کد خبر: ۲۲۶۹۸
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۲

«بازی کثیف» آمریکا با ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین

تصمیم دولت بایدن برای ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین به بهانه دفاع در برابر حملات روسیه با مخالفت‌های گسترده‌ای در سطح بین‌الملل مواجه شد و اکثریت کشور‌ها متفق القول آن را اقدامی غیر اخلاقی و انسانی و خلاف حقوق بشر عنوان کردند.
«بازی کثیف» آمریکا با ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین

مخاطب۲۴ : به نقل از ایسنا ؛ علی رغم این که بیش از ۱۰۰ کشور توافق کرده و پیمانی را امضا کردند که براساس آن ساخت، استفاده، انبار و یا فروش بمب‌های خوشه‌ای ممنوع است، اما اخیرا شاهد هستیم که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا دستور ارسال بمب‌های خوشه‌ای جهت دفاع اوکراین در برابر روسیه را صادر می‌کند که این کار خلاف حقوق بشر و قواعد بین‌المللی است و استفاده از آن نوعی جنایت علیه بشریت می‌باشد.

اقدام واشنگتن در صدور بمب‌های خوشه‌ای به کی‌یف در داخل و خارج این کشور با مخالفت‌های بسیاری مواجه شد تا جایی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا نیز در واکنش به این اقدام هشدار داد که ارسال بمب‌های خوشه‌ای پای آمریکا را بیش از پیش به سمت جنگ جهانی سوم باز می‌کند.

پس از این‌که کاخ سفید رسما اعلام کرد که با تحویل بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین موافقت کرده است، وزارت خارجه روسیه در اولین واکنش خود نسبت به این تصمیم اعلام کرد که انتقال مهمات خوشه‌ای به کی‌یف حکایت از استیصال، ناتوانی و شکست ضد حمله اوکراین دارد.

روسیه: انتقال مهمات خوشه‌ای به کی‌یف حکایت از استیصال، ناتوانی و شکست ضد حمله اوکراین دارد

همچنین روسیه تاکید کرد واشنگتن می‌داند که وعده‌های کی یف برای استفاده مسئولانه از بمب‌های خوشه‌ای فاقد ارزش است و ارسال مهمات خوشه‌ای به اوکراین به هیچ وجه بر روند عملیات نظامی ویژه تاثیری نخواهد داشت.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز در اظهاراتی با بیان اینکه روسیه دارای ذخایر کافی از انواع مهمات خوشه‌ای است، گفت: روسیه هنوز نیازی به استفاده از مهمات خوشه‌ای ندارد، اما اگر این مهمات علیه کشورش استفاده شود، این حق را دارد که اقدامات متقابل انجام دهد.

ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس که کشورش کنوانسیون ممنوعیت استفاده از این نوع تسلیحات را امضا کرده، با اعلام مخالفت در ارسال بمب خوشه‌ای به اوکراین ابراز داشت: ما به انجام وظیفه خود برای حمایت از اوکراین در برابر تهاجم غیرقانونی و بی‌محابای روسیه ادامه خواهیم داد، اما این کار را با تامین تانک و اخیرا با تسلیحات دوربرد انجام داده‌ایم و امیدوارم همه کشور‌ها بتوانند به حمایت از اوکراین ادامه دهند.

مهمات خوشه‌ای سلاح‌های خطرناکی هستند که در زمان جنگ جهانی دوم و پس از آن در برخی از جنگ‌ها و توسط کشور‌هایی مانند آمریکا مورد استفاده قرار گرفت در حالی که استفاده از این نوع سلاح‌های غیر متعارف علاوه بر داشتن خطا در به کار گیری آن، خطرات بسیار زیادی را هم در زمان استفاده و هم تا دهه‌ها برای غیرنظامیان بر جای گذاشته و انسان‌ها را با بیماری و یا معلولیت‌هایی مواجه می‌کند.

موج این مخالفت‌ها با تصمیم واشنگتن تنها به کشور‌های اروپایی از قبیل انگلیس، آلمان و ... محدود نشد، کره شمالی هم به این تصمیم واکنش نشان داد و آن را اقدام جنایتکارانه و خطرناک توصیف کرد و از واشنگتن خواست فوراً عقب‌نشینی کند.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه نیز در واکنش به این تصمیم آمریکا به منظور ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین اظهار داشت: این اقدام گویای عزم واشنگتن در استمرار و پیچیده‌تر کردن جنگ اوکراین است و نمونه‌ای دیگر از اقدامات بی‌ثبات کننده آمریکا و نیز صادرات تسلیحاتی است که بدون تبعیض به کشتار و ویرانی بیشتر کمک می‌کند. ایالات متحده تصمیم گرفته مهمات خوشه‌ای به اوکراین بفرستد تا به ارتش این کشور کمک کند که نیرو‌های روسی مستقر در خط مقدم را عقب براند.

فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل بین‌الملل نیز در گفتگو با ایسنا در تحلیلی درباره اقدام آمریکا برای ارسال بمب خوشه‌ای به اوکراین اظهار داشت: چند هفته است حمله جدیدی از سمت نیرو‌های اوکراینی شروع، اما با شکست مواجه شده است. آمریکایی‌ها بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در اوکراین اسلحه ریختند و از نظر اطلاعاتی ارتش آمریکا در خدمت ارتش اوکراین است.

وی تصریح کرد: همچنین در حوزه تبلیغات هر کاری از دست‌شان برآمده غربی‌ها به ویژه در اوکراین هزینه کردند حمله‌ای که قرار بود کار را تمام کند از طرف کی‌یف با شکست بدی مواجه شده و از این نظر برای جبران روحیه نیرو‌های اوکراینی دست به چنین اقداماتی زده‌اند.

فؤاد ایزدی: آمریکایی‌ها با ارسال بمب خوشه‌ای به اوکراین دست به کاری زدند که نوعی جنایت جنگی است

این کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: آمریکایی‌ها با ارسال بمب خوشه‌ای به اوکراین دست به کاری زدند که نوعی جنایت جنگی است در حالی که بیش از ۱۰۰ کشور استفاده از بمب خوشه‌ای را منع کرده‌اند، آمریکایی‌ها کوچک‌ترین دغدغه‌ای در این حوزه ندارند و هدف‌شان ادامه جنگ اوکراین است.

ایزدی همچنین بیان کرد: بنابراین شرکت‌های تسلیحاتی آمریکایی، تمام این تسلیحات در انبار مانده را در اوکراین خرج می‌کنند و به سمت ساخت تسلیحات جدید می‌روند و در واقع وضعیت خوبی پیدا کرده‌اند و با نفوذی که شرکت‌های تسلیحاتی در دولت بایدن دارند، می‌خواهند جنگ را به نفع‌شان تمام کنند.

وی با بیان این‌که در پی چنین اقدامی واقعیت ماهیت آمریکا نمایان می‌شود، گفت: اگر چنین اتفاقی رخ دهد و این سلاح‌ها در جنگ روسیه و اوکراین به کار گرفته شوند افراد بیشتر و در مقیاس بزرگ‌تر کشته می‌شوند.

این استاد دانشگاه درباره این که پاسخ احتمالی روسیه برای استفاده از این سلاح‌ها چیست؟ گفت: روسیه سلاح‌های خوشه‌ای دارد، اما تاکنون استفاده نکرده و اگر طرف غربی استفاده کند، روسیه هم همین کار را می‌کند، تصور می‌کنم اگر قرار بود برای اوکراینی‌ها توفیقی در حملات اخیر وجود داشته باشد، حاصل شده بود.

ایزدی همچنین اظهار کرد: مشکل اصلی آمریکایی‌ها این است که بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در اوکراین اسلحه وارد کردند اکنون با توجه به عدم نتیجه آبروی غرب از بین می‌رود و شکست می‌خورند، روسیه یک کشور است در مقابل کل ظرفیت غرب ایستادگی می‌کند.

اگر غرب از بمب خوشه‌ای استفاده کند، ممکن است روسیه تصمیم بگیرد با روش دیگری پاسخ دهد و با توجه به این‌که یک کشور هسته‌ای است، این ذهنیت ایجاد شده که اگر این سلاح‌ها را به کار ببرند، از بمب اتم استفاده می‌کنیم

این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: بنابراین اگر غرب از این سلاح‌ها استفاده کند ممکن است روسیه هم تصمیم بگیرد این جنگ را با روش دیگری پاسخ دهد، روسیه کشور هسته‌ای است و استفاده از سلاح‌های غیر متعارف مانند بمب خوشه‌ای این ذهنیت را در روس‌ها مطرح کرده که اگر بمب خوشه‌ای به کار ببرند، از بمب اتم استفاده می‌کنیم.

وی تاکید کرد: این جنگ با طراحی آمریکایی‌ها شروع شد، ادامه یافته و هر روز که می‌گذرد آمریکایی‌ها یک جنایت جدیدی در اوکراین رقم می‌زنند و مردم اوکراین قربانی سیاست کشور‌های غربی و حکمرانان غربگرای کشور خودشان هستند.

همچنین جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در تازه‌ترین ادعا‌ها و اظهارات خود با بیان این که ارسال بمب خوشه‌ای به اوکراین غیراخلاقی نیست، گفت: کی‌یف برای عضویت در ناتو به اصلاحات دموکراتیک بیشتری نیاز دارد. اخلاق‌مدار بودن ربطی به عضویت در کنوانسیون مبارزه با مهمات خوشه‌ای ندارد. واشنگتن و اوکراین هرگز این معاهده را امضا نکرده‌اند.

ارسال بمب‌های خوشه‌ای از سوی آمریکا به اوکراین برای مقابله با حملات روسیه در جنگ به دلیل ابعاد و پیامد‌هایی که بر جای می‌گذارد مخالفت‌ها و واکنش‌های زیادی داشته و با توجه به موضع‌گیری که مقامات روسی داشته‌اند حتما پاسخ جدی‌تری خواهند داد. در نتیجه تداوم و تشدید جنگ میان روسیه و اوکراین صدمات جبران ناپذیری را به ویژه برای شهروندان دو کشور در پی خواهد داشت. واضح است هدف اصلی آمریکایی‌ها وادار کردن روسیه به واکنش و تداوم جنگ و نه صلح میان این دو کشور است.

آمریکایی‌ها که مدعی حقوق بشر هستند در این مساله به جای اوکراین تصمیم‌گیری می‌کنند، قطعا منافع مردم اوکراین برای آن‌ها اهمیتی ندارد و تنها به دنبال تحقق اهداف خودشان هستند و تا زمانی که به هدف شان نرسند اجازه نمی‌دهند میان روسیه و اوکراین صلحی برقرار شود.

برچسب ها: آمریکا اوکراین
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
برگزیده
رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند
سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن، تاکید کرد عربستان با نظارت آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی به تجاوزات خود
پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد! پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد!
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرود سالم یک فروند پهپاد آمریکایی MQM-۱۷۰ در غرب تنگه هرمز با استفاده از توان جنگ الکترونیک خبر داد و اعلام کرد این پهپاد مأموریت شناسایی سامانه‌های پدافند هوایی ایران در سواحل خلیج فارس و تنگه هرمز را بر عهده داشته است.
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.