کد خبر: ۲۵۰۱۱
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۹

بزرگترین و سنگین‌ترین جنگنده تاریخ؟ (فیلم)

بزرگترین و سنگین‌ترین جنگنده تاریخ جهان تا به امروز را به شما معرفی کنیم. توپولوف تو-۱۲۸ اتحاد جماهیر شوروی بزرگترین جنگنده تاریخ جهان است که برای اولین بار در سال ۱۹۶۱ به پرواز درآمد. این هواپیمای غول پیکر بیش از ۳۰ متر طول و ۴۳ تن وزن داشت، اما شوروی چرا همچین جنگنده غول پیکری را ساخت.

مخاطب24:شاید تصور کنید که بزرگترین جنگنده تاریخ هواپیمایی باشد که تکنولوژی مدرن امروزی آن را ساخته و هم اکنون نیز مشغول به خدمت باشد. راستی به نظر شما بزرگترین جنگنده تاریخ کدام است؟


بیائید در همین ابتدا با اندازه و وزن برخی از هواپیما‌های امروزی و شناخته شده برای همه آشنا شویم تا بتوانیم مقایسه‌ای با بزرگترین جنگنده تاریخ داشته باشیم. برای مثال جنگنده اف ۲۲ رپتور حدود ۱۹ متر طول و حدود ۲۰ وزن دارد. سوخو ۵۷ روسیه نیز اندکی بیش از ۲۰ متر طول و ۱۸ تن وزن دارد. اف ۱۵ و اف ۱۴ نیز اندکی بیش از ۱۹ متر طول دارند در حالی که سوخو ۳۵ حدود ۲۲ متر طول دارد و وزن آن ۱۹ تن است. میگ ۲۱ نیز این موارد هم کوچکتر است و طول آن ۱۷ متر و وزن آن ۱۱ تن است.


حالا نوبت آن است که بزرگترین و سنگین‌ترین جنگنده تاریخ جهان تا به امروز را به شما معرفی کنیم. توپولوف تو-۱۲۸ اتحاد جماهیر شوروی بزرگترین جنگنده تاریخ جهان است که برای اولین بار در سال ۱۹۶۱ به پرواز درآمد. این هواپیمای غول پیکر بیش از ۳۰ متر طول و ۴۳ تن وزن داشت، اما شوروی چرا همچین جنگنده غول پیکری را ساخت.

 


در اوایل دهه ۵۰ میلادی شوروی در بالاترین رقابت جنگ سرد با آمریکا قرار داشت. شوروی کشور وسیعی بود و امکان رصد و مراقب از این قلمرو با رادار‌ها و سیستم دفاع موشکی آن زمان غیر ممکن بود. همین موضوع با هواپیما‌های شناسایی آمریکا اجازه می‌داد تا از طریق نقاط کور به سادگی به خاک شوروی وارد شوند. شوروی به دنبال پوشش این نقاط کور بود و ایده اصلی برای این کار استفاده از هواپیما‌های مافوق صوتی بود که می‌توانستند ساعت‌های مدید و بدون سوخت گیری مسافت‌های زیادی را طی کنند.


ابعاد بزرگ تنها راه برای قرار دادن مخازن سوخت بسیار بزرگ بود تا این هواپیما بتواند مسافت‌های بسیار طولانی را با سرعت بسیار زیاد طی کند. همچنین ابعاد بزرگ این هواپیما اجازه می‌داد تا راداری‌های بسیار بزرگتری در آن تعبیه شود و تعداد بیشتری موشک هدایت شونده حمل کند.


توپولوف ۱۲۸ در نهایت و پس تاخیر‌های فراروان در سال ۱۹۶۶ به خدمت نیروی هوایی ارتش سرخ درآمد و تا پایان حکومت کمونیستی در خدمت ارتش سرخ بود.

منبع:راهنماتو

برچسب ها