کد خبر: ۱۹۹۱۷
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۱

از توسعه صنعت صادرات محور تا تولید مشترک خودرو

وزیر جدید صمت که امروز از مجلس رای اعتماد گرفته، هشت برنامه راهبردی ارائه کرده که مهم‌ترین بخش‌های آن مربوط به توسعه صنعت صادرات محور، کاهش تصدی‌گری دولت، ایجاد زنجیره ارزش افزوده، استفاده از ابزار‌های تامین مالی بنگاه‌های تولیدی و توسعه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی است.
از توسعه صنعت صادرات محور تا تولید مشترک خودرو

از توسعه صنعت صادرات محور تا تولید مشترک خودرو

مخاطب24:نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز، بررسی صلاحیت عباس علی آبادی، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت (صمت) را در دستور کار قرارداده و با ۱۸۷ رای موافق به عباس علی آبادی رای اعتماد داند.

عباس علی‌آبادی، متولد ۱۳۴۰ در شهر اراک و فارغ‌التحصیل مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد مکانیک با گرایش تبدیل انرژی ازدانشگاه‌های صنعتی شریف و دانشگاه تهران و درجه دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی بوده است. او پیش از این سمت‌هایی در وزارت نیرو داشته و از سال ۱۳۸۸ تاکنون نیز مدیرعامل شرکت مپنا بوده است. گروه مپنا مجموعه‌ای صنعتی است مشتمل بر شرکت گروه مپنا به عنوان شرکت مادر، به همراه شرکت‌های متعدد تخصصی تابعه و وابسته به آن که در زمینه مهندسی، احداث و توسعه نیروگاه‌های حرارتی، نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر، تأسیسات تولید همزمان برق و حرارت، تأسیسات تولید همزمان برق و شیرین‌سازی آب، مهندسی، اجرا و توسعه پروژه‌های نفت وگاز در خشکی و دریا، مهندسی و احداث پروژه‌های حمل و نقل ریلی، خدمات تصویربرداری پزشکی، برقی‌سازی، ارائه خدمات بهره‌برداری، تعمیر و نگهداری در صنایع مذکور و نیز سرمایه‌گذاری و تأمین مالی پروژه‌های یاد شده در چارچوب انواع روش‌های قراردادی و سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کند.

 


در جلسه امروز، وزیر صمت مخالفانی داشت و از جمله انتقادات نمایندگان مخالف به او نداشتن برنامه برای مناطق محروم و بخش خودرو و همچنین شباهت تفکرات او با تفکر اقتصاد سرمایه داری است. موافقان، اما معتقدند علی آبادی با بخش خصوصی آشنا و در بعد اجرا توانمند است.

نقطه اتکای برنامه وزیر جدید، توسعه صنعت صادرات محور

اما تا این لحظه از برنامه‌های علی‌آبادی چه می‌دانیم؟ طبق اظهارات او در صحن علنی مجلس، او هشت برنامه راهبردی برای وزارت صمت ارائه کرده است. مهم‌ترین نقطه اتکای این برنامه تمرکز بر توسعه صنعت صادرات محور است که هشت استراتژی برای آن در نظر گرفته است. استراتژی دوم او توسعه زیرساخت‌های کشور از طریق دیپلماسی تجاری – اقتصادی است. در اصل وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت معتقد است باید یک ساختار ژئواکونومیک ایجاد شود؛ «به این معنی که اگر از کشوری کالا وارد می‌کنیم باید به آن کشور کالا صادر کنیم. بر این اساس باید در بازار منطقه به ویژه روسیه، ترکیه، عراق، کشور‌های حاشیه خلیج فارس، پاکستان و افغانستان ارتباط اقتصادی خوبی برقرار کرده و کالا‌هایی که در آن مزیت نسبی بالایی داریم را به آن‌ها صادر کرده و کالا‌هایی که آن‌ها در آن وضعیت نسبی بالایی دارند خریداری کنیم. این کالا‌ها شامل خودرو، لوازم خانگی و سایر حوزه‌ها می‌شود.»

استراتژی‌های بعدی وزیر جدید صمت بازآفرینی و اصلاح حکمرانی بخش صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر کاهش تصدی‌گری دولت، به ویژه در حوزه خودرو است و ایجاد زنجیره ارزش افزوده برای جلوگیری از خام فروشی در صنایع از جمله صنایع معدنی است.

حمایت از نوآوری با تمرکز بر تحولات دیجیتال، استفاده از ابزار‌های تامین مالی بنگاه‌های تولیدی و توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی از دیگر برنامه‌های علی آبادی است. او معتقد است فرآیند تامین مالی پروژه‌ها باید از سرمایه خرد مردم و بازار سرمایه تضمین شود، مجموعه‌ای از شرکت‌های کوچک در شهرک‌های صنعتی تجمیع و صنایع متناسب با پتانسیل‌های منطقه راه‌اندازی شود.

برنامه‌های وزیر جدید در حوزه خودرو

علی آبادی در حوزه خودرو هنوز برنامه کاملی ارائه نکرده، اما گفته که به زودی طرح جامعی در این حوزه ارائه می‌کند. اما در مجموع او معتقد است باید در این حوزه دنیا تعامل داشته باشیم و با واردات هوشمند و همکاری‌های تخصصی با بنگاه‌های بزرگ، تولید مشترک داشته باشیم.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) در دیدار با مدیران گروه صنعتی بارز ضمن اشاره به اهمیت دو موضوع بین‌المللی سازی و نوآوری بر ایجاد ارتباط بین گروه صنعتی بارز با استارت آپ‌ها، دانشکده‌های تخصصی و پارک‌های فناوری تاکید کرد.
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر