کد خبر: ۳۲۳۳۴
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۵

افزایش هفت برابری جریمه‌های آسیب به حیات‌وحش در سایه ناکارآمدی مسئولان

سازمان حفاظت محیط زیست از افزایش هفت برابری جریمه‌های مرتبط با آسیب به حیات وحش خبر داد و اعلام کرد که نرخ‌های جدید بر اساس افزایش نرخ تورم از سال ۱۳۹۸ افزایش پیدا خواهد کرد.
افزایش هفت برابری جریمه‌های آسیب به حیات‌وحش در سایه ناکارآمدی مسئولان

مخاطب 24- غلامرضا ابدالی، مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات وحش سازمان محیط زیست، با اعلام این خبر گفت که این جریمه‌ها از چهار سال پیش تاکنون به‌روز نشده بودند و به همین دلیل «بازدارندگی آسیب به حیات‌وحش کم شد».

افزایش هفت برابری جریمه آسیب به حیات وحش روز سه‌شنبه ۲۱ آذر در جلسه شورای عالی محیط زیست، تصویب شد. به گفته غلامرضا ابدالی، این جریمه‌ها تمام گونه‌های جانوری را شامل می‌شود.

این مقام افزود که افزایش هفت برابری جریمه آسیب به حیات وحش با هدف بازدارندگی و کاهش تخلف در این زمینه اجرا می‌شود.


قوانین بازدارنده و جرم‌انگاری آسیب به حیات وحش در محافظت از گونه‌های جانوری به‌خصوص گونه‌های در معرض خطر انقراض تاثیر بسیار دارد و دست سوداگران را از حیات وحش کوتاه می‌کند، اما دولتی‌ها در حالی ادعای افزایش هفت برابری جریمه‌ها با هدف کاهش مخاطرات حیات وحش را مطرح می‌کنند که گزارش‌ها نشان می‌دهد ناکارآمدی دولت‌های جمهوری اسلامی بیشترین آسیب را به حیات وحش ایران وارد کرده است.

کشته شدن یوز‌های ایرانی در اثر تصادف در جاده‌هایی که فنس‌کشی و نورپردازی نشده‌اند، بی‌اعتنایی به محافظت از زیست‌گاه‌های بومی، روش‌های مخاطره‌آمیز تکثیر در اسارت گونه‌های در معرض خطر، آلودگی زیستگاه‌ها به زباله‌های صنعتی، جنگل‌خواری، دخالت‌های انسانی و باغ‌وحش‌های غیراستاندارد از این حقیقت پرده برمی‌دارند که مسئولان محیط زیست در دولت‌های مختلف جمهوری اسلامی برای محافظت از حیات‌وحش ایران دانش و اراده کافی ندارند و به خطر انقراض بسیاری از گونه‌های جانوری در ایران دامن زده‌اند.


بیشتر بخوانید


یکی از مهم‌ترین اقدام‌ها برای محافظت از گونه‌های جانوری آموزش جوامع محلی است که باید در راس امور و اولویت‌های مسئولان دولتی قرار بگیرد. به‌رغم اینکه کنشگران محیط زیست بار‌ها بر این مسئله تاکید کرده‌اند، دولتی‌ها همچنان به این موضوع توجهی ندارند.

در سایه این بی‌اعتنایی‌ها، شکارچیان محلی و سوداگران در مناطق حفاظت‌شده گونه‌های جانوری را شکار می‌کنند یا آن‌ها را برای نگهداری در مجموعه‌های شخصی به اسارت می‌گیرند.

طبق اعلام سازمان حفاظت محیط زیست، تنها ۱۰۰ گونه جانوری از گروه مهره‌داران در ایران در معرض خطر انقراض قرار دارند. گزارش‌ها همچنین نشان می‌دهد که طی یک دهه گذشته حدود ۲۳۰ گونه جانوری شامل آهو، یوز ایرانی، خرس قهوه‌ای و پلنگ در اثر شکار غیرمجاز، تصادف‌های جاده‌ای، اهمال دستگاه‌های مسئول، خطای انسانی و آسیب‌های محیطی جان باخته‌اند. حدود ۵۰ یوز ایرانی نیز طی سه دهه به همین دلایل کشته شده‌اند.

 

منبع: ایندیپندنت فارسی

برچسب ها: حیات وحش
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد
ماریوس بورگ هویبی، پسر ارشد پرنسس نروژ، پس از تحقیقات طولانی، به چندین جرم از جمله چهار مورد تجاوز متهم شد و ممکن است تا ۱۰ سال زندان شود.
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر