کد خبر: ۱۷۷۰۴
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۸

در پی سقوط جنگنده‌های روسیه، لوکاشنکو در بلاروس «آماده‌باش» اعلام کرد

رئیس جمهوری بلاروس تایید کرد که چهار هواپیمای نظامی روسیه طی روز‌های گذشته بر فراز روسیه، نزدیک مرز اوکراین و بلاروس سرنگون شدند و به دنبال آن بلاروس آماده‌باش اعلام کرده است.
در پی سقوط جنگنده‌های روسیه، لوکاشنکو در بلاروس «آماده‌باش» اعلام کرد

در پی سقوط جنگنده‌های روسیه، لوکاشنکو در بلاروس «آماده‌باش» اعلام کرد

مخاطب24:وب‌سایت «اورشلیم پست» روز دوشنبه در گزارشی که به این موضوع اختصاص یافته به نقل از الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس اعلام کرد که مینسک در واکنش به این حادثه نیرو‌های نظامی خود را به حالت آماده‌باش کامل درآورده است.

 

 



بنا به این گزارش، مینسک در حالی از سرنگونی چهار هواپیمای نظامی بر فراز روسیه خبر داده که اوکراین از پیش اعلام کرده بود برای حمله‌ای متقابل علیه نیرو‌های ارتش روسیه آماده می‌شود.

«بلتا»، خبرگزاری رسمی بلاروس همزمان به نقل از الکساندر لوکاشنکو نوشت که «وضعیت بحرانی نیست، اما فاکتور‌هایی هست که به نگرانی‌ها دامن می‌زند.»

به گزارش بلتا، لوکاشنکو به هنگام بازدید از پست فرماندهی مرکزی نیروی هوایی و فرماندهی پدافند هوایی بلاروس گفت: «نیازی به گزارش‌های بلندبالا نیست. بیایید به آنچه در پیرامون کشورمان اتفاق می‌افتد، نگاه کنیم؛ در درجه اول به حریم هوایی. ما اغلب در مورد مسائل امنیتی کشورمان به ویژه در حریم هوایی بحث می‌کنیم. الان آنگونه که من می‌بینم وضعیت بحرانی نیست، اما فاکتور‌هایی هست که به نگرانی‌ها دامن می‌زند.»

وب‌سایت اورشلیم پست، اما در گزارش خود همچنین به مطلبی از روزنامه «کومرسانت» استناد کرده که بر اساس آن حمله هوایی جنگنده‌های روس با کمین روبرو شده است. به موجب آنچه در این گزارش آمده، یک جنگنده بمب‌افکن سوخو۳۴، یک جنگنده سوخو۳۵ و دو هلیکوپتر «میل-۸» در این کمین که در نزدیکی کلینتسی واقع در منطقه بریانسک روسیه صورت گرفته، سرنگون شده‌اند.

 

 



به گزارش یورونیوز، این جنگنده‌ها و هلی‌کوپتر‌های نظامی قرار بود به اهدافی در منطقه چرنیهیو اوکراین، در آن سوی مرز حمله کنند.

تاس، خبرگزاری دولتی روسیه روز شنبه بدون اشاره به جزئیات بیشتر اعلام کرده بود که یک جنگنده سوخو-۳۴ این کشور سقوط کرده است. این خبرگزاری سپس به سقوط یک فروند بالگرد نظامی نیز اشاره و به نقل از منابع اورژانس از آتش‌سوزی موتور به عنوان علت سقوط آن یاد کرده بود.

اورشلیم پست می‌افزاید که خبرگزاری تاس هیچ اشاره‌ای به سقوط سوخو ۳۵ و هلی‌کوپتر دوم نکرده است؛ حال آنکه چندین وبلاگ‌نویس نظامی طرفدار جنگ روسیه نیز گفته‌اند که این چهار هواپیما سرنگون شده است.

در گزارش مذکور سپس به مطالب منتشر شده در کانال تلگرامی یک رسانه دولتی بلاروس استناد می‌کند که به نقل از الکساندر لوکاشنکو پس از بازدید از یک پایگاه فرماندهی نیرو‌های هوایی کشورش گفته است: «سه روز از وقایعی که نزدیک ما در منطقه بریانسک روی داد و طی آن چهار هواپیما سرنگون شد، می‌گذرد. ما مجبور به پاسخگویی هستیم. نیرو‌های ما از آن زمان در حالت آماده‌باش هستند.»

بازدید لوکاشنکو از این پایگاه هوایی که رسانه‌ها گزارش‌هایی از آن منتشر کردند اولین حضور عمومی او پس از حدود یک هفته غیبت در انظار عمومی بود؛ این غیبت پیش‌تر به گمانه‌زنی‌هایی در خصوص سلامتی رئیس جمهوری ۶۸ ساله بلاروس دامن زده بود.

وزارت دفاع روسیه نسبت به این موضوع سکوت کرده و اوکراین نیز که معمولاً از اظهار نظر در مورد گزارش حملات در داخل روسیه خودداری می‌کند، به این حادثه به شکل رسمی واکنشی نشان نداده است. با این حال، یک مشاور ارشد ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، روز شنبه در پستی توییتری تلویحا با اشاره به این حادثه آن را «عدالت... و کارمای آنی» خواند.

 
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
جزئیات تعطیلی تهران و شهرهای دیگر جزئیات تعطیلی تهران و شهرهای دیگر
مهدهای کودک و پیش دبستانی در استان تهران به جز فیروزکوه تعطیل است و با دورکاری مادران این کودکان موافقت می شود.
بن‌سلمان در واشنگتن؛ اهداف و انگیزه‌ها بن‌سلمان در واشنگتن؛ اهداف و انگیزه‌ها
سفر بن‌سلمان به آمریکا تمرکز بر دریافت اف-۳۵، توافق امنیتی و انرژی هسته‌ای دارد و همزمان مسیر عادی‌سازی روابط عربستان با اسرائیل را روشن می‌کند.
نور شب خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، هشدار هاروارد نور شب خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، هشدار هاروارد
مطالعه دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی هنگام خواب، خطر ابتلا به بیماری قلبی را بالا می‌برد و رعایت تاریکی اتاق توصیه می‌شود.
جمعه سیاه یا دام آنلاین؛ حواستان به کلاهبرداری‌ها باشد جمعه سیاه یا دام آنلاین؛ حواستان به کلاهبرداری‌ها باشد
رئیس پلیس فتا هشدار داد با نزدیک شدن جمعه سیاه، تبلیغات فریبنده و کلاهبرداری‌ها در فضای مجازی به ویژه تلگرام و اینستاگرام افزایش می‌یابد.
گروسی: ایران به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست گروسی: ایران به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد ایران برنامه ساخت سلاح هسته‌ای ندارد، اما به توسعه فناوری‌های پیشرفته و افزایش ذخایر اورانیوم ادامه می‌دهد.
اسرائیل برای حمله به لبنان آماده می‌شود اسرائیل برای حمله به لبنان آماده می‌شود
روزنامه یسرائیل هیوم گزارش داد ارتش اسرائیل خود را برای آغاز یک حمله چندروزه به لبنان آماده کرده و عملیات علیه زیرساخت‌های حزب‌الله و حماس ادامه دارد.
بقائی: تفاهم قاهره، لغو شده است بقائی: تفاهم قاهره، لغو شده است
سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد تفاهم قاهره با آژانس از نظر ایران لغو شده و قطعنامه اخیر شورای حکام علیه ایران، حقوقی و قانونی نیست و واکنش ایران در پی خواهد داشت.
برگزیده
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر