کد خبر: ۲۶۰۶۶
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۴
مقامات باکو:

ارمنستان برای ماجراجویی نظامی آماده می‌شود

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان، ارمنستان را به نقض توافق‌های پیشین متهم کرد و مدعی شد ایروان در پی ماجراجویی در منطقه است.
ارمنستان برای ماجراجویی نظامی آماده می‌شود

در حالی‌که طی هفته اخیر تصاویر و ویدئوهای زیادی از انتقال تجهیزات نظامی جمهوری آذربایجان به مناطق مرزی با ارمنستان در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان ادعا کرد ارمنستان برای «ماجراجویی بعدی» در منطقه آماده می‌شود.

«جیحون بایراموف» وزیر خارجه جمهوری‌ آذربایجان امروز (جمعه) و در دیدار با سفرای کشورهای خارجی مقیم باکو مدعی شد: ارمنستان خندق‌های جدید حفر می‌کند، استحکامات دفاعی تشکیل می‌دهد و پرسنل و تجهیزات را برای ماجراجویی نظامی بعدی خود جمع‌آوری می‌کند.

«نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان اما روز پنج‌شنبه و در جلسه کابینه این کشور، گفت: آذربایجان روزها در خط تماس قره‌باغ و مرز ارمنستان و آذربایجان نیروهایش را تقویت کرده است. سیاست دست‌اندازی آذربایجان به خاک ارمنستان ادامه دارد.

پاشینیان همچنین درباره توافقات پیشین گفت: من بر وفاداری ارمنستان به توافق‌های منعقد شده در ۱۴ دسامبر ۲۰۲۱ در بروکسل، ۶ اکتبر ۲۰۲۲ در پراگ و در ماه مه ۲۰۲۳ در بروکسل و همچنین به بیانیه سه‌جانبه امضا شده توسط رئیس‌جمهوری روسیه، رئیس‌جمهوری آذربایجان و نخست‌وزیر ارمنستان در ۹ نوامبر ۲۰۲۰ تاکید می‌کنم.

با این‌حال، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان امروز گفت: ارمنستان در حال خروج از تمامی توافق‌های از پیش حاصل شده است و هدف ارمنستان حفظ تجزیه‌طلبی در اراضی جمهوری‌ آذربایجان است.

بایراموف همچنین گفت: ضروری است تا تدابیر مناسبی برای جلوگیری از وقوع رفتارهای غیرمسئولانه از سوی ارمنستان اتخاذ شود.

پاشینیان هم با اشاره به «بحران انسانی» در قره‌باغ در پی مسدودسازی کریدور «لاچین» که منطقه ارمنی‌نشین قره‌باغ را به خاک ارمنستان متصل می‌کند، گفته بود: بدیهی است که آذربایجان با این اقدامات، قصد خود را برای انجام یک تحریک نظامی جدید علیه قره‌باغ و ارمنستان نشان می‌دهد.

ارمنستان با جمهوری آذربایجان که مورد حمایت ترکیه به‌عنوان یکی از اعضای ناتو است، از زمان سقوط اتحاد شوروی چندین جنگ را بر سر قره‌باغ داشته‌اند که جدیدترین مورد آن در سال ۲۰۲۰ اتفاق افتاد. این جنگ با یک آتش‌بس سه‌جانبه که با واسطه‌گری روسیه حاصل شد، پایان یافت اما همچنان درگیری‌های پراکنده بین دو کشور ادامه یافته است.

کریدور «زنگزور» نیز به یکی از موارد تنش تبدیل شده است. وزیر خارجه جمهوری آذربایجان می‌گوید اگر ارمنستان با گشایش این کریدور مخالفت کند باکو «طرح جایگزینی» دارد که آن را به اجرا خواهد گذاشت.

ادعاهای مقامات جمهوری آذربایجان و ترکیه درباره کریدور زنگزور پس از توافق آتش‌بس سه‌جانبه سران باکو، ایروان و مسکو مطرح شده اما مسئولان ارمنستانی بارها این ادعاها را رد کرده‌اند.

ایجاد این گذرگاه باعث قطع دائم مرزهای ایران و ارمنستان می‌شود و به باکو دسترسی بلامانع به جمهوری خودمختار نخجوان را خواهد داد.

پاشینیان اما بارها تاکید کرده است: هیچ کریدوری نمی‌تواند در خاک جمهوری ارمنستان فعالیت کند.

برچسب ها: باکو ارمنستان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
برگزیده
وفاق ملی با سهم‌خواهی محقق نمی‌شود وفاق ملی با سهم‌خواهی محقق نمی‌شود
مصطفی کواکبیان با تمجید از صداقت رئیس جمهور، تحقق وفاق ملی، تعامل با احزاب، حل پایدار مسائل خارجی و رفع فیلترینگ را راه بازسازی اعتماد عمومی دانست.
رومرو با بازوبند و جام؛ آغاز رؤیایی فرماندهی در تاتنهام رومرو با بازوبند و جام؛ آغاز رؤیایی فرماندهی در تاتنهام
کریستین رومرو، مدافع آرژانتینی تاتنهام، در نخستین تجربه کاپیتانی خود موفق شد جام قهرمانی سوپرجام اروپا را بالای سر ببرد؛ شروعی رؤیایی برای بازیکنی که حالا نه‌تنها ستون دفاعی تیمش، بلکه رهبر جدید آبی‌های لندن است. انتخاب او به‌عنوان کاپیتان، همزمان با فتح جام، لحظه‌ای تاریخی برای باشگاه و هواداران رقم زد
محرومیت ادامه‌دار؛ نیمکت استقلال در انتظار ساپینتو محرومیت ادامه‌دار؛ نیمکت استقلال در انتظار ساپینتو
در حالی که استقلال خود را برای آغاز فصل جدید لیگ برتر آماده می‌کند، غیبت ریکاردو ساپینتو روی نیمکت این تیم همچنان ادامه دارد. محرومیت چهارماهه‌ای که از فصل گذشته باقی مانده، سرمربی پرتغالی را از حضور در کنار شاگردانش محروم کرده و آبی‌ها باید در نخستین بازی فصل مقابل تراکتور، بدون فرمانده وارد میدان شوند.
صفحه خبر بالای تصاویر