کد خبر: ۱۶۱۰
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۹
مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی و نماینده‌ی مردم در مجلس
مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی و نماینده‌ی مردم در مجلس گفت: ما طب ایرانی داریم اما چیزی به نام طلب اسلامی به این شکلی که عرضه می‌شود نداریم.
مسعود پزشکیان تقسیم‌بندی طب اسلامی و غیر اسلامیمسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی و نماینده‌ی مردم در مجلس : تقسیم‌بندی طب اسلامی و غیر اسلامی غلط است.
وزیر پیشین بهداشت و درمان در واکنش به کسانی که موضوع طب اسلامی را در جامعه مطرح می‌کنند گفت: ما طب ایرانی داریم اما چیزی به نام طلب اسلامی به این شکلی که عرضه می‌شود نداریم. طب که اسلامی و غیر اسلامی ندارد. اگر طبی تاثیرگذار است و علم هم آن را می‌پذیرد پس همه می‌پذیرند و اگر تجربه‌ای پشت سر آن نیست و نتیجه آن هم مشخص نیست پس اصلاً اسلامی هم نیست.


وی افزود:. تقسیم بندی طب اسلامی و غیر اسلامی غلط است. می‌توان تقسیم بندی طب سنتی و مدرن را پذیرفت اما اسلامی و غیراسلامی را نه. این حرفها به نفع اسلام هم نیست. یعنی این کارهایی که امروزه انجام می‌شود و تأثیر آن از گذشته به مراتب بیشتر است، طب غیر اسلامی است؟ آن درمانی که در چهارجا اثر می‌کند اسلامی است؟ کاری که الان طب انجام می‌دهد و واکسنهایی الان ساخته شود و این همه تأثیر داشته غیر اسلامی و این کاری که یک عده در کشور ما انجام می‌دهند و روی چند نفر ممکن است تأثیر داشته باشد اسلامی است؟

پزشکیان درباره تأثیر این سخنان بر ذهنیت جامعه درباره اسلام گفت: در دنیا و کشور کارشناسانی هستند که با روندهای علمی آشنا هستند، وقتی این حرفهای را می‌شنوند ممکن است در دل خود یا علنی ما را مسخره کنند.

وزیر پیشین بهداشت گفت: وقتی قرار است یک چیزی اثر کند، باید گروه هدف داشته باشد، نوع بیماری مشخص باشد، درصد اثرگذاری و مداخله‌ای که به اسم طب اسلامی انجام می‌دهند مستند شده باشد که چند درصد اثر کرد و چند درصد اثر نکرد و این روندی که در دنیا بر اساس تجربیات علمی شکل می‌گیرد با هم چه فرقی دارد؟ با این مقایسه می‌پذیریم که این روش بهتر از آن روش است. وقتی که بدون طی شدن مسیر علمی و غیرمستند بگوییم ما فلان طب را داریم در واقع داریم خود را در مجامع غیرعلمی زیر سؤال می‌بریم.

پزشکیان با اشاره به سیره حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام، این سخنان را با رهنمودها و روش آن حضرت در تقابل دانست و گفت: وقتی حضرت امیر علیه السلام ضربت خورد، برای درمان حضرت پزشک غیرمسلمان آوردند. نگفتند خودمان بلد هستیم و نگفتند می‌خواهیم معجزه کنیم. این یعنی روشهای علم آن زمان، مورد تأیید حضرات بوده است.

وی در پاسخ به این پرسش که نظام سلامت در ایران نتیجه گرا است یا وظیفه گرا گفت: در نظام سلامت ما هر دو رویکرد وظیفه گرایی و نتیجه گرایی وجود دارد. یک عده می‌خواهند وظیفه‌شان را انجام دهند و یک عده هم به دنبال نتیجه هستند. چنین چیزی نیست که ما متمرکز شویم که بگوییم باید چنین نتیجه‌ای بگیریم. صد در صد هم اینطوری نیست که حتماً دارند وظیفه را انجام می‌دهند.

مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی و نماینده‌ی مردم در مجلس گفت: ما طب ایرانی داریم اما چیزی به نام طلب اسلامی به این شکلی که عرضه می‌شود نداریم. طب که اسلامی و غیر اسلامی ندارد. اگر طبی تاثیرگذار است و علم هم آن را می‌پذیرد پس همه می‌پذیرند و اگر تجربه‌ای پشت سر آن نیست و نتیجه آن هم مشخص نیست پس اصلاً اسلامی هم نیست. تقسیم بندی طب اسلامی و غیر اسلامی غلط است. می‌توان تقسیم بندی طب سنتی و مدرن را پذیرفت اما اسلامی و غیراسلامی را نه. این حرفها به نفع اسلام هم نیست. یعنی این کارهایی که امروزه انجام می‌شود و تأثیر آن از گذشته به مراتب بیشتر است، طب غیر اسلامی است؟ آن درمانی که در چهارجا اثر می‌کند اسلامی است؟ کاری که الان طب انجام می‌دهد و واکسنهایی الان ساخته شود و این همه تأثیر داشته غیر اسلامی و این کاری که یک عده در کشور ما انجام می‌دهند و روی چند نفر ممکن است تأثیر داشته باشد اسلامی است؟

دکتر پزشکیان، در گفت‌وگو با دین آنلاین به تشریح نقش نهادهای دینی در دوران کرونا پرداخت و گفت: بیشتر از نهادهای دینی رهنمودهای رهبری و عمل ایشان در دوران کرونا توانست به کمک کادر بهداشت و درمان بیاید. کسانی که آقا را قبول داشتند، وقتی گفتار و رفتار ایشان را شنیدند و دیدند با اعتقادی که داشتند با کادر درمان همراه شدند و یک عده هم که این روش را قبول نداشتند نتوانستند آنطور که دلشان می‌خواست با پروتکل‌ها مخالفت کنند.

پزشکیان با اشاره به وجود برخی از جریانات افراطی در کشور گفت: اگر رفتارهای رهبری در دیدارها و جلسات خود نبود و اگر حمایت ایشان وجود نداشت، به این سادگی نمی‌شد مساجد و نماز جمعه و اینگونه مکان‌ها را تعطیل کرد. این دید و نگاه رهبری بود که توانست همراهی را جلب کرده و مشارکت ایجاد کند.


وی در پاسخ به این پرسش که مراجع چه کمکی می‌توانند به نظام سلامت داشته باشند گفت: پانادمی یک مساله تخصصی است و منطق حکم می‌کند که همه از کارشناسان کمک بگیریم. مراجع ما در سالیان گذشته در کارهایی مانند ساخت درمانگاه و بیمارستان در برخی از نقاط کشور فعال بوده‌اند اما اپیدمی کرونا یک مساله تخصصی است و مراجع هم باید کاری را انجام بدهند که متخصصان می‌خواهند. مراجع با توجه به اعتباری که در جامعه دارند کمک کنند که مردم هم نظرات کارشناس را لحاظ کنند.



انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سینا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۷
0
0
چقدر بده که یک نفر دیگران رو به بیسوادی متهم میکنه و میگه طب اسلامی نداریم و دیگران نباید پا توی کفش پزشکان کنند بعد خودش برای اثبات حرفش در حالیکه هیچ تخصصیدر علوم اسلامی نداره این علوم رو نقد میکنه. محض اطلاع اسن دانش آموخته طب یهود باید بگن اومدن طبیب یهودی برای امیرالمومنین نظر خود ایشون نبود و اصرار دوروبریاشون بود.چون ایشون خلیفه بود و این طبیب در دوره خلفای قبلی طبابت میکرد. پس یازده هزار حدیث که ائمه در مورد طب فرمودند چیه؟با همین خزعبلات روز چندصد نفر رو با طب یهود میکشید و پر رو تر هم میشین.مالیاتم نمیدین.راستی نظر حضرت امیر درباره مالیات ندادن شما دزدهای اتوکشیده چیه؟
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز title
برای انتخاب ظرف مورد نیاز برای پخت غذا باید به امکان تمیز کردن و شست‌وشوی ظرف دقت شود، زیرا اگر ظرف از نظر فیزیکی به گونه‌ای باشد که نتوان خوب آن را تمیز کرد و موجب تجمع باکتر‌های و میکروب‌ها شود، موجب بیماری روده‌ای می‌شود.
تا حالا انگشتر الماس در کیک پیدا کردید؟ title
این روز‌ها زن‌وشوهری که شیرینی‌پزی دارند، دچار کابوس ناراحت‌کننده‌ای شده‌اند. زن شیرینی‌پز، الماس اصلی انگشتر ازدواج خود را که ۴۰۰۰ دلار ارزش داشت موقع پخت شیرینی گم کرده است.
عروس بزرگ امام:آقا مصطفی در حجاب سختگیری نداشت title
معصومه حائری درباره ازدواجش با مصطفی خمینی گفته است: در واقع من نمی‌خواستم ازدواج کنم و قصد داشتم به درسم ادامه بدهم و به کشور‌های خارجی سفر کنم؛ اما طبق رویه و روال خانواده‌های سنتی، پدرم نظرش این بود که من ازدواج کنم و من هم قبول کردم و مرحوم حاج آقا مصطفی هم، چون به پدرم علاقه داشت، از من خواستگاری کرد و پدرم نیز به جهت اعتمادی که به امام و حاج آقا مصطفی داشت جواب مثبت داد.
درخواست هادی چوپان برای عفو و بخشش توماج صالحی title
هادی چوپان قهرمان بدنسازی خواستار عفو و بخشش برای توماج صالحی شد.
آخرین خبر از وضعیت ترانه علیدوستی از زبان وکیلش title
وکیل ترانه علیدوستی از آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی نوشت.
دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟ title
بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.
شب اول قبرِ کسانی که دفن نمی‌شوند چگونه است؟ title
آیا افرادی که بعد از چند روز از فوت شدنشان دفن می‌شوند و یا اصلا دفن نمی‌شوند و مثلا در دریا رها می‌شوند و یا شکار حیوانات درنده می‌شوند هم شب اول قبر را خواهند داشت؟
برگزیده
رئیسی: ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم title
رئیس جمهور گفت: نگاه غرب به آفریقا برای تامین منافع خود است؛ آن‌ها آفریقا را برای خودشان می‌خواهند ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم. این تفاوت دو رویکرد در جهان است.
رهبر انقلاب: ملت ایران استحکام خود را باید در کار و عمل و اتحاد ملی نشان دهد title
رهبر معظم انقلاب در دیدار هزاران نفر از کارگران سراسر کشور بیان کردند: ملت ایران ایستاده و محکم است و این استحکام را در عمل باید نشان بدهیم؛ اگر این شد آن وقت سختی‌ها و گرفتاری‌ها هم در دل خود گشایش به ما ارائه خواهند داد.
صهیونیست‌ها دست از پا خطا کنند وضعیت متفاوت خواهد بود title
رئیس‌جمهور گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کند و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.
تقویت همکاری‌های قوای مسلح ایران و پاکستان عامل صلح و ثبات است title
فرمانده ارتش پاکستان در حاشیه سفر رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران به این کشور به دیدار آیت الله رئیسی رفت.