کد خبر: ۲۵۴۷۱
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۷

آیا باید به یاسمین مقبلی باعث افتخار کرد؟ + فیلم

شاید برخی بگویند که این موفقیت و دستاورد یاسمین مقبلی هیچ ارتباطی به ایرانی بودن و اسم و فامیل او ندارد و او حتی متولد ایران نیست و چهل سال قبل در «بادنائوهایم» آلمان غربی متولد شده است و ...
آیا باید به یاسمین مقبلی باعث افتخار کرد؟ + فیلم

مخاطب24:این روز‌ها سفر یاسمین مقبلی به فضا در صدر اخبار جهان است و او روز گذشته به همراه ۴ فضانورد دیگر وارد ایستگاه فضایی بین‌المللی شد.

فضاپیمای آرتمیس-۷ چهار فضانورد دارد که علاوه بر یاسمین مقبلی به عنوان فرمانده، آندریاس موگنسن دانمارکی به عنوان خلبان و دو نفر دیگر در آن حضور دارند.

پیش از این انوشه انصاری با هزینه شخصی و به صورت توریستی به فضا رفته است و تاکنون هیچ کسی در رده مقبلی به فضا سفر نکرده است. اینکه یاسمین مقبلی زن ایرانی الاصل به عنوان فرمانده این فضانورد از سوی ناسا انتخاب شده، یک اتفاق جالب توجه است.

یاسمین مقبلی فرزند کامی و فرشته مقبلی است که هر دو اهل شهرستان مهاباد در استان آذربایجان غربی و البته کُرد هستند. والدین او در سال ۱۳۵۷ به آلمان مهاجرت کرده و یاسمین در ۲۴ ژوئن ۱۹۸۳ (۳ تیر ۱۳۶۲) در باد نائوهایم آلمان به دنیا آمده است، سپس همراه خانواده به آمریکا رفته و در شهر بالدوین، ایالت نیویورک ساکن شدند.

مقبلی در دبیرستان بالدوین تحصیل کرد و در دوران دانش‌آموزی، در دورهٔ آکادمی پیشرفته فضایی در کمپ فضایی هانتسویل آلاباما نیز شرکت کرد. مقبلی کارشناسی مهندسی هوافضا خود را از دانشگاه ام‌آی‌تی اخذ کرده است.

دوره آموزشی یاسمین مقبلی در ناسا از سال ۲۰۱۷ آغاز شد. او در سال ۲۰۲۰ به همراه ۱۲ فضانورد دیگر جزو اولین گروه از فارغ‌التحصیلان برنامه آرتمیس ناسا بود. هدف اصلی برنامه آرتمیس سفر دوباره انسان به ماه و فرود بر قطب جنوب ماه است.

شاید برخی بگویند که این موفقیت و دستاورد یاسمین مقبلی هیچ ارتباطی به ایرانی بودن و اسم و فامیل او ندارد و او حتی متولد ایران نیست و چهل سال قبل در «بادنائوهایم» آلمان غربی متولد شده است و در دانشگاه MIT آمریکا تحصیل کرده است. با نگاه سیستمی به پدیده‌ها، انسان رشد یافته و نتیجه سیستم است و نه خون و نژاد.

آیا باید به یاسمین مقبلی باعث افتخار کرد؟ + فیلم

اما آنچه برای من جالب توجه است عکسی از او در ۱۰ سالگی است که یک لباس فضانوردی مامان دوز بر تن دارد و بعد در ۴۰ سالگی با یک لباس واقعی فضانوردی به سفر فضا رفت.


بزرگترین درسی که در این اتفاق یاسمین مقبلی وجود دارد تحقق یافتن رویا است، رویایی حتی به این بزرگی و شاید دور از دسترس بودن که او توانسته آن را محقق کند.


این افتخار یاسمین مقبلی نه تنها برای خود او، خانواده و کشورش آمریکا بلکه برای تمامی دختران و زنان جهان است که او زمانی که یک دختربچه ۱۰ ساله بود و با لباسی که مادرش برای او دوخته، خود را فضانورد تصور می‌کرد حال این تصور رنگ واقعیت گرفته است.


حال اگر هم هیچ ربطی به ایران و یا ایرانی بودنش نداشته باشد، اما این اسم ایرانی نوید بخش یک نکته مهم برای تمام کودکان و فرزندان ایران و دیگر کشور‌های جهان است که آن‌ها هم می‌توانند رویای خود را داشته باشند، هر اندازه این رویا دور از دسترس و سخت به نظر بیاید بهرحال کسی قبل از آن‌ها توانسته به آن دست یابد و آن‌ها هم می‌توانند.


طبیعتا هر کسی رویای خود را دارد و همه نمی‌خواهند فضانورد شوند، اما مهم داشتن رویا و تلاش برای رسیدن به آن است. رسیدن به رویا هر چه باشد و برای هر کس باشد افتخار آمیز است.



رویاهایمان رو دنبال کنیم و به فرزندانمان هم همین قضیه را یاد بدهیم و امیدوارم که موفق باشید.

آیا باید به یاسمین مقبلی باعث افتخار کرد؟ + فیلم

برچسب ها: یاسمین مقبلی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
آغاز ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری غرب آسیا آغاز ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری غرب آسیا
طرح ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری و آموزشی غرب آسیا با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار تهران در بوستان هنرمندان آغاز شد.
ویدیوی باشگاه لیورپول بعد از تمدید قرارداد محمد صلاح ویدیوی باشگاه لیورپول بعد از تمدید قرارداد محمد صلاح
محمد صلاح به صورت رسمی تا سال 2027 با باشگاه لیورپول در قرارداد خواهد بود.
۳۱ هزار سال پیش ساحل دریای کاسپین تا کجا پیشروی داشت؟ ۳۱ هزار سال پیش ساحل دریای کاسپین تا کجا پیشروی داشت؟
پژوهش‌های دیرین‌شناسی در ایران نشان می‌دهد در حدود بیش از ۳۱ هزار سال پیش، ساحل دریای کاسپین (خزر) در مجاورت محوطه تخت رستم (نکا) قرار داشته است. این محوطه در دوره پارینه‌سنگی، کارگاهی برای تولید ابزار‌های سنگی و شکار بود.
درگیری رضاییان با آرش رضاوند، جنجال تازه در استقلال درگیری رضاییان با آرش رضاوند، جنجال تازه در استقلال
استقلال در ادامه روند فاجعه بار خود مقابل فولاد شکست خورد تا هواداران این تیم خیلی بیشتر از قبل نگران تیمشان باشند.
نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟ نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟
نماینده ترامپ در مذاکرات یک یهودی است که روابط بسیار نزدیکی با ترامپ دارد و به دنبال «برچیده شدن» برنامه هسته‌ای ایران نیست.
از بیستون تا طاق بستان زیبایی‌های کرمانشاه از بیستون تا طاق بستان زیبایی‌های کرمانشاه
با رشد چشمگیر آمار گردشگران و افزایش ۲۵ درصدی جابجایی مسافران در نوروز ۱۴۰۴، استان کرمانشاه توانست جایگاه خود را در میان مقاصد محبوب گردشگری کشور تثبیت کند.
کدام کشور‌ها پرسرعت‌ترین اینترنت را دارند؟ کدام کشور‌ها پرسرعت‌ترین اینترنت را دارند؟
بر اساس آخرین آمار‌های منتشره، امارات متحده عربی، قطر و کویت همچنان سه کشوری هستند که سه رتبه نخست بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل را در فوریه ۲۰۲۵ به خود اختصاص داده‌اند.
برگزیده
آغاز ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری غرب آسیا آغاز ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری غرب آسیا
طرح ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری و آموزشی غرب آسیا با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار تهران در بوستان هنرمندان آغاز شد.
آنچه از آرنولد نمی‌دانید! آنچه از آرنولد نمی‌دانید!
آرنولد یکی از پرافتخارترین بدنسازان جهان است که حضوری بی‌نظیر در دنیای سینما نیز داشت.
این ۱۰ سریال فانتزی کوتاه جذاب را هرگز از دست ندهید این ۱۰ سریال فانتزی کوتاه جذاب را هرگز از دست ندهید
در ژانر فانتزی شاهد روایت داستان‌هایی درباره پیشگویی‌ها، جادو و جادوگران و قهرمان‌ها و شرور‌هایی هستیم که همگی از تخیل یک یا چند فیلم‌ساز یا نویسنده خلاق نشات می‌گیرند. از سه‌گانه «ارباب حلقه‌ها» (The Lord of the Rings)، هشت فصل «بازی تاج و تخت» (Game of Thrones) و پنج کتاب جورج آر آر مارتین (که با سریال در حال پخش «خاندان اژدها» (House of the Dragon) و سریال آینده «شوالیه هفت پادشاهی» (A Knight of the Seven Kingdoms) ادامه دارد) تا هشت قسمت از سریال «غریبه» (Outlander) که همچنان در حال پخش است بی‌نهایت داستان، رمان و سریال فانتزی کوتاه و بلند موفق می‌توان مثال زد
صفحه خبر بالای تصاویر