آن چگونگی تغییر آن برای سهامداران خرد مبهم است. از این جهات، این موضوع، خلاف شفافیت بازار سهام و حقوق سهامداریست.

به هر روی اما خبر احتمال افزایش قیمت خودرو باعث شد تا جو بازار به یکباره به نفع سهامداران بازگردد.  پیشتر گفته شد که تالار شیشه‌ای در حال حاضر در فاز درجا زدن به سر می‌برد. پمپاژ خبر مثبت دیگری در جهت روند بازار، باعث کاهش تردید پیش آمده در دیدگاه سهامداران خواهد شد.

توافق موقت در راه است؟

اظهار نظر مذاکره‌کنندگان ارشد جمهوری اسلامی ایران در رابطه با مذاکرات، نشانه‌هایی از بالارفتن احتمال توافق موقت را به بازار سهام مخابره می‌کند. علی باقری طی مصاحبه‌ای گفت: مانعی برای از سرگیری مذاکرات و نهایی‌سازی توافق نمی‌بینم. همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: مسیر گفت‌وگو بسته نیست و کانال‌های ارتباطی و تبادل پیام‌ها با واسطه‌ها همچنان باقی است.

با مثبت شدن فضای دیپلماتیک برخی عقیده دارند در کوتاه‌مدت با افت احتمالی قیمت دلار، نماگرهای بورسی راه کاهش را در پیش خواهند گرفت. این گفته بر اساس تجربه درست است؛ با این حال اما فضای رکودی موجود در بازارهای موازی ممکن است باعث هدایت سرمایه به بورس شود. ضمن آنکه هر گونه توافق و کاهش تنش سیاسی و اقتصادی میان ایران و دیگر کشورها، به معنای ایجاد آرامش و ثبات برای رشد سرمایه‌گذاری، تولید، تجارت و تصویت بنیه اقتصادی است و در نهایت به سود پایدار بازار سرمایه منجر خواهد شد. با درنظر گرفتن این سناریو به شرط افزایش حجم و ارزش معاملات، می‌توان انتظار رشد شاخص‌های بورسی تا پایان سال را داشت.

 پیش‌بینی بورس سه شنبه

انتظار می‌رود فضای مثبت ناشی از افزایش قیمت رسمی خودرو‌ها از سوی شورای رقابت، باعث افزایش فشار تقاضا از ابتدای بازار سه‌شنبه شود. از سوی دیگر همچنین تمایل سهامداران نسبت به فروش سهام خود کاهش می‌یابد. بر همین اساس در راستای پیش بینی بورس سه‌شنبه، می‌توان تصور کرد نقشه بازار به رنگ سبز درآید.

منبع: اقتصاد صد

برچسب ها: بازار سهام بورس 
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
چک ۱ تریلیون دلاری برای ایلان ماسک چک ۱ تریلیون دلاری برای ایلان ماسک
سهامداران تسلا امروز درباره بسته حقوقی بی‌سابقه یک تریلیون دلاری برای ایلان ماسک رأی‌گیری می‌کنند؛ پرداختی وابسته به عملکرد که هدف آن حفظ اوست.
برنامه مسابقات امروز ۱۶ آبان + پخش زنده برنامه مسابقات امروز ۱۶ آبان + پخش زنده
از لیگ برتر کشتی و فوتبال ایران تا بسکتبال یورولیگ، زمان و شبکه‌های پخش زنده مسابقات ۱۶ آبان مشخص شد.
صادرات زعفران ایران در بحران صادرات زعفران ایران در بحران
نایب رئیس شورای ملی زعفران اعلام کرد قاچاق ماهانه حدود ۱۰ تن زعفران و محدودیت صادرات رسمی باعث نوسان قیمت و از دست رفتن مشتریان بین‌المللی شده است.
تمایل تهران برای پیوستن به پیمان دفاعی اسلام‌آباد-ریاض تمایل تهران برای پیوستن به پیمان دفاعی اسلام‌آباد-ریاض
رئیس مجلس ایران اعلام کرد تهران برای پیوستن به پیمان دفاعی میان پاکستان و عربستان ابراز تمایل کرده و پیشنهاد تشکیل ارتش مشترک کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی را مطرح کرد.
قزاقستان به پیمان ابراهیم می‌پیوندد قزاقستان به پیمان ابراهیم می‌پیوندد
دولت قزاقستان پیوستن به پیمان ابراهیم را «طبیعی و منطقی» خواند، اما خبرگزاری فرانسه این اقدام را بیشتر یک حرکت نمادین در روابط با اسرائیل دانست.
لغو تحریم‌های شورای امنیت علیه الجولانی لغو تحریم‌های شورای امنیت علیه الجولانی
شورای امنیت با ۱۴ رأی مثبت قطعنامه پیشنهادی آمریکا را تصویب کرد و تحریم‌ها علیه احمدالشرع معروف به الجولانی و انس خطاب، وزیر کشور سوریه، را لغو نمود.
ترمینال فرودگاه امام بازسازی و به‌روزآوری می‌شود ترمینال فرودگاه امام بازسازی و به‌روزآوری می‌شود
سرپرست شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) اعلام کرد طراحی مجدد و بازآفرینی ترمینال یک برای ارتقای کیفیت خدمات مسافری در دستور کار قرار گرفته است.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر