کد خبر: ۲۴۰۵۰
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۷
تقی پور با مهر مطرح کرد؛

فراکسیون هوش مصنوعی مجلس به دنبال چیست

رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده‌ها با تشریح اهداف و آخرین اقدامات این فراکسیون گفت: سند حکمرانی هوش مصنوعی با کمک نخبگان و خبرگان این حوزه تدوین می‌شود.
فراکسیون هوش مصنوعی مجلس به دنبال چیست

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران :رضا تقی پور در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص هدف از تشکیل فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده گفت: طی سال‌های اخیر یکی از فناوری‌های نوین که معمولاً از آن‌ها به عنوان فناوری‌های تحول آفرین نام برده می‌شود موضوع هوش مصنوعی است و سال هاست که در کشور‌های مختلف بر روی موضوعات علمی و سرمایه گذاری آن کار می‌شود و همچنین طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در مراسم سالگرد امام ره در مورد هوش مصنوعی و به این منظور که در عصر فناوری‌های نو نمی‌توان با ابزار‌های سنتی خیلی از مسائل را مدیریت کرد، این فراکسیون تشکیل شد.

وی افزود: البته تاریخ تشکیل این فراکسیون قبل از فرمایشات رهبری است، اما ما به هر صورت به همراه بعضی از همکاران در مجلس این بحث را مدت‌ها پیش داشتیم که کشور باید زمینه سازی و برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت در مورد تربیت نیروی انسانی و سرمایه گذاری‌های لازم را داشته باشد بر همین اساس این فراکسیون با امضا و درخواست بیش از ۵۰ نفر از نمایندگان تشکیل شد و بنا بر روال فراکسیون‌ها در حال حاضر حدود ۶ ماه است که فعالیت اش را شروع کرده است.

تقی پور به فعالیت‌های فراکسیون اشاره کرد و افزود: فعالیت‌های ما شامل برگزاری نشست‌های مختلف در مجلس، همینطور اطلاع رسانی و اخیراً هم برگزاری نشست‌های علمی با حضور نخبگان کشور و خبرگان این حوزه از سازمان‌های مختلف اتحادیه، سندیکای فعالان، دانشگاه‌های مختلف و مراکز علمی می‌شود.

رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده‌ها در ادامه با بیان اینکه هفته گذشته در آخرین جلسه تشکیل فراکسیون حدود ۶۰ نفر از این افراد شرکت داشتند و اهداف این فراکسیون را در همان بدو تشکیل اطلاع رسانی کردیم، تصریح کرد: بیشترین کاری که قرار است صورت بگیرد فرهنگ سازی، نظرسنجی و پرداختن به مباحث مدیریت کلان این حوزه است و همینطور مطالعات تطبیقی در مقایسه با سایر کشور‌ها و اینکه برای اینکه مواجهه فعال و مبتکرانه با این فناوری داشته باشیم زمینه را برای سرمایه گذاری همه نهاد‌های مرتبط به خصوص بخش خصوصی فراهم کنیم تا کشورمان نسبت به کشور‌های دیگر عقب نماند.

تقی پور در خصوص زمان برگزاری نشست‌های فراکسیون و موضوعات پرداختی در دو نشست فراکسیون اشاره و تصریح کرد: نشست اول از یک هفته قبل بود که در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد و نشست‌ها به هم مرتبط بودند. افراد مختلف به عنوان نمایندگان نهادها، اقشار، بخش خصوصی، دانشگاه‌ها و مراکز علمی نظرات خود را در ارتباط با مباحثی نظیر حکمرانی این حوزه و قوانینی که در کشور‌های مختلف در حال تدوین و تصویب است، مطرح کردند. همینطور سرمایه گذاری‌ها و زمینه‌هایی که کشور‌های مختلف به آن پرداختند بحث و تبادل نظر شد و ما امیدواریم انشاالله در انتهای نشست‌ها گزارش را به صورت مکتوب بتوانیم منتشر کنیم.

وی در خصوص آخرین وضعیت سند حکمرانی هوش مصنوعی گفت: فعلاً در مرحله نظر خواهی و جمع‌آوری نظرات نخبگان و خبرگان این حوزه هستیم یعنی سند جامعی که تدوین شده باشد هنوز تدوین نشده و در مراحل آغازین این کار هستیم.

این نماینده مجلس اضافه کرد: همچنین باید اشاره کرد که در کنار این نظرسنجی و نشست‌هایی که برگزار می‌شود، مطالعات تطبیقی مربوط به سایر کشور‌ها در حال انجام است و همینطور ارتباطاتی با دانشگاه‌های مختلف، مراکز تحقیقاتی و مراکز علمی و شرکت‌های دانش بنیان داشتیم، از دانشگاه تهران و دانشگاه علم و صنعت و برخی دیگر از دانشگاه‌ها، اندیشکده مربوط به حوزه علمیه قم نیز در نشست‌ها حضور داشتند و فعالیت‌هایی که تا الان در حوزه تدوین چارچوب‌ها و نظریه حکمرانی داشتند، ارائه کردند.

تقی پور در پایان با بیان اینکه همانطور که اطلاع رسانی در مراکز علمی در دانشگاه‌ها و دیگر مکان‌ها انجام شده، نشست فراکسیون معمولاً دوشنبه بعد از ظهر‌ها برگزار می‌شود، گفت: برگزاری نشست‌های علمی برای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی عمومی است و معمولاً از نهاد‌ها و سازمان‌ها و مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی دعوت می‌کنیم که با توجه اینکه محور‌هایی که اعلام می‌شود در آن حوزه نظراتشان را اعلام کنند. تا زمانی که این نیاز باقی باشد این محور‌ها به بحث گذاشته می‌شود و این نشست‌ها ادامه دارد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
دهه‌ی دهم زندگی وودی آلن مبارک! دهه‌ی دهم زندگی وودی آلن مبارک!
وودی الن بزرگ امروز ۹۰ ساله شد، فیلمسازی که بیانگر انسان‌ها در عصر مدرن است و بخاطر برنامه نوازندگی جاز به مراسم اسکار و گرفتن اسکار فیلم آنی‌هال نرفت، چون همزمان بود!
صدور حکم غیابی برای جعفر پناهی، برنده نخل طلای کن صدور حکم غیابی برای جعفر پناهی، برنده نخل طلای کن
جعفر پناهی فیلمساز مطرح کشور و برنده جایزه نخل طلای کن به دلیل فعالیت تبلیغی علیه نظام بار دیگر به حبس و ممنوعیت خروج از کشور آن هم به صورت غیابی محکوم شده است.
اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: حساب مشمولین مرحله اول طرح یسنا شامل سرپرستان خانوار ۳ دهک اول درآمدی دارای مادر باردار و فرزند شیرخوار (زیر ۲سال) از ۱۰ آذر شارژ می‌شود.
تحول شگفت انگیز گوگل مپ با هوش مصنوعی جمنای تحول شگفت انگیز گوگل مپ با هوش مصنوعی جمنای
گوگل به‌زودی با ادغام جمنای در گوگل مپس، تجربه مسیریابی را متحول خواهد کرد و قابلیت‌های هوش مصنوعی جدیدی را به این اپلیکیشن محبوب اضافه می‌کند.
سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره
مصوبه حذف سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره، یکی از مهم‌ترین بحث‌های کارگروه بنزینی دولت است و ممکن است این مصوبه، باعث افت خریدوفروش خودروهای صفر کیلومتر در بازار شود.
برخورد شهاب‌سنگ به کدام مناطق زمین محتمل تر است؟ برخورد شهاب‌سنگ به کدام مناطق زمین محتمل تر است؟
دانشمندان در پژوهشی تازه مسیر احتمالی برخورد اجرام بین‌ستاره‌ای با زمین را شناسایی کرده‌اند؛ یافته‌ای که نشان می‌دهد این مهمانان فراخورشیدی بیشتر از نزدیکی استوا عبور می‌کنند و در زمستان شانس بیشتری برای برخورد دارند. با این حال، فعلاً زمین از خطر دور است.
توضیحات حمید درخشان در مورد دربی ۸ تایی! + فیلم توضیحات حمید درخشان در مورد دربی ۸ تایی! + فیلم
حمید درخشان پیشکسوت پرسپولیس با حضور در استودیو مخاطب۲۴ در خصوص خاطرات خود از دربی‌های برگزارشده و آمار درخشان خود از دربی صحبت کرد
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر