به گزارش پایگاه خبری مخاطب ۲۴، محمودجباروند در افتتاحیه سی و دومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران که صبح امروز ۳۰ خردادماه سال جاری در محل مرکز همایشهای رازی برگزارشد، بیان کرد: یکی از وظایف انجمن چشم پزشکی ایران، بروزرسانی دانش چشم است که با همکاری اساتید در زمینههای درمانی، پژوهشی و... میسر میشود.
وی افزود: حضور افراد در این کنگره موجب دلگرمی ما بعد از وقفه دو ساله برگزاری کنگره به دلیل ایام کرونا، است.
جباروند ادامه داد: خدمت این حوزه در ایام کرونا محدودیتی ایجادنکرد و فقط در مواردنادر عصب بینایی و شبکیه با مشکل مواجه شد.
وی برگزاری سی و دومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران را از مورد استقبال بالایی عنوان کرد و گفت: وظیفه دیگر انجمن چشم پزشکی، معرفی مقالات و پژوهشهای این حوزه در سطح بینالملل است.
رئیس انجمن چشم پزشکی ایران ادامه داد: دستاوردهای خوبی از لحاظ تجهیزات و امکانات اعمال جراحی چشم در کشور داریم و خوشبختانه با وجود پزشکان مجرب در این رشته، هیچ بیماری برای درمان به خارج اعزام نمیشود و حتی بیماران زیادی به خصوص از عراق پذیرش داریم.
در ادامه سیدمحمدقریشی دبیرعلمی سی و دومین کنگره سالیانه چشم پزشکی ایران، گفت: امکان حضور خارجیان در این دوره از کنگره فراهم نشد و به صورت مجازی در خدمت آنها هستیم.
وی افزود:این کنگره بعد از دو سال وقفه به دلیل ایام کرونا به صورت حضوری برگزارشد.
دبیر علمی چشم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سالانه حدود ۸ هزار پیوند قرنیه در داخل کشور انجام میشود و از لحاظ تجهیزات انجام این پیوند بی نیاز به کشورهای مختلف هستیم.
وی اظهارکرد: اکنون از سیستمهای هوشمند در درمان چشم پزشکی نیز استفاده میکنیم و مشکلی از لحاظ کمبود چشم پزشک نداریم و در شهرهای مختلف مردم به خدمات چشم پزشکی دسترسی دارند.
دبیر علمی سی و دومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران، در ارتباط با شایعترین بیماریهای چشم و درمان آن ها، توضیحاتی ارائه داد.
قریشی افزود: در مورد سایر بیماریهای چشم، میتوان به عیوب انکساری اشاره کرد مثل دوربینی، نزدیک بینی که خوشبختانه اعمال لیزیک در این زمینه خیلی پیشرفت کرده و برای این بیماران مؤثر هستند.
پیشرفتهای علم چشم پزشکی، بیماری آب مروارید قابل درمان است. قریشی ادامه داد: دسته دوم بیماریهای شایع چشم، آب سیاه یا گلوکوم است که بیماری خیلی حساسی بوده و بیمار خودش متوجه بیماری نمیشود و لازم است برای بررسی آب سیاه بیمار به صورت دورهای معاینه شود و به چشم پزشک مراجعه کند. قریشی تاکید کرد: دیگر بیماریهای چشم که اخیراً خیلی شیوع بیشتری یافته، دیابت است که علاوه بر اعضای بدن، چشم را گرفتار میکند و متأسفانه این افراد وقتی عوارض بیماری پیشرفت میکند متوجه بیماری میشوند. به گفته وی، بیماری مهم دیگری که باید به آن توجه شود عوارض و آسیب ناشی از ضربههایی است که به چشم وارد میشود که متأسفانه در کشور ما شایع است و جمله کودکان هم در معرض این آسیبها هستند؛ لذا توصیه میشود، مردم به نکات ایمنی توجه کنند و مواظب باشند ضربه و آسیب به چشم نرسد که عواقب آن جبران ناپذیر است.
گفتنی است، سی و دومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران از ۳۰ خرداد برگزارشد و تا اول تیرماه سال جاری در محل مرکز همایشهای رازی به صورت حضوری و مجازی در حال برگزاری است.