کد خبر: ۱۶۸۷۴
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۶

باشگاه استقلال به چینی‌ها فروخته می‌شود؟!

پای خریداران خارجی به پروسه فروش استقلال و شاید پرسپولیس باز شده؛ گروهی موافقند که بساط مفت‌خوری صداوسیما جمع می‌شود و بازیکنان خارجی بزرگ می‌آیند. عده‌ای هم مخالف که می‌گویند بخاطر نفرت اکثریت مردم از چینی‌ها، هوادارشان ریزش می‌کند.
باشگاه استقلال به چینی‌ها فروخته می‌شود؟!

باشگاه استقلال به چینی‌ها فروخته می‌شود؟!

مخاطب24:با حضور دو نماینده رسمی از سوی یک شرکت فعال در حوزه نفت و گاز چین، پای خریداران خارجی به ماجرای فروش استقلال و پرسپولیس به صورت رسمی باز شد.

 

 


به گزارش تابناک ورزشی؛ کارشناس چینی که امروز در جایگاه ویژه ورزشگاه آزادی تهران تماشاگر بازی استقلال مقابل نفت آبادان و ناکامی آبی‌ها در کورس فتح مجدد لیگ برتر ایران بود، به سادگی اذعان داشت که دو قهرمانی استقلال در باشگاه‌های آسیا انگیزه روسایش را برای سرمایه گذاری و خرید سهام استقلال بیشتر کرده است.

انتشار این خبر مصادف با شکل‌گیری انزجار عمومی در ماجرای عجیب احتمال فروش جزایر کیش و قشم بابت پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، که از سوی یک مدیرکل این سازمان دولتی مطرح و با واکنش تند مردم مواجه شد، شاید اوج بدسلیقگی مشاوران رسانه‌ای طرف چینی بود!

همزمان با اعلام این خبر مهم که نشانگر ورود سرمایه‌گذاران خارجی در فوتبال کم رونق، حاشیه زده و ورشکسته ایران است، بحث بر سر رقم فروش احتمالی سرخابی‌ها به طرف چینی، آینده این دو باشگاه در صورت انصراف خریدار در میانه فصل و همچنین مسائلی همچون حق پخش تلویزیونی بازی‌های دو تیم، انحصار فروش البسه باشگاه، بلیت فروشی و ورزشگاه فرسوده بالا گرفته است.

 

 


گروهی این ورود مشتری خارجی را به فال نیک می‌گیرند و می‌گویند آمدن مالک چینی، بساط سودجویی صداوسیما را جمع می‌کند و آن‌ها دیگر اجازه مفت خوری حق باشگاه را ندارند و بدون اجازه مسابقه‌ای روی آنتن نمی‌رود؛ بنابراین، با کسب درآمد بازیکنان بزرگ جذب می‌شوند و تیمی مثل استقلال دوباره شانس رقابت با غول‌های عربی و شرق آسیا را پیدا می‌کند و شانس قهرمانی قاره و کسب ستاره سوم از رویا به واقعیت بدل می‌شود.

اما دسته‌ای از کارشناسان، فوتبال ایران را بدون زیرساخت حقوقی لازم برای ورود سرمایه‌گذار و کسب منفعت از سوی او قلمداد می‌کنند. گروه مخالفان معتقدند طرف خارجی در همان چندماه نخست متوجه می‌شود نه از راه فروش پیراهن، نه پخش تلویزیونی و نه سایر راه‌های درآمدزایی پولی از تیم‌های خریداری شده درنمی‌آید و کار را رها می‌کند و این دو تیم در بلاتکلیفی نابود می‌شوند. آن‌ها حتی نمی‌دانند که به بهانه‌های واهی بازی‌های تیمشان بدون تماشاگر برگزار می‌شود و از پول فروش بلیت هم محروم خواهند شد.

سرمایه‌گذار چینی می‌تواند هزینه دیدن مسابقات را برای بیننده ایرانی که اکنون مجانی بازی‌ها را تماشا می‌کند، بالا ببرد و شاید ذهنیت منفی اکثریت مردم ایران از چین و سیاست‌هایش باعث افت و ریزش شدید هواداران این دو تیم در اثر تبلیغات منفی شود.

با اینحال تقریبا همه مفسران فوتبال داخلی قبول دارند که برای ورود به دنیای حرفه‌ای واقعی فوتبال، راهی جز پذیرش سرمایه خارجی و ورود فکر تازه به رقابت‌های تقریبا آماتوری لیگ ایران نیست؛ مسابقاتی که در صورت ورود چینی‌ها و حتی مشتریان عرب، حتما صاحب سیستم داود ویدئویی خواهد شد، یقینا هیچ تلویزیونی اجازه پخش رایگان بازی‌هایش را نخواهد داشت و حتما فروش لباس و اقلام هواداری تیم‌ها در انحصار خود باشگاه قرار خواهد گرفت.

 

 


چین از کجا وارد فوتبال دنیا شد؟

موج خرید سهام باشگاه‌های فوتبال، نزدیک به دو دهه پیش در اروپا شدت گرفت و رونق خرید و فروش مالکیت تیم‌های نامدار قاره سبز، حتی تیم‌های معمولی و پایین جدولی را هم در بر گرفت.

مالکان عرب، آمریکایی، روس و حتی ایرانی از راه تملک تیم‌های بزرگ و محبوب فوتبال، یک شبه سرشناس و مشهور شدند و چینی‌ها نیز از دهه گذشته میلادی این کار را استارت زده اند.

آن‌ها البته نخست تلاش کردند تیم‌های کشور خودشان را با خرید ستاره‌های برجسته آمریکای لاتین و اروپا تجهیز کنند و لیگی کهکشانی با پرداختی‌های اعجاب انگیز بسازند؛ اما علاقه به فوتبال در پرجمعیت‌ترین کشور جهان به اندازه علاقه سرمایه گذار‌های چینی نبود و این پروژه با بدهی‌های هولناک تعطیل شد.

اما چینی همزمان با شکست این طرح، سراغ خرید تیم‌های معروف اروپا رفتند که حاصل آن مالکیت باشگاه اینترمیلان ایتالیا در سری آ و همچنین لیگ قهرمانان اروپا بود. آن‌ها البته قبل از آن، باشگاه رقیب اینتر، یعنی آث میلان را از برلوسکونی نخست وزیر سابق ایتالیا خریداری کرده بودند، اما پس از مدت کوتاهی، روسونری را به شرکت الیوت فروختند؛ بنابراین، همه تجربیات چینی‌ها در سرمایه گذاری فوتبالی موفق نبوده است. میلان بعداز مالک چینی‌اش مجددا شکوفا شد و اکنون بع داز قهرمانی فصل قبل اسکودتو، در نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا قرار دارد. در این میان شنیده می‌شود چینی‌ها می‌خواهند در تابستان امسال اینتر را هم به حراج بگذارند و بروند!

آن‌ها در لیگ برتر انگلیس هم تیم ولورهمپتون را خریدند. همچنین حدود یک پنجم سهام باشگاه منچسترسیتی انگلیس هم که توسط رئیس اماراتی اداره می‌شود، در اختیار چینی هاست!

خرید ۹۹.۹۳ درصد میلان با ارزش ۷۴۰ میلیون بزرگ‌ترین سرمایه گذاری چینی‌ها در فوتبال اروپا بوده است که همانطور که خواندید سریعا به شکست انجامید.

۱۳ درصد از سهام گروه فوتبال سیتی (شامل منچستر سیتی، نیویورک سیتی و ملبورن سیتی) به ارزش ۳۵۴ میلیون یورو، ۲۰ درصد از اتلتیکو مادرید به ارزش ۴۵ میلیون یورو، کل سهام استون ویلا و وست برومویچ هم از سرمایه گذاری‌های قابل توجه چینی‌ها در فوتبال اروپا است.

 



بد نیست دو مالک چینی این دو باشگاه را هم بشناسید؛ شاید یکی از همین دو نفر خریدار استقلال باشد؟!

ژانگ جیندونگ (اینتر)

ثروت: ۶٫۲ میلیارد پوند

شاید خیلی‌ها نام ژانگ جیندونگ را نشنیده باشند؛ مردی که حسرت ۱۱ ساله اینتری‌ها در کسب اسکودتو را به پایان رساند. شهرت ژانگ به داشتن سایت معروف Suning.com برمی‌گردد. پسر ۲۹ ساله‌اش ژانگ کانگیانگ که به استیون ژانگ هم معروف است، در حال حاضر ریاست باشگاه اینتر را برعهده گرفته.

خرده فروش لوازم الکترونیکی چینی گروه بازرگانی سونینگ، سال ۲۰۱۶ تقریبا ۷۰ درصد اینتر را به قیمت ۲۷۰ میلیون یورو خرید که بالاترین سهم یک تیم اروپایی در دست یک شرکت چینی محسوب می‌شود.

گو کوانگ‌چانگ (ولورهمپتون)

ثروت: ۵٫۲ میلیارد پوند

گوانگ‌چانگ از استان ژجیانگ در شرق چین می‌آید. او از سال ۱۹۹۴ مالک گروه «فوسان» بوده است. این شرکت که در شانگ‌های چین و هنگ‌کنگ مستفر شده، ابتدا در زمینه تحقیقات بازار کار می‌کرد و پس از گسترش به صنعت بهداشت، درمان و املاک هم ورود کرد تا یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری جهان شود. این میلیاردر چینی سال ۲۰۱۶ باشگاه ولورهمپتون را در ازای ۴۵ میلیون پوند خرید به لیگ برتر آورد.

جدول باشگاه‌های اروپایی که چینی‌ها در آن‌ها سرمایه گذاری کردند.

 
برچسب ها: استقلال
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
ترامپ مقابل تیم ملی ایران دیوار کشید! ترامپ مقابل تیم ملی ایران دیوار کشید!
تیمی که قرار است در جام جهانی حاضر باشد، اما اجازه زندگی عادی در کشور میزبان را ندارد - گزارش یک وبسایت مکزیکی در مورد تیم ملی ایران.
ضد حال فیفا به تیم منصوریان ضد حال فیفا به تیم منصوریان
فیفا تیم الطلبه عراق را از فعالیت در سه پنجره نقل و انتقالاتی محروم کرد.
تغییر نام دنیس اکرت مهاجم جدید تیم ملی به دنیس درگاهی تغییر نام دنیس اکرت مهاجم جدید تیم ملی به دنیس درگاهی
ثبت نام دنیس اکرت در فیفا با نام دنیس درگاهی ثبت شد و حالا این مهاجم دورگه آماده بازی برای تیم ملی ایران است.