کد خبر: ۱۷۹۰۶
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۸

۴ کشور مهم عربی در صف برقراری روابط با ایران

یک نویسنده مصری در یادداشتی به نشست امروز سران اتحادیه عرب در جده عربستان پرداخت و تاکید کرد که به نظر می رسد در این نشست شاهد بازگشت روابط مصر، اردن، بحرین و مراکش با ایران باشیم.
۴ کشور مهم عربی در صف برقراری روابط با ایران

۴ کشور مهم عربی در صف برقراری روابط با ایران

مخاطب۲۴ :‌به نقل از هشهری آنلاین ؛ اشرف ابو عریف، نویسنده مصری در مطلبی که در پایگاه خبری «الدیپلماسی» منتشر شد، با استناد به اظهارات احمد ابو زید، سخنگوی وزارت خارجه مصر نوشت: به نظر می‌رسد که نشست امروز اتحادیه عرب در شهر جده عربستان با توجه به اجلاس کشور‌های عربی و چین در نوامبر گذشته، از نظر محتوا متفاوت باشد.

وی نوشت: به نظر می‌رسد که سران کشور‌های عربی این بار به دنبال تحقق رویا‌های ملت‌های عرب هستند از جمله اینکه به تهدیدات آمریکا درخصوص بازگشت سوریه به اتحادیه عرب توجه نکنند.

این نویسنده تاکید کرد: همچنین به نظر می‌رسد که در این نشست شاهد بازگشت روابط ایران با کشور‌های مصر، اردن، بحرین و مراکش باشیم که این تحول یک تحول بسیار ویژه و منحصر به فرد است و پیام‌های سختی برای آمریکا و دنباله رو‌های آن دارد به ویژه اینکه نقاب غربی‌ها در برابر ملت‌ها و سازمان‌های عربی از چهره افتاد.

اشرف ابو عریف در ادامه خاطرنشان کرد: به هر حال احمد ابو زید، سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر اعلام کرد که وزرای خارجه مصر، عربستان، بحرین، مراکش و اردن در حاشیه نشست‌های مقدماتی اجلاس سران عرب در جده دور هم جمع شدند و درخصوص تحولات اخیر منطقه‌ای و بین المللی از جمله توافق تهران و ریاض که در ماه مارس گذشته انجام شد، تبادل نظر کردند.

 

وی گفت که وزرای خارجه این پنج کشور عربی درخصوص تداوم مشورت‌ها به منظور محافظت از منافع مشترک کشور‌های عربی تبادل نظر کردند.

بر اساس این گزارش، پیش از این یک منبع دیپلماتیک مصری در گفتگو با العربی الجدید اعلام کرد که اوایل ماه جولای نشست جدیدی میان مسئولان تهران و قاهره با وساطت بغداد برگزار خواهد شد و این نشست در بالاترین سطح نشست‌های امنیتی خواهد بود.

این منبع که خواستار عدم فاش شدن نامش شده است، تاکید کرد که میانجیگری بغداد بعد از تلاش‌های عمان برای گسترش روابط ایران و مصر انجام شد.

وی گفت که ملاحظات مصر در روابط خود با ایران بعد از توافق تهران و ریاض کمتر شده است.

این منبع مصری می‌گوید که گشایش قاهره در روابطش با تهران بعد از میانجیگری‌های عراق و عمان اکنون بیشتر شده است، اما همچنان در مرحله «آزمودن جدیت ایران» در این امر هستند.

یک منبع دیپلماتیک مصری دیگر نیز با اشاره به گسترش روابط تهران و قاهره گفت که دیدار روسای جمهور و یا وزرای خارجه دو کشور در مرحله آتی بعید نیست، اما به هر حال این دیدار‌ها قبل از ماه جولای که موعد نشست دوم مسئولان دو کشور در بغداد است، نخواهد بود.

وی در ادامه به دیدار عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر و حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران در حاشیه نشست «بغداد۲» در اردن اشاره کرد و آن را تحولی بزرگ توصیف کرد.

این منبع دیپلماتیک خاطرنشان کرد که اگر درخصوص پرونده‌های اولیه توافق شود، دیدار حسین امیر عبداللهیان و سامح شکری وزرای خارجه ایران و مصر بعید نخواهد بود و ممکن است در حاشیه یک نشست بین المللی دیداری میان ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران و عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر انجام شود.

از سوی دیگر خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از منابع مطلع اعلام کرده بود که در حال حاضر گفتگو‌های مهمی میان ایران و بحرین در سطح دوجانبه برای از سرگیری روابط درحال انجام است.

اوایل فروردین امسال نیز عبدالنبی سلمان، معاون اول پارلمان بحرین در گفتگو با پایگاه خبری ارم نیوز تاکید کرد که به زودی پرواز‌ها میان بحرین و ایران از سر گرفته خواهد شد.

وی گفت که این امر به زودی انجام خواهد شد و تاخیری در آن نخواهد بود و طرف ایرانی نیز از این مساله استقبال کرده است.

سلمان با اشاره به گفتگو‌های صریح و روشن هیات پارلمانی ایرانی با مسئولان پارلمانی بحرینی تاکید کرد: ما توافق ایران و عربستان را از نزدیک دنبال می‌کنیم، طی دو ماه آتی اهداف، جدیت و حسن‌نیت ایران درخصوص منطقه معلوم خواهد شد، اگر ایرانی‌ها در این امر جدی باشند، دولت و ملت بحرین و تمام کشور‌های عربی خلیج (فارس) از آن‌ها استقبال خواهند کرد.

معاون رئیس پارلمان بحرین گفت که منامه هیچ‌گونه ملاحظه‌ای برای از سرگیری روابط با تهران ندارد به جز این‌که در دیدار با طرف ایرانی بر اهمیت حاکمیت بحرین و خطوط قرمز ما در مورد رهبران سیاسی و منافع مردم بحرین تاکید و اعلام کردیم که این امور اولویت ما هستند و در هر شرایطی بر سر آن‌ها چانه نمی‌زنیم.

وی گفت که اگر تهران به طور جدی تصمیم دارد گام‌های مثبتی در خصوص کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج (فارس) اتخاذ کند باید در روز‌های آتی حسن نیت خود را ثابت کند، زیرا ثابت شدن حسن نیت از سوی طرفین مهم است.

همچنین ممدوح العبادی، نماینده پارلمان اردن پیش از این در اظهارتی گفته بود که توافق ایران و عربستان یک اتفاق مثبت و مهم است و تمام مردم اردن از آن استقبال می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه یک انقلاب اجتماعی مهم در عربستان در حال رخ دادن است و ایران دارای یک تمدن تاریخی است و مساله توافق این دو کشور بسیار خوب است، تاکید کرد که عادی سازی روابط اردن با ایران در حال حاضر یک وظیفه ملی است.

این نماینده اردنی گفت که حمایت از توافق کشورش با ایران تنها در راستای منافع اقتصادی نیست بلکه به منظور حفظ معادله در مقابله حتمی با کابینه راست گرای رژیم صهیونیستی است.

نشست سران اتحادیه عرب امروز (جمعه) در شهر جده عربستان برگزار خواهد شد و بشار اسد، رئیس جمهور سوریه نیز پس از ۱۲ سال غیبت در این نشست حضور خواهد داشت.

برچسب ها: مصر عربستان
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد! پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد!
همان‌طور که طی ساعات گذشته و پس از حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا شایعاتی پیرامون آینده ریکاردو ساپینتو منتشر شده بود، اکنون از این باشگاه خبر می‌رسد که سرانجام مدیران برای برکناری سرمربی پرتغالی به اجماع رسیده‌اند و او قرار است از سمت خود کنار گذاشته شود
نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی
وقتی روی سطح آب بازیگران با عرشه های بزرگ و دید مستقیم و پرچم های افراشته حضور دارند ،در لایه‌ای پایین‌تر از سطح آب، جایی که نه پرچمی برافراشته است و نه نمایش قدرتی در کار، بازی دیگری در جریان است.
حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان
یک فروند هواپیمای نیروی هوایی ارتش در حین اجرای ماموریت آموزشی شبانه در استان همدان دچار سانحه شد و یکی ازخلبانان این هواپیما به درجه رفیع شهادت نائل آمد و دیگر خلبان این هواپیما سالم است
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد
دیدار رئال مادرید برابر بنفیکا در ورزشگاه دالوژ به یک رسوایی نژادپرستی تبدیل شده است.
استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی
ساعتی پس از پایان تمرین پرسپولیس که با واکنش اوسمار ویه‌را نسبت به نامه روز گذشته مدیرعامل باشگاه پرسپولیس (جریمه بازیکنان و کادرفنی و بندهای تهدیدآمیز نسبت به اعضای تیم) همراه بود، سرمربی برزیلی پرسپولیس به دیدار با پیمان حدادی رفت تا یک جلسه مهم را با او برگزار کند.
برگزیده
ترامپ: تا ده روز آینده دربار‌ی حمله به ایران تصمیم نهایی مشخص میشود ترامپ: تا ده روز آینده دربار‌ی حمله به ایران تصمیم نهایی مشخص میشود
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در نخستین نشست هیات صلح غزه در واشنگتن با بیان اینکه صلح دشوار است، ادعا کرد: باید با ایران به توافق معناداری دست یابیم.
دیدار عراقچی و گروسی + جزئیات دیدار عراقچی و گروسی + جزئیات
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس از دیدار با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران خبر داده و نوشت: «به تازگی مذاکرات فنی جامعی را با وزیر امور خارجه ایران که در تدارکات مذاکرات مهمی برای روز سه‌شنبه در ژنو است، داشتم.»
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».