کد خبر: ۱۹۴۴۸
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۷

روسیه: اوکراین قصد انجام عملیات تروریستی با «بمب کثیف» را داشت

سرویس امنیت فدرال روسیه امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد، اداره اطلاعات مرکزی وزارت دفاع اوکراین یک یگان اطلاعات نظامی جدیدی ساخته که با استفاده از هواپیمایی سبک می‌تواند خرابکاری‌هایی را در روسیه سازماندهی کند و همچنین پیشتر قصد داشت با استفاده از "بمب کثیف" یک حمله تروریستی داخل خاک روسیه انجام دهد.
روسیه: اوکراین قصد انجام عملیات تروریستی با «بمب کثیف» را داشت

روسیه: اوکراین قصد انجام عملیات تروریستی با «بمب کثیف» را داشت

مخاطب24:سرویس امنیت فدرال روسیه با انتشار بیانیه‌ای عنوان داشت: اوکراین با این یگان اطلاعات نظامی جدیدش قصد داشت با "بمب کثیف" یک حمله تروریستی در داخل خاک روسیه انجام دهد.

در این بیانیه آمده است: طبق اطلاعات به‌دست آمده، کریل بودانف، رئیس اداره اطلاعات مرکزی وزارت دفاع اوکراین، یگان اطلاعات نظامی جدیدی را تشکیل داده تا به کمک آن اقدامات خرابکارانه‌ای را در داخل خاک روسیه سازماندهی کنند. طی این اقدامات آن‌ها می‌توانند با هواپیماهایی سبک گروه‌های تجسسی و خرابکارانه‌ای را به همراه تسلیحاتی به روسیه بفرستند. همچنین آن‌ها می‌توانند حملاتی را از طریق بمب‌هایی علیه تاسیسات سوخت و زیرساخت‌های انرژی روسیه انجام دهند.

سرویس امنیت فدرال روسیه افزود: از ابتدای سال جاری میلادی، این یگان پنج پرواز به روسیه را برنامه‌ریزی کرده که طی آن‌ها سوخت و انرژی تاسیسات مجتمع‌هایی در مناطق روسیه که هم‌مرز با اوکراین هستند، آسیب دیدند.

این بیانیه متذکر شد: در نتیجه عملیات ویژه سرویس امنیت فدرال روسیه، دو خلبان این هواپیمای سبک اوکراین دستگیر شدند و سپس اقرار کردند که قصد انجام عملیات تروریستی را داخل خاک روسیه داشتند. همچنین، در جریان تحقیقاتی پیرامون خرابکاری ماه مه ۲۰۲۳ جهت انفجار هواپیمای دوربرد مستقر در پایگاه هوایی سِورنی در منطقه ایوانوو، برنامه‌ها و طراحی‌های اداره اطلاعات مرکزی وزارت دفاع اوکراین مبنی بر انجام عملیات‌های تروریستی در روسیه با استفاده از "بمب‌ کثیف" فاش شدند.

این سرویس امنیتی روسیه تصریح کرد: اوکراین قصد داشت از "بمب‌های کثیف" مجهز به تایمرهای تاخیری استفاده و همزمان با انفجار، منطقه مورد نظر را غیر قابل سکونت کند.

«بمب کثیف» نوعی دستگاه برای پراکندن مواد پرتوزا «آردی‌دی» (RDD) و ترکیبی از ماده منفجره معمولی با مواد رادیواکتیو است. بمب‌های کثیف، برخلاف بمب‌های هسته‌ای، نه به مثابه «سلاح کشتار جمعی» بلکه به منزله «سلاح‌های اخلال جمعی» شناخته می‌شود؛ چون غالبا آن‌ها را برای برانگیختن ترس و وحشت جمعی به کار می‌گیرند. مقام‌های دفاعی همواره بر این نکته تاکید می‌کنند که بمب کثیف به بمب هسته‌ای که قدرت تولید انفجاری میلیون‌ها بار قوی‌تر از آردی‌دی دارد، هیچ ارتباطی ندارد.

برچسب ها: روسیه اوکراین
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا
مذاکرات دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری آمریکا و روسیه در ایالت آلاسکا عصر جمعه به وقت محلی (شرق آمریکا) آغاز شد؛ نشستی که می‌تواند نقطه عطفی در روابط آمریکا و روسیه باشد و مسیر تازه‌ای برای صلح یا تشدید منازعه اوکراین ترسیم کند.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
راه حل هسته‌ای ظریف راه حل هسته‌ای ظریف
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، پیشنهاد تشکیل یک مجمع جدید با حمایت سازمان ملل برای همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا را مطرح کرده است؛ مجمعی که به اشتراک‌گذاری اورانیوم غنی‌شده و دستاورد‌های انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز اختصاص دارد و در راستای پایان‌دادن به تهدید سلاح‌های هسته‌ای در منطقه طراحی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر