کد خبر: ۱۷۷۰۰
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۹

خطر لنز‌های چشمی حاوی ترکیبات سرطان‌زا برای سلامتی

یک مطالعه جدید توسط متخصصان در آمریکا نشان داده است که بسیاری از لنز‌های چشمی نرم از ترکیباتی ساخته شده‌اند که با بروز مجموعه‌ای از مشکلات سلامتی از جمله سرطان، بیماری‌های کبد و کلیه، اختلالات خودایمنی و مشکلات باروری مرتبط هستند.
خطر لنز‌های چشمی حاوی ترکیبات سرطان‌زا برای سلامتی

خطر لنز‌های چشمی حاوی ترکیبات سرطان‌زا برای سلامتی

مخاطب24:«فلوئوروپلیمر»‌ها طبق تعریف تحت عنوان «پی‌اف‌ای‌اس» (PFAS) یا «مواد شیمیایی پایدار» توصیف می‌شوند و برخی لنز‌های چشمی حاوی مقدار بسیار زیادی «فلوئور آلی»، یکی از نشانگر‌های پی‌اف‌ای‌اس هستند.

 

 


این مواد را «مواد شیمیایی پایدار» می‌نامند، چون به طور طبیعی تجزیه نمی‌شوند و در برخی فرآورده‌های مصرفی مقاوم در برابر آب، لکه و گرما یافت می‌شوند.

متخصصان در تعدادی از دانشگاه‌های آمریکا از جمله دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، ۱۸ جفت لنز چشمی نرم مختلف را آزمایش کردند تا ببیند آیا پی‌اف‌ای‌اس دارند یا نه. دست‌کم نیمی از آن‌ها لنز‌های یک‌بار مصرف روزانه بودند.

بنابر این گزارش، آزمایش فوق در آزمایشگاهی مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا انجام گرفت و طی آن، آثار فلوئور آلی در لنز‌های چندین برند بررسی شد.

«اسکات بلچر»، محقق دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی به روزنامه گاردین گفت: می‌توانیم بگوییم که این لنز‌ها کمابیش پی‌اف‌ای‌اس خالص هستند.

 

 

 


مقدار فلوئور شناسایی‌شده در تمامی این لنز‌های چشمی آزمایش‌شده چیزی حدود ۵۰ هزار برابر بیشتر از میزانی است که از نظر سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا برای آب آشامیدنی بی‌خطر است.

به گزارش ایندیپندنت، این مواد شیمیایی به قدری پرکاربرد هستند که ممکن است نادانسته در سراسر زنجیره عرضه به فرآورده‌ها اضافه شود.

متخصصان همچنین در سال‌های اخیر این مواد را در گستره‌ای از فراورده‌ها از دستمال توالت و قوطی‌های پلاستیکی مواد غذایی تا آب‌میوه‌ها شناسایی کرده‌اند.

بنابر مطالعات قبلی، دانشمندان در آمریکا برخی از «پی‌اف‌ای‌اس»‌ها را با بروز سرطان، آسیب کبدی، وزن کم نوزاد هنگام تولد و سایر مشکلات سلامتی مرتبط دانسته‌اند.

منبع:ایسنا

 
برچسب ها: لنز سلامتی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر