کد خبر: ۲۳۹۴۹
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۸

ثبت هم‌زمان انفجار خورشیدی در زمین، ماه و مریخ

ذرات پرانرژی که از طریق این رویداد‌ها به‌سمت زمین پرتاب می‌شوند، می‌توانند برای انسان‌ها و وسایل الکترونیکی خطرناک باشند.
ثبت هم‌زمان انفجار خورشیدی در زمین، ماه و مریخ

مخاطب24:در ۲۸ اکتبر ۲۰۲۱، انفجار عظیمی از پلاسما و ذرات مغناطیسی با فوران‌کردن از خورشید، زمین، ماه و مریخ را در تابش خود غرق کرد. نکته قابل‌توجه اینکه برای اولین‌بار در تاریخ، ابزار‌های مستقر در زمین، ماه و مریخ این رویداد را به‌طور هم‌زمان ثبت و اندازه‌گیری کرده‌اند.


در مریخ، مدارگرد ردیاب گاز اگزومارس (TGO) آژانس فضایی اروپا و مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا هجوم این ذرات پرانرژی را ثبت کرده‌اند. در ماه، این ذرات توسط مدارگرد Chang'e-۴ اداره ملی فضایی چین و مدارگرد شناسایی ماه ناسا (LRO) برداشت شده و روی زمین نیز ماهواره Eu:CROPIS مرکز هوافضای آلمان آن را در مدار پایین زمین شناسایی کرده است.


امتیاز زمین نسبت به مریخ و ماه: میدان مغناطیسی

ذرات پرانرژی که از طریق این رویداد‌ها به‌سمت زمین پرتاب می‌شوند، می‌توانند برای انسان‌ها و وسایل الکترونیکی خطرناک باشند. بااین‌حال، میدان مغناطیسی زمین در مقابل این فوران‌های خطرناک خورشید به‌عنوان یک سپر عمل می‌کند. اما ماه و مریخ فاقد این محافظ هستند؛ یعنی تشعشعات بیشتری به سطح آن‌ها می‌رسد.


شناسایی و درک این رویداد‌ها که از آن‌ها به‌عنوان خروج جرم از تاج خورشیدی (CME) یاد می‌شود، برای اکتشافات فضایی آینده، ازجمله مأموریت‌های برنامه‌ریزی‌شده برای ارسال فضانوردان به مریخ و ساخت یک پایگاه علمی در ماه بسیار مهم است.


این تشعشعات می‌تواند برای فضانوردان خطراتی را به‌همراه داشته باشد. قرارگیری در معرض دوز‌های بالای اشعه می‌تواند منجر به تحریک پوست، حالت تهوع، اختلالات خواب، ضعف سیستم ایمنی و حتی سرطان شود. حتی در موارد حاد می‌تواند باعث سوختگی و زوال عصبی شود.


«کالین ویلسون»، دانشمند پروژه ExoMars TGO، در بیانیه‌ای گفت: «تشعشعات فضایی می‌تواند خطری مهم برای اکتشافات ما در سراسر منظومه شمسی ایجاد کند. به‌لطف داده‌هایی که در مأموریت‌هایی مانند ExoMars به‌دست آمده است، می‌توانیم برای بهترین روش محافظت از کاوشگران فضایی خود آمادگی داشته باشیم.»

برچسب ها: ناسا
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
خواص بینظیر ادویه و چاشنی خوشمزه! خواص بینظیر ادویه و چاشنی خوشمزه!
سماق فقط یک ادویه خوش‌طعم نیست؛ این چاشنی سرشار از آنتی‌اکسیدان، ضدالتهاب و کاهنده قند و چربی خون است که می‌تواند سلامت بدن را تقویت کند.
اگر آلرژی فصلی دارید حتما مراقب این ۶ کار باشید! اگر آلرژی فصلی دارید حتما مراقب این ۶ کار باشید!
فصل بهار، زمان گرده‌افشانی انواع گیاهان است که افراد مستعد حساسیت را به‌شدت گرفتار می‌کند. اما با چند روش موثر می‌توانید از حساسیت‌های ناشی از گرده‌افشانی پیشگیری کنید.
برای تقویت تجربیات مثبت چه باید کرد؟ برای تقویت تجربیات مثبت چه باید کرد؟
مختصصان معتقدند منفی‌نگر یا مثبت‌اندیش بودن، ویژگی‌هایی ثابت و تغییرناپذیر نیستند و با ترفندی ساده می‌توان حال‌وهوای ذهنی را تغییر داد.
محرومیت مدیر تیم آلومینیوم اراک تا اطلاع ثانوی محرومیت مدیر تیم آلومینیوم اراک تا اطلاع ثانوی
کمیته انضباطی از محرومیت مدیر تیم آلومینیوم اراک و بازیکن ملوان تا اطلاع ثانوی خبر داد.
سرلشکر سلامی: برای هر جنگی آماده‌ایم سرلشکر سلامی: برای هر جنگی آماده‌ایم
فرمانده کل سپاه بیان کرد: شروع کننده جنگ نخواهیم بود، ولی برای هر جنگی آماده‌ایم؛ فرمول‌های غلبه بر این دشمن را آموخته‌ایم. یک گام مقابل دشمن عقب‌نشینی نمی‌کنیم.
پرسپولیس ۰-۰ استقلال خوزستان پرسپولیس ۰-۰ استقلال خوزستان
با تساوی مقابل استقلال خوزستان، پرسپولیس تا حدود زیادی شانس کسب عنوان قهرمانی لیگ برتر را از دست داد.
مهم‌ترین تخلفات رانندگی ثبت شده توسط بازرسان نامحسوس چه بوده است؟ مهم‌ترین تخلفات رانندگی ثبت شده توسط بازرسان نامحسوس چه بوده است؟
رئیس اداره نظارت و سازماندهی بازرسان نامحسوس پلیس راهور فراجا، از نقش مؤثر و حضور داوطلبانه بازرسان نامحسوس در طرح نوروزی ۱۴۰۴ تقدیر کرد و گفت: بازرسان نامحسوس، در شرایط جوی و ترافیکی متفاوت، تأثیر چشمگیری در کاهش تخلفات رانندگی و افزایش امنیت در معابر شهری و جاده‌ای داشته‌اند.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر