کد خبر: ۱۹۵۹۰
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۳

آمار خانه‌های خالی در کشور

دولت اعلام کرده که تا کنون حدود ۲۰۰ هزار خانه خالی در کشور مشمول مالیات شده و اولویت شناسایی، واحد‌های آن دسته از مالکانی است که بیش از ۱۰۰ خانه‌ی خالی در اختیار دارند؛ یعنی صد‌ها نفر در ایران مالک بیش از ۱۰۰ خانه خالی هستند.
آمار خانه‌های خالی در کشور

آمار خانه‌های خالی در کشور

مخاطب۲۴ : به نقل از ایسنا؛ بازار معاملات مسکن در تهران کساد است و آپارتمان‌های بزرگ متراژ در رکود عمیق‌تری به سر می‌برند. بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ‌های پیشنهادی در مقایسه با ماه گذشته با افت مواجه شده و این در حالی است که طرف تقاضا واکنش خاصی به قیمت‌های جدید از خود نشان نمی‌دهد.

بر اساس صحبت‌های مشاوران املاک، حجم سرمایه‌گذاری به قصد نگهداری در بازار مسکن کاهش یافته است. یکی از دلایل این موضوع می‌تواند اعلام خبر دریافت مالیات از خانه‌های خالی باشد.

گفته می‌شود که تا کنون حدود ۲۰۰ هزار واحد مسکونی خالی در کشور به سازمان امور مالیاتی معرفی شده که اولویت، شناسایی واحدهای آن دسته از مالکانی است که بیش از ۱۰۰ خانه‌ی خالی در اختیار دارند. این خبر بدان معناست که احتمالا صدها نفر در ایران مالک بیش از ۱۰۰ خانه خالی هستند و عمدتا واحدها را احتکار کرده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد بخش  قابل توجهی از واحدهای مسکونی خالی استان تهران در شهر جدید پردیس، پرند و منطقه ۲۲ قرار دارد. شنیده می‌شود یک فرد حقیقی در پردیس بیش از ۱۰۰ آپارتمان خریداری کرده است.

قانون مالیات خانه‌های خالی از آذرماه ۱۳۹۹ به تصویب رسیده اما قرار است پس از وقفه تقریبا سه ساله ناشی از نبود مکانیزم شناسایی، از ۱۵ شهریور امسال به شکل جدی اجرایی شود. از نظر سیاست‌گذار و قانون‌گذار مالکیت ده‌ها واحد مسکونی فی‌نفسه ایرادی ندارد اما باید در بازار مسکن یا اجاره عرضه شود.

آنها که بیش از ۱۰۰ خانه دارند!

دولت سیزدهم  در نظر  دارد تا از روز ۱۵ شهریورماه سال جاری، اعمال مالیات بر خانه‌های خالی را به شکل جدی  اجرا کند. از روز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در تهران و شهرهای اقماری، گشت‌هایی متشکل از وزارت راه و شهرسازی، شهرداری، سازمان امور مالیاتی برای شناسایی میدانی خانه‌های خالی در مناطق مختلف شهری برقرار شد. مهم‌ترین ملاک وزارت راه و شهرسازی برای خالی نبودن خانه‌های خالی، پرکردن اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان است.

ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مصوبه‌ای را درخصوص مالیات خانه‌های خالی ابلاغ و اولویت‌ها را تعیین کرد. طبق این مصوبه در ابتدا افراد حقیقی و حقوقی که بیش از ۱۰۰ واحد خالی داشته باشند، در اولویت نخست معرفی به سازمان امور مالیاتی قرار دارند و در  اولویت بعد مالکان واحدهای خالی یکصد تا ۵۰ خانه خالی، اولویت سوم مالکان ۵۰ تا ۲۰خانه خالی، اولویت چهارم مالکان ۲۰ تا ۵ خانه خالی، اولویت پنجم ۵ تا ۲ خانه خالی و در نهایت مالکان واحدهای یک تا دو واحد مسکونی خالی در اولویت شناسایی و معرفی به سازمان امور مالیاتی و اخذ مالیات هستند.

دو روز قبل مشترکی بین مسئولان وزارت راه و شهرسازی با سازمان امور مالیاتی و شرکت عمران شهرهای جدید پرند، پردیس، هشتگرد و شهرداری تهران برگزار شد تا آخرین وضعیت اخذ مالیات از خانه‌های خالی بررسی شود. طبق قانون معرفی واحدهای خالی از سکنه برعهده وزارت راه و شهرسازی و اخذ مالیات از خانه های خالی برعهده سازمان امور مالیاتی است.

برچسب ها: خانه خالی مسکن 
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی شرایط ستاره‌ی ازبکستانی تیم پرسپولیس میپردازیم.
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر