کد خبر: ۱۸۵۴۲
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۶

جزییات پویش مردمی مهربانی با حیات وحش

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: به مناسبت روز جهانی تنوع زیستی، دومین پویش مردمی محیط زیست استان تهران با عنوان پویش مهربانی با حیات وحش امروز در منطقه شکار ممنوع کوه سفید دماوند آغاز بکار کرد.
جزییات پویش مردمی مهربانی با حیات وحش

جزییات پویش مردمی مهربانی با حیات وحش

مخاطب۲۴ :‌به نقل از ایسنا ؛ علیرضا مزینانی با اعلام این خبر اظهار کرد: پویش مردمی مهربانی با حیات وحش با هدف مشارکت و همکاری مردم در امر حفاظت از حیات وحش و زیستگاه‌های جانوری و گیاهی استان برنامه‌ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه زیستگاه‌های جانوری به واسطه وجود و زیست حیات وحش دارای ارزش اقتصادی و اکولوژیکی بسیار زیادی است، افزود: این پویش‌ها به منظور فرهنگ سازی و استفاده از ظرفیت مردم و گروه‌های هدف با تاکید بر لزوم توجه بیشتر بر حفاظت از منابع زیستی و طبیعت و زیستگاه‌های جانوری در استان تهران اجرا می‌شود.

 

وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون بیش از ۸ گونه جانوری در قالب حدود ۴۵ جانور پس از بازپروری و امداد در زیستگاه‌های استان تهران رهاسازی شده است، ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که محیط زیست و طبیعت متعلق به همه است و همه در قبال آن مسئولیت داریم و باید به گونه‌ای رفتار کنیم تا این امانت به خوبی حفظ و به بهترین شکل به آیندگان منتقل شود و در این رابطه بتوانیم اهداف توسعه پایدار و اصل ۵۰ قانون اساسی را تحقق بخشیم.

مزینانی همچنین ضمن قدردانی از حضور شهروندان، علاقه‌مندان به طبیعت و دوستداران محیط زیست در حمایت از این پویش‌ها، بیان کرد: با توجه به اینکه این پویش محیط زیستی در زمینه‌های مختلف محیط زیستی پیش بینی شده است و ادامه خواهد داشت، انتظار می‌رود که مردم و مسئولان همواره در این برنامه‌ها حضوری پررنگ داشته باشند.

علی امرالهی سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست استان تهران نیز در حاشیه اجرای پویس مهربانی با حیات وحش گفت: احداث آبشخور و ضد عفونی آبشخور‌های قدیمی و کاشت گونه‌های خاص و بومی در مناطق تحت مدیریت در سطح استان برای ارتقا سطح حفاظت از حیات وحش و بالا بردن سطح پوشش گیاهی از اهداف این پویش است.

وی با بیان اینکه امروز تعدادی پرنده شکاری نیز در طبیعت رهاسازی شد و اقداماتی از قبیل بهره برداری از آبشخور‌های جدید و ضد عفونی آبشخور‌ها نیز انجام شد، افزود: با توجه به اینکه در فصل زاد و ولد حیات وحش قرار داریم از شهروندان تقاضا داریم در اقداماتی که باعث حفظ زیستگاه و حیات وحش می‌شود با محیط زیست در قالب پویش مهربانی با حیات وحش همکاری داشته باشند.

فرهاد زندی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران نیز در حاشیه این برنامه با اشاره به اینکه در مجموعه مناطق تحت مدیریت استان نزدیک به ۱۰۰ آبشخور طبیعی و مصنوعی داریم، تصریح کرد: در برنامه‌های عمرانی و طرح‌های مقابله با خشکسالی در سال ۱۴۰۲، ساخت آبشخور در مناطق کم آب استان را در دستور کار داریم.

محمد کرمی رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، تاریخ طبیعی و ذخائر ژنتیکی حفاظت محیط زیست استان تهران نیز با بیان اینکه گسترش شهر‌ها باعث ورود انسان‌ها به طبیعت و گا‌ها تخریب زیستگاه‌ها می‌شود، گفت: برای اینکه طبیعت حفظ شود، ورود به طبیعت باید کارشناسانه‌تر و مسئولانه‌تر باشد.

وی تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم حیات وحش را حفظ کنیم باید بحث غذا، آب و امنیت حیات وحش تامین شود تا جمعیت حیات وحش از رشد مطلوبی برخوردار باشد.

نقی میرزاکریمی رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند نیز در این برنامه به معرفی منطقه شکار ممنوع کوه سفید پرداخت و افزود: وسعت این منطقه در حدود ۱۱ هزار هکتار است و ضمن اینکه این منطقه گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری را در خود جای داده، گونه شاخص این منطقه قوچ و میش بوده که از جمعیت خوبی هم برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه گا‌ها مشاهده شده شهروندان نا آگاهانه نوزاد حیات وحش را از طبیعت جدا می‌کنند، تصریح کرد: این اقدام درستی نبوده و به شهروندان توصیه می‌کنیم در چنین مواقعی از دست زدن و نزدیک شدن به حیات وحش خودداری کنند.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، گفتنی است نخستین پویش مردمی محیط زیست استان تهران با عنوان پویش مردمی بی زباله از ۷ اردیبهشت ماه با پاکسازی حاشیه مسیر رودخانه جاجرود از سد لتیان تا سد ماملو آغاز شد و این پویش‌ها بر اساس برنامه زمان بندی شده تا پایان شهریور ماه امسال در دیگر مناطق مختلف استان تهران ادامه خواهد داشت.

برچسب ها: حیات وحش
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ایلان ماسک به دنبال رساندن اینترنت به سیاره سرخ ایلان ماسک به دنبال رساندن اینترنت به سیاره سرخ
ایلان ماسک و شرکت فضایی اسپیس‌ایکس طرحی بلندپروازانه را برای گسترش اینترنت ماهواره‌ای به مریخ آغاز کرده‌اند؛ طرحی که می‌تواند مسیر سکونت انسان در این سیاره را هموار کند.
کدام نوع پیاز ارزش غذایی بیشتری دارد؛ سفید یا قرمز؟ کدام نوع پیاز ارزش غذایی بیشتری دارد؛ سفید یا قرمز؟
پیاز یکی از پرمصرف‌ترین سبزیجات در آشپزخانه‌های ایرانی است. اما همیشه این پرسش مطرح می‌شود که میان پیاز سفید و پیاز قرمز، کدام‌یک از نظر مواد مغذی و خواص سلامتی برتری دارد؟
هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد! هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد!
موزه هنر‌های معاصر تهران میزبان نمایشگاه نقاشی‌های بهرام دبیری است؛ هنرمندی که تماشاگر را به سادگی یک شعر و به عمق یک لحن دعوت می‌کند.
گردهمایی اعضای گروه ۷ در بحبوحه افزایش تنش‌ها با واشنگتن گردهمایی اعضای گروه ۷ در بحبوحه افزایش تنش‌ها با واشنگتن
دیپلمات‌های ارشد گروه ۷ در جنوب ایالت آنتاریو گرد هم می‌آیند تا درباره مسائل اقتصادی، تجاری و دفاعی بحث کنند؛ این نشست در بحبوحه تنش با واشنگتن برگزار می‌شود.
پیشروی روسیه در زاپوریژیا؛ عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از سه منطقه پیشروی روسیه در زاپوریژیا؛ عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از سه منطقه
مقامات اوکراینی از تصرف سه منطقه در استان زاپوریژیا توسط نیرو‌های روسی خبر داده و با تأکید بر شدت درگیری‌ها اعلام کردند که اوضاع میدانی «بسیار دشوار» است.
بحران خرس‌ها؛ آزمونی برای دولت تازه‌کار ژاپن بحران خرس‌ها؛ آزمونی برای دولت تازه‌کار ژاپن
موج حملات خرس‌ها در شمال ژاپن با مرگ و مجروحیت ده‌ها نفر، دولت تازه‌کار این کشور را با بحرانی جدی روبه‌رو کرده و موجب ورود ارتش و نیرو‌های ویژه برای مهار این تهدید شده است.
آخرین وضعیت طرح بیمه رانندگان در مجلس آخرین وضعیت طرح بیمه رانندگان در مجلس
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از آماده‌سازی نهایی طرح بیمه رانندگان در کمیسیون مشترک خبر داد و گفت همه رانندگان حمل بار و مسافر به‌زودی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر