کد خبر: ۱۹۳۳۰
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۲

تنها خانم کابینه اردوغان

"ماهی نور" که پیشتر نماینده پارلمان بروکسل بود؛ به زبان های ترکی، فرانسوی، انگلیسی و هلندی صحبت می کند. او متأهل است و دو فرزند دارد.
تنها خانم کابینه اردوغان

تنها خانم کابینه اردوغان

مخاطب24:در همان روز تحلیف،  رجب طیب اردوغان، اعضای کابینه خود را معرفی کرد که در میان آن‌ها نام یک زن به چشم می‌خورد، زنی که سال‌ها پیش، مورد توجه رسانه‌های ایران قرار گرفته بود: “ماهی‌نور اوزدمیر گوکتاش” وزیر خانواده و خدمات اجتماعی.

گوکتاش در سال ۱۹۸۲ در خانواده‌ای ترک تبار در بروکسل، پایتخت بلژیک به دنیا آمد. او اصالتاً از اهالی قونیه است، شهری که آرامگاه مولوی در آن قرار دارد. گوکتاش پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی اش، در سال ۲۰۰۹ و در حالی که تنها ۲۷ سال داشت، در انتخابات پارلمانی منطقه بروکسل رأی آورد.

حضور او در پارلمان از آن جهت مورد توجه رسانه‌های غربی و جهان اسلام قرار گرفت که او با حجاب کامل اسلامی در رقابت‌های انتخاباتی شرکت کرد و برنده شد. او اولین عضو محجبه پارلمان بروکسل بود.

به گزارش عصر ترکیه، او در زمان پیروزی اش در انتخابات پارلمانی بروکسل مورد توجه رسانه‌ای ایران قرار گرفته بود. سخنان گوگتاش درباره حجاب، بازتاب زیادی در رسانه‌های ایران داشت، به ویژه جمله معروفش که ” من سرم را می‌پوشانم نه فکرم را. ”



گوگتاش پس از ادای سوگند نمایندگی در جمع خبرنگارانی که مشتاق بودند ببینید اولین زن محجبه پارلمان بروکسل چه دیدگاه‌هایی دارد گفته بود: نباید تنها به ظاهر افراد توجه شود، مهم این است که من با وجود داشتن حجاب توانستم عضو یک حزب سیاسی باشم که به حجاب من هم احترام می‌گذارد و به این امر نیز افتخار می‌کنم که با این وجود توانستم به پارلمان راه یابم و از این بابت بسیار خوشحال و خرسندم.

آن زمان، برخی جریان‌ها با این ادعا که نباید نماد‌های مذهبی وارد سیاست شود، علیه عضویت او در پارلمان موضع گیری کردند، ولی حامیانش در بیرون پارلمان تجمع کردند و “مرکز مبارزه با نژادپرستی” در بروکسل نیز حمایت خود را از وی اعلام کرد و نهایتاً این استدلال که او فارغ از این که چه پوششی دارد منتخب واقعی مردم است، برنده شد و گوکتاش توانست دوره نمایندگی خود را در پارلمان بروکسل آغاز کند.

او تا سال ۲۰۱۹ در سمت‌های نایب رئیس کمیته خدمات اجتماعی پارلمان بروکسل و نایب رئیس کمیسیون فرصت‌های برابر برای زنان و مردان فعالیت می‌کرد و از دغدغه‌های کاری اش کارآفرینی زنان، رفع خشونت علیه زنان و مقابله با اسلام هراسی بود.

گوکتاش در سال ۲۰۱۵ به دلیل آن که اتهام نسل کشی ارامنه توسط دولت عثمانی را نپذیرفت، از حزب خود (دموکرات مسیحی CDH) اخراج شد.

وی در سال ۲۰۲۰ به عنوان سفیر جمهوری ترکیه در الجزایر منصوب شد.

گوکتاش که از سال ۲۰۱۹ عضو کمیسیون مشاوره زنان سازمان همکاری اسلامی است، به زبان‌های ترکی، فرانسوی، انگلیسی و هلندی صحبت می‌کند؛ و سرانجام رجب طیب اردوغان، در سوم ژوئن ۲۰۲۳ (۱۳ خرداد ۱۴۰۲) ماهی‌نور اوزدمیر گوکتاش ۴۱ ساله -که متاهل مادر دو فرزند است- را به عنوان وزیر “خانواده و خدمات اجتماعی” برگزید.

برچسب ها: رجب طیب اردوغان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی:
غیر قابل انتشار:
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
0
0
comments icon واقعن جای تحسین داره؛ محجبه ؛ با سواد؛ شیک؛ مسلط به چندین زبان؛ مفتخر به اخذ نشان پادشاهی بروکسل؛ آفرین بر زن افتخار آمیز اسلام وترکان
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
برگزیده
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
اتفاق مهم در تهران؛ قدرت‌های منطقه‌ای پای میز مذاکره، چه تصمیمی در راه است؟ اتفاق مهم در تهران؛ قدرت‌های منطقه‌ای پای میز مذاکره، چه تصمیمی در راه است؟
نشست چهارجانبه ایران، عربستان، ترکیه و پاکستان در حالی در جریان است که تحولات منطقه‌ای، نگاه‌ها را به نتایج این رایزنی‌ها دوخته است؛ اما در این دیدار چه پیامد‌هایی برای آینده روابط منطقه‌ای خواهد داشت