کد خبر: ۲۵۲۲۱
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۶

بیمار مبتلا به آفانتازیا به کمک مجیک ماشروم چشم ذهن خود را باز کرد

در اتفاقی عجیب، ماده‌ی روان‌گردان سیلوسایبین که با نام مجیک ماشروم نیز شناخته می‌شود، توانست مشکل ناتوانی در تصویرسازی ذهنی یک زن را درمان کند. زن جوان ۳۴ ساله‌ی مبتلا به آفانتازیا (Aphantasia) برای اولین بار پس از مصرف مجیک ماشروم توانایی تصویرسازی ذهنی را تجربه کرد.
بیمار مبتلا به آفانتازیا به کمک مجیک ماشروم چشم ذهن خود را باز کرد

مخاطب24:در اتفاقی عجیب، ماده‌ی روان‌گردان سیلوسایبین که با نام مجیک ماشروم نیز شناخته می‌شود، توانست مشکل ناتوانی در تصویرسازی ذهنی یک زن را درمان کند.



زن جوان ۳۴ ساله‌ی مبتلا به آفانتازیا (Aphantasia) برای اولین بار پس از مصرف مجیک ماشروم توانایی تصویرسازی ذهنی را تجربه کرد. افراد مبتلا به آفانتازیا نمی‌توانند چیزی را به‌صورت تصویری در ذهنشان تصور کنند.



محققی از دانشگاه اومیر لیون ۲ در فرانسه، در توصیف وضعیت غیرعادی بیمار جوان می‌گوید که این زن تمام زندگی خود را بدون داشتن تخیل گذرانده بود؛ اما پس از مصرف مجیک ماشروم (قارچ سیلوسایبین) شروع به رؤیاپردازی و تصویرسازی در ذهن خود کرد.



به‌گزارش آی‌اف‌ای ساینس، تصور می‌شود که بین ۲ تا ۴ درصد افراد به آفانتازیا مبتلا هستند و نمی‌توانند تصاویر ذهنی تولید کنند. این زن، در توصیف وضعیت خود می‌گوید: «اگر از من خواسته شود که قلعه‌ای را تصور کنم، فقط می‌توانم قلعه‌ای مانند هاگوارتز را که می‌شناسم در ذهن خود تصور کنم؛ آن هم به‌شکل توضیحاتی که خوانده‌ام؛ نه به‌صورت تصاویر.»



آفانتازیا یک ناتوانی یا اختلال نیست؛ اما زن جوان می‌گوید که نداشتن توانایی تصویرسازی ذهنی، به خاطر سپردن مسیر‌ها را برای او دشوار می‌کند و باعث می‌شود تا او مرتباً راه خود را گم کند. باوجوداین پس از مصرف قارچ سیلوسایبین، جهان درونی زن جوان پر از صحنه‌های گرافیکی شد.



زن جوان اولین تجربه‌ی تصویرسازی ذهنی خود را باورنکردنی توصیف می‌کند و می‌گوید: «من متوجه شدم که می‌توان با تصاویر ذهنی بازی کرد و کار‌هایی مانند بزرگنمایی و تجزیه‌ی رنگ‌ها را روی آن‌ها انجام داد.» به‌گفته‌ی او امکانات و حالت‌ها با تصاویر ذهنی بی‌پایان هستند و به تجربیات بصری و حسی از زندگی واقعی محدود نمی‌شوند.



زن جوان، مدت کوتاهی پس از مصرف مجیک ماشروم شروع به تصویرپردازی ذهنی کرد. او می‌گوید که اکنون به‌مدت ۱۲ ماه است که می‌تواند این کار را انجام دهد و چشم ذهنی او در تمام این مدت باز بوده و به‌گفته‌ی این زن، او پیش از مصرف قارچ سیلوسایبین هیچ خاطره‌ی تصویری از زندگی در ذهن خود نداشته است؛ اما پس از این تجربه توانسته یکی از خاطرات شیرین کودکی خود را به‌صورت تصویری تجسم کند.



نویسنده‌ی گزارش موردی اخیر برای ارزیابی تغییرات ایجادشده در تجربیات آگاهانه‌ی زن، از او خواست تا پرسش‌نامه‌ی مربوط به میزان وضوح تصاویر بصری را به‌صورت گذشته‌نگر تکمیل کند. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که امتیاز فعلی در مقایسه با حداقل امتیاز او قبل از مصرف سیلوسایبین، به حداکثر میزان خود افزایش یافته است که این موضوع به انفجاری خیره‌کننده در شکوه ذهنی او اشاره دارد.



یک سال پس از مصرف مجیک ماشروم، امتیاز زن جوان در وضوح تصاویر ذهنی به امتیاز یک فرد عادی بدون آفانتازیا کاهش یافت؛ اما توانایی تصویرسازی او همچنان ادامه داشت؛ هرچند این توانایی اکنون کمتر از حدی بود که او بلافاصله پس از مصرف قارچ سیلوسایبین تجربه کرد.



هنوز نمی‌توان به‌طور دقیق گفت که چه چیزی باعث معکوس‌شدن روند تصیرسازی ذهنی زن جوان شده است؛ اما به‌گفته‌ی نویسنده‌ی گزارش موردی اخیر، سیلوسایبین با توانایی‌اش در تغییر ادراک بصری شناخته می‌شود. ازسوی دیگر آفانتازیا با احساسات تضعیف‌شده مرتبط است؛ بنابراین امکان دارد که تأثیر دارو‌های روان‌گردان روی پردازش عاطفی، به‌نحوی در تصویرسازی ذهنی افراد نیز تاثیرگذار باشد.



با وجود شگفت‌انگیز بودن تجربه‌ی زن جوان، نویسنده‌ی گزارش اعتقاد دارد که اتفاق اخیر به فردی مربوط می‌شود که ظهور و تداوم تصویرسازی ذهنی را درطول زمان تجربه کرده است؛ بنابراین باید با احتیاط تفسیر شود. به‌گفته‌ی او، تحقیقات بیشتر با نمونه‌های بزرگ‌تر و پیگیری‌های طولانی‌مدت‌تری لازم است تا بتوان اثرات بالقوه و ماندگار سیلوسایبین را روی کیفیت زندگی و قدرت تصویرسازی ذهنی افراد بررسی کرد.

منبع: زومیت

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
هنرمندان در مراسم جشن حافظ هنرمندان در مراسم جشن حافظ
سینمایی‌ها در شب آذر ماهی تهران به بهانه بیست و سومین مراسم جشن سینمایی و تلویزیونی «حافظ» در تالار بزرگ وزارت کشور گردهم آمدند.  در این مراسم که شامگاه ۳ آذر ماه برپا شد، برگزیدگان بخش سینمایی و تلویزیونی این رویداد در بخش‌های مختلف معرفی شدند. در این رویداد از یک عمر فعالیت هنری مرتضی عقیلی تقدیر شد.
مو را با آب گرم بشوییم یا سرد؟ مو را با آب گرم بشوییم یا سرد؟
شست‌وشوی مو با آب گرم و شامپو باعث باز شدن کوتیکول‌ها می‌شود و مو‌ها را مستعد اصطکاک می‌کند. اصطکاک‌ها مانند تماس مو با لباس یا بالش به مرور می‌تواند منجر به تخریب مو و ایجاد موخوره شود.
کدام آجیل بیشترین کالری را دارد؟ کدام آجیل بیشترین کالری را دارد؟
فندق یکی از مغزیجات پرطرفدار در آجیل به اشکال مختلف خام، بو داده و آسیاب شده است که بیشتر افراد از طعم بی‌نظیر آن در شکلات صبحانه لذت می‌برند.
چگونه یک لپ تاپ گیمینگ قدرتمند انتخاب کنیم؟ چگونه یک لپ تاپ گیمینگ قدرتمند انتخاب کنیم؟
وقتی پای بازی‌های جدید و سنگین به میان می‌آید، دیگر هیچ چیزی جز یک سیستم فوق‌العاده هم نمی‌تواند کافی باشد!
چرا مردان از خانه فراری می‌شوند؟! چرا مردان از خانه فراری می‌شوند؟!
یک عده‌ای نادان و متحجر در کشورمان داریم که معتقدند اگر زنان مستقل و شاغل باشند، فرزنداوری کم می‌شود. این ادعا در شرایطی مطرح می‌شود که ما در دهه‌های مختلف، به ویژه در دوران سال‌های اولیه پس از پایان جنگ زنان شاغل متعددی داشتیم که بیش از یک فرزند هم داشتند. گره زدن مسئله عدم تمایل به فرزندآوری به مسئله تحصیل یا اشتغال زنان یکی از متحجرانه‌ترین و خطرناک‌ترین افکاری است که اتفاقا بدترین آسیب‌ها را به جامعه خواهد زد.
۱۰ نکته کاربردی برای افزایش عمر و دوام گوشی ۱۰ نکته کاربردی برای افزایش عمر و دوام گوشی
با کمک این ترفند‌ها به حفظ و افزایش عمر و دوام گوشی و مخصوصا باتری کمک کنید تا خرید دستگاه جدید، دیگر اولین گزینه شما نباشد.
موشک جدید روسیه یکه تاز بی رقیب میدان موشک جدید روسیه یکه تاز بی رقیب میدان
ولادیمیر پوتین پس از آزمایش موفقیت آمیز موشک اورشنیک ادعا کرد که رهگیری موشک جدید روسیه غیرممکن است. آیا ادعای رئیس جمهور روسیه صحت دارد؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر