کد خبر: ۲۴۷۹۳
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۴

انجام موفقیت‌آمیز تعمیرات سالانه ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم

تعمیرات سالانه ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم با هدف فراهم کردن شرایط تولید بدون توقف و با صرف حدود ۶۵۰۰ نفر ساعت کار با موفقیت انجام شد.
انجام موفقیت‌آمیز تعمیرات سالانه ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم

به گزارش مخاطب24به نقل از شرکت فولاد مبارکه اصفهان؛ تعمیرات سالانه ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم در فولاد مبارکه همواره یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین اقدامات شرکت در حوزه تعمیرات بوده است و انتخاب زمان اجرای پروژه و برنامه‌ریزی برای این فرایند به دستاورد‌های مهمی منجر می‌شود. خبرنگار فولاد در گفتگو با جمعی از متولیان و مجریان این کار بزرگ، به نحوه انجام و دستاورد‌های این مهم پرداخته است. ماحصل این گفتگو‌ها را در ادامه می‌خوانید:

یوسف اسماعیل‌زاده، رئیس دفتر برنامه‌ریزی و کنترل واحد فولادسازی:

با توجه به محدودیت انرژی الکتریکی در فصل تابستان و کاهش اجتناب‌ناپذیر حجم تولید، به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شد که تعمیرات سالانه ناحیه فولادسازی در مردادماه برنامه‌ریزی و اجرا گردد.

این شات‌دان طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی و با برگزاری منظم جلسات متعدد و هماهنگی بین گروه‌های مختلف کاری و پیگیری‌های لازم مطابق برنامه و بدون حادثه ایمنی انجام شد.

مهم‌ترین فعالیت‌های انجام‌شده در این برنامه عبارت‌اند از: تعویض شین‌ها و مقره‌های برق‌رسانی به جرثقیل‌ها، اصلاح سازه‌های اصلی، رفع موانع مسیر بازدیدکنندگان، تمیزکاری حوضچه‌های کولینگ‌تاورها، سرویس کلید‌ها و متال‌کلاد‌های اتاق برق واحد‌های کوره‌های قوس و پاتیلی و جنبی و....

سید مجتبی غیوری، رئیس دفتر برنامه‌ریزی و کنترل واحد ریخته‌گری مداوم:

تعمیرات سالانه، عملیاتی حساس و حیاتی جهت رساندن وضعیت تجهیزات به شرایط ایدئال است که واحد‌های ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم، انرژی و سیالات، بازرسی فنی، تعمیرات مرکزی، تعمیرگاه مرکزی و... را کاملاً درگیر می‌کند. این تعمیرات در هشتم مردادماه ۱۴۰۲ و دقیقاً طبق برنامه شروع و مطابق برنامه و بدون هیچ مشکل ایمنی و تجهیزاتی انجام پذیرفت. بدون شک، انجام حجم زیاد فعالیت در یک روز به‌صورت دقیق طبق بارچارت، نشان‌دهنده بلوغ تعمیراتی واحد است.

بخش نگهداری و تعمیرات از بخش‌های استراتژیک و تخصصی شرکت به شمار می‌آید که فعالیت‌های آن عمدتاً در راستای آماده‌به‌کار نگه داشتن، بهبود عملکرد و بهینه‌سازی تجهیزات است؛ بنابراین برای تحقق این اهداف، تعمیرات سالانه معین به‌منظور آماده‌به‌کاری و بهینه‌سازی سیستم‌ها انجام می‌شود.
در خصوص حجم این تعمیرات باید گفت در واحد ریخته‌گری مداوم، تعویض سینی‌های دفرمه‌شده تونل‌های برق به‌منظور جلوگیری از حادثه، سرویس کلیه متال‌کلاد‌ها شامل کلید‌های ورودی و خروجی، سرویس ترانس‌های کابین A و B، سرویس پاورسنترها، اصلاح باس داکت ترانس، وصل و اصلاح برق تابلو ورودی CCP۳، تعویض لوله هوای فشرده ورودی به سایت ریخته‌گری به همراه تعویض ستون‌های نگه‌دارنده و تقویت سازه‌ها، تعویض و سرویس والو‌های مربوط به آب سافت ماشین‌های ریخته‌گری، تعویض و اصلاح مسیر لوله‌های آب کولینگ‌تاور قدیم، سرویس پمپ‌های آب سرویس کلیه تابلو‌های برق هر چهار ماشین ریخته‌گری، فعالیت‌های تعمیراتی ماشین‌های ریخته‌گری و سرویس شین‌ها و تابلو‌های تغذیه جرثقیل‌های سقفی واحد‌های ریخته‌گری و آماده‌سازی تختال با موفقیت انجام پذیرفت.

محمد اشراقی، کارشناس دفتر برنامه‌ریزی و کنترل واحد فولادسازی:

بالغ‌بر ۱۰۰۰ فعالیت طی این مدت در قالب استاندارد و درخواست کار انجام شد که نشان از دانش و همت والای همکاران واحد‌های درگیر است. برخی از فعالیت‌های مهم این شات‌دان عبارت‌اند از: جوشکاری، ترمیم و تعویض لوله‌های مربوط به آب ورودی LF۳,۴، تمیزکاری حوضچه ترانس مدول B، تست ترک‌ها و درز جوش‌ها هر دو مدول خط LF، تعویض ۲۳ عدد شین، فاز R مدول A خط کوره از ستون ۸ تا ۱۵، اصلاح ترک چکر پلیت محور F به G و برعکس هر دو مدول خط LF، تعویض ۴۰ عدد شین و مقره روی فاز R و S خط LF مدول A.

مهدی آقاجانی، کارشناس برنامه‌ریزی دفتر تعمیرات ریخته‌گری:

با توجه به وسعت ناحیه و ارتباط پیچیده بین خطوط تولید، برنامه‌ریزی برای توقف و راه‌اندازی مجدد و همچنین برنامه‌ریزی انجام فعالیت‌ها در زمینه کمیت و کیفیت تولید از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ علی‌الخصوص که نواحی دیگری، چون انرژی و سیالات، آهن‌سازی، بازرسی فنی و توسعه در انجام فعالیت‌ها دخیل هستند و این امر به دلیل همکاری مؤثر بین واحدها، جلسات متعدد برای انجام ایمن فعالیت‌ها و برگزاری جلسات قطع و وصل برق و سیالات و به‌کارگیری تجارب سال‌های قبل به‌صورت کاملاً موفقیت‌آمیز انجام شد.

برای اجرای این شات‌دان در کل ناحیه بیش از ۳۰۰۰ نفر ساعت نیروی مکانیک از تعمیرات مرکزی و لوم ناحیه و بیش از ۲۵۰۰ نفر ساعت نیروی برق‌کار از پیمانکاران مختلف و همچنین حدود ۱۰۰۰ نفر ساعت از قسمت‌های رولیاژ و تعمیرگاه مرکزی و بازرسی فنی و نظافت صنعتی صرف گردید.

عباس ابراهیمیان، سرپرست تعمیرات پیشگیری جرثقیل‌های واحد ریخته‌گری:

شات‌دان سالیانه واحد فولادسازی زمان بسیار مناسبی برای انجام برخی از استاندارد‌ها و درخواست کار‌های تعمیراتی جرثقیل‌های سقفی در خطوط واحد ریخته‌گری و واحد ۲۸ است. در این فرصت، تعمیرات پیشگیری و انجام استاندارد‌های سرویس شین‌های برق جرثقیل‌ها و کلید‌های برق AT و جوشکاری ریل‌ها و آچارکشی کلمپ‌های ریل‌های جرثقیل‌های کلیه خطوط و آچارکشی استراکچر و سازه‌ها و تیرگریدر‌های خروجی ماشین‌های ریخته‌گری انجام گردید. جهت انجام این فعالیت‌ها برنامه‌ریزی دقیق و جلسات فنی هماهنگی و مسائل ایمنی با محوریت دفتر فنی تعمیرات و کلیه واحد‌های تعمیرات و تولید و شرکت‌های پیمانکار برگزار گردید و حاصل آن به دست آمدن بارچارت‌های فعالیت‌ها و هماهنگی‌های بین واحد‌های مختلف بود.

برگزاری جلسات توجیهی فنی و ارائه روش‌های انجام کار با ایجاد همدلی بیشتر بین کارکنان تعمیرات ضمن تشریح خطرات و ریسک‌های ایمنی انجام شات‌دان سالانه از مهم‌ترین اقدامات در این حوزه بود.

مصطفی صادق‌زاده، کارشناس تعمیرات مکانیک جرثقیل‌ها:

به دلیل محدودیت زمان، تعداد نفرات درگیر، تعداد محل‌ها و یا نقاطی که فعالیت‌ها در آن انجام می‌شود، عملیات تعمیرات سالانه از اهمیت خاصی برخوردار است.

اهم فعالیت‌های صورت‌گرفته عبارت‌اند از: تعویض ۴۰۰ متر شین ۶.۶ کیلوولت خطوط تغذیه جرثقیل‌ها، آچارکشی ۵۰۰۰ متر ریل سالن‌های فولادسازی، نصب داربست به ابعاد ۲۰۰ مترمکعب، بازرسی راهرو‌ها و سازه‌های اصلی سایت فولادسازی و جوشکاری در حدود ۷۰ نقطه از راهرو‌های اصلی، آچارکشی و تنظیم ۱۲۰۰ متر شین ۶.۶ کیلوولت ۳ فاز، سرویس ۳۵ کلید ۶.۶ کیلوولت به همراه تابلو‌های آن‌ها، سرویس ۲۰ عدد تابلو پاورسنتر، تعویض ۲ کلید LV و بسیاری فعالیت‌های جنبی دیگر که با درایت و برنامه‌ریزی کلیه نفرات درگیر به نحو احسن انجام‌شده و تجهیزات در زمان مقرر در مدار تولید قرار گرفتند.

یوسف اسماعیل‌زاده، رئیس دفتر برنامه‌ریزی و کنترل واحد فولادسازی در پایان از حمایت‌های مدیریت و کارکنان ناحیه، واحد‌های توزیع برق و سیالات و سایر واحد‌های پشتیبانی اعم از تعمیرات و پیمانکاران مقیم ناحیه، تعمیرات و تعمیرگاه مرکزی، بازرسی فنی، توسعه و ایمنی و حمل‌ونقل که ناحیه فولادسازی را در این پروژه مهم یاری دادند، قدردانی کرد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
۳۱ هزار سال پیش ساحل دریای کاسپین تا کجا پیشروی داشت؟ ۳۱ هزار سال پیش ساحل دریای کاسپین تا کجا پیشروی داشت؟
پژوهش‌های دیرین‌شناسی در ایران نشان می‌دهد در حدود بیش از ۳۱ هزار سال پیش، ساحل دریای کاسپین (خزر) در مجاورت محوطه تخت رستم (نکا) قرار داشته است. این محوطه در دوره پارینه‌سنگی، کارگاهی برای تولید ابزار‌های سنگی و شکار بود.
درگیری رضاییان با آرش رضاوند، جنجال تازه در استقلال درگیری رضاییان با آرش رضاوند، جنجال تازه در استقلال
استقلال در ادامه روند فاجعه بار خود مقابل فولاد شکست خورد تا هواداران این تیم خیلی بیشتر از قبل نگران تیمشان باشند.
نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟ نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟
نماینده ترامپ در مذاکرات یک یهودی است که روابط بسیار نزدیکی با ترامپ دارد و به دنبال «برچیده شدن» برنامه هسته‌ای ایران نیست.
از بیستون تا طاق بستان زیبایی‌های کرمانشاه از بیستون تا طاق بستان زیبایی‌های کرمانشاه
با رشد چشمگیر آمار گردشگران و افزایش ۲۵ درصدی جابجایی مسافران در نوروز ۱۴۰۴، استان کرمانشاه توانست جایگاه خود را در میان مقاصد محبوب گردشگری کشور تثبیت کند.
کدام کشور‌ها پرسرعت‌ترین اینترنت را دارند؟ کدام کشور‌ها پرسرعت‌ترین اینترنت را دارند؟
بر اساس آخرین آمار‌های منتشره، امارات متحده عربی، قطر و کویت همچنان سه کشوری هستند که سه رتبه نخست بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل را در فوریه ۲۰۲۵ به خود اختصاص داده‌اند.
آنچه از آرنولد نمی‌دانید! آنچه از آرنولد نمی‌دانید!
آرنولد یکی از پرافتخارترین بدنسازان جهان است که حضوری بی‌نظیر در دنیای سینما نیز داشت.
۷ دارویی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند ۷ دارویی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند
برخی دارو‌ها می‌توانند با ویتامین دی تداخل داشته باشند و جذب یا اثرگذاری آن را کاهش دهند، بنابراین آگاهی از این تداخلات و مشورت با پزشک ضروری است.
صفحه خبر بالای تصاویر