کد خبر: ۱۶۰۶
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۵

نسخه جهش یافته ویروس کرونای هندی در ایران شناسایی شد

گونه‌های شیوع یافته ویروس کرونا در کشورمان که به نسخه‌های انگلیسی و آفریقای جنوبی رسیده بود، حالا با شناسایی رسمی نسخه جهش یافته هندی در کشور متنوع تر هم شده است، اما از همه این موارد مهم تر، کشف گونه جدیدی از ویروس جهش یافته در ایران است!
نسخه جهش یافته هندی در ایران شناسایی شد ، گونه‌های شیوع یافته ویروس کرونا در کشورمان که به نسخه‌های انگلیسی و آفریقای جنوبی رسیده بود، حالا با شناسایی رسمی نسخه جهش یافته هندی در کشور متنوع تر هم شده است، اما از همه این موارد مهم تر، کشف گونه جدیدی از ویروس جهش یافته در ایران است!

به گزارش مخاطب24 به نقل از تابناک، سعید نمکی در حاشیه نشست مجازی کارگروه وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت داد، با تاکید بر اینکه موج چهارم کرونا در ایران سر تعظیم فرود آورده است، گفت: موج چهارم با ویروس انگلیسی با همت بلند مدافعان سلامت، همراهی مردم و سایر دستگاه‌ها، لطف خداوند و دعای مردم سر تعظیم فرود آورد و به سمتی رفت که در خیلی جا‌ها شاهد توقف و در خیلی از استان‌ها مسیر کندی حرکت و بازگشت به آرامش نسبی را ببینیم.
نسخه جهش یافته ویروس کرونای هندی
 
وی افزود: در این دوره میزان بیماران ما ۲.۵ برابر قبل بود و در برخی استان‌ها تا ۱۰ برابر پیک قبلی خیز بیماری را داشتیم، اما با تمهیدات اندیشیده شده وضعیت مطلوب‌تری نسبت به پیک‌های قبلی طی کردیم. گزارشات مفصلی از این حرکت عالمانه در نشستی مفصل شرح داده خواهد شد تا شیوه‌هایی که اتخاذ کردیم تا مردم معطل تخت نمانند، بیان شود.
وی افزود: از هفته قبل به روسای دانشگاه علوم پزشکی فارس، بوشهر و هرمزگان ابلاغ کردم تا مجموعه ۳ ضلعی تشکیل دهند، زیرا پارسیان، لامرد، عسلویه جا‌هایی بودند که باید به شدت پایش می‌شدند؛ بنابراین کمیته‌ای تشکیل شد و همکاران من در این ۳ استان حضور فعال یافتند و خدا را شکر این موج به خوبی در حال کنترل است.

وزیر بهداشت گفت: اما مردم باید بدانند که با نزدیک شدن به عید فطر و اینکه در سال قبل هم در مناطقی مثل خوزستان و بوشهر و قسمت‌هایی از فارس مشکلاتی داشتیم، اگر مردم عید فطر را مراعات نکنند و ما شیوع گرفتاری با ویروس موتاسیون یافته آفریقای جنوبی را در این مناطق داشته باشیم، کار بسیار بسیار سخت‌تر از مدیریت ویروس انگلیسی خواهد شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان در ادامه از افزایش شمار مبتلایان به ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی خبر داد و گفت: متاسفانه در برخی استان‌های کشورمان به جز ویروس انگلیسی، موتاسیون‌های [موتاسیون=جهش] جدید دیگری را پیدا کردیم. گفته بودم در استان هرمزگان ۳ نمونه محرز شده‌ی ویروس آفریقای جنوبی را پیدا کردیم؛ این سه نمونه از نظر ابتلای قطعی به ۵ مورد و از نظر ابتلای مشکوک به ۳۰ مورد جدید رسید که بین ۳۵ تا ۳۸ مورد جدید را در استان هرمزگان ویروس موتاسیون یافته آفریقای جنوبی خواهیم داشت.
وی افزود: یکی از مشکلات ویروس موتاسیون یافته آفریقای جنوبی عدم پاسخ به درمان، مقاومت به درمان و از همه مهمتر اینکه اکثر واکسن‌های ساخته شده در جهان در برابر این ویروس تقریبا ناتوان هستند و توانمندی مقابله آنتی بادی این واکسن‌ها با ویروس موتاسیون یافته آفریقایی بسیار محدود است.
 

بیشتر بدانیم: دلتا کرونا ویروس و دلتاپلاس چیست؟

 

 

نمکی در ادامه از کشف نسخه جهش یافته هندی در ایران خبر داد و گفت: متاسفانه درباره موتاسیون هندی هم اعلام کردیم که در حال رصد هستیم و متاسفانه موارد تایید شد؛ در استان قم ۳ مورد تایید شده از بین هندی‌های استان شناسایی کردیم و داریم تمام تماس نزدیک آن‌ها را رصد می‌کنیم و تمام این مجموعه را قرنطینه کردیم و در حال پایش شرایط هستیم.
وی در ادامه پرده از کشفی جدید برداشت و گفت: متاسفانه در استان آذربایجان غربی در مجموعه‌ای که توسط کارگران هندی اداره می‌شد حداقل ۱۰ مورد جدید پیدا کردیم که این ۱۰ مورد یک نوع ویروس هیبرید هندی-کالیفرنیایی است که یکی از بدترین انواع سوغاتی است که می‌شد برای کشور آورد. این ویروس در ماه جدید شناسایی شد و به سرعت خود را به آذربایجان غربی رسانده است.
 
وزیر بهداشت بی آنکه در خصوص چگونگی و فرایند کشف این نسخه جدید ویروس جهش یافته در کشورمان توضیحی دهد، افزود: متاسفانه در استان یزد هم در یک کارخانه فولاد که هم کارگر هندی و هم کارگر ایرانی داشت مشاهده کردیم که بلافاصله همکارانم را فرستادم و تمام این افراد در قرنطینه‌اند و تمام افراد در تماس با آن‌ها با فرماندهی بنده هر روز رصد می‌شوند و گزارشات لحظه‌ای دارم. متاسفانه ویروس هر دو از نوع هیبرید است.
 
وی افزود: یکی از چموش‌ترین ویروس‌هایی که تاکنون گزارش شده است، این نوع کالیفرنیا-هندی است. درحال رصد شرایط هستیم و نمونه‌هایی از آشتیان، ورامین، تهران، بیمارستان شهدای پاکدشت گزارش کردند که دیروز شخصا آنجا بودم. موارد بررسی شده و در بین آن‌ها با اینکه تبعه افغانستانی و برخی کشور‌ها داشتیم هیچ موتاسیونی یافت نشد و همه آن‌ها واریانت انگلیسی بود.

نمکی ادامه داد: با توجه به اینکه تازه همکارانم با خستگی مفرط از گیر یک چنین موج سنگین ویروس انگلیسی خلاص شدند و کمی نفس می‌کشند، الان اگر دوباره به دام ویروس هندی یا هیبرید کالیفرنیایی-هندی و یا آفریقای جنوبی بیفتند، نمی‌توانم بر تاب آوری این نظام سلامتی قسم بخورم. من ابزاری جز زبان تمنا و خواهش ندارم و از مردم می‌خواهم پروتکل‌ها را رعایت کنند، با رعایت ۵۰ یا ۶۰ درصد وضع مطلوبی نخواهیم داشت.

وی گفت: از همکارانم خواستم در ماه مبارک رمضان که سفر‌ها محدود است این شعله‌های کوچک را پیگیری کنند که این آتش به دامن کل کشور نیفتد؛ زیرا واریانت‌های چموشی هستند و اگر یکی از آن‌ها در یک کشور دیده شود، کل کشور را در قرنطینه خاص می‌برند و این با وجود تعداد متنوع در چند استان اگر شعله‌ها به هم بپیوندند، کشوری گرفتار می‌شود. پس مردم باید پروتکل‌هارا رعایت کنند و مسئولین جلوی انتشار ویروس محکم بایستند. امیدوارم با همدلی و وفاق از گسترش این ویروس‌ها جلوگیری کنیم.
 
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قدرت پرنده‌های آهنین ایران، بررسی جنگنده‌های ایران و توانمندی‌هایشان قدرت پرنده‌های آهنین ایران، بررسی جنگنده‌های ایران و توانمندی‌هایشان
نیروی هوایی ایران با ناوگان متنوعی از جنگنده‌های بومی و خارجی، نقش کلیدی در دفاع از آسمان کشور دارد. این مقاله به بررسی مزایا و معایب جنگنده‌های ایران، از اف-14 تام‌کت تا کوثر بومی، می‌پردازد و نگاهی به توانمندی‌ها و چالش‌های جنگنده‌های ایران دارد.
زمان واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد؟ زمان واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد؟
به گفته مسئولان، منابع مالی کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ تامین شده است.
چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟ چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟
حتی زیر آتش، زندگی راهی پیدا می‌کند... تنها در ۱۲ روز جنگ علیه ایران، ۳۰۳۰۸ نوزاد به دنیا آمدند.
چرا چاوشی را انتخاب کردند؟! چرا چاوشی را انتخاب کردند؟!
محسن چاوشی بعد از خواندن قطعه علاج و ایستادگی کنار مردم کشورش مورد تهاجم رسانه‌ها و هنرمندان ضد انقلاب قرار گرفته است.
نیرو‌های شرکت به گوش باشید! نیرو‌های شرکت به گوش باشید!
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته، از تلاش‌ها برای تعیین تکلیف و ساماندهی نیرو‌های شرکتی از سوی دولت چهاردهم خبر داد.
دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟ دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟
استیو ویتکاف نماینده ویژه دولت آمریکا قصد دارد هفته آینده در اسلو با عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای دیدار کند.
تصاویر دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف تصاویر دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف
مسعود پزشکیان در سفر امروز به جمهوری آذربایجان، با الهام علی اف دیدار کرد.
برگزیده
چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟ چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟
حتی زیر آتش، زندگی راهی پیدا می‌کند... تنها در ۱۲ روز جنگ علیه ایران، ۳۰۳۰۸ نوزاد به دنیا آمدند.
نیرو‌های شرکت به گوش باشید! نیرو‌های شرکت به گوش باشید!
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته، از تلاش‌ها برای تعیین تکلیف و ساماندهی نیرو‌های شرکتی از سوی دولت چهاردهم خبر داد.
جزئیات خرید بلیت هواپیما در مسیر‌های داخل و خارجی اعلام شد جزئیات خرید بلیت هواپیما در مسیر‌های داخل و خارجی اعلام شد
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: همزمان با باز شدن کل مسیر‌های هوایی خرید بلیت هواپیما امکان پذیر شده، اما مسافران به ساعت خرید بلیت توجه کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر