کد خبر: ۱۵۱۲۳
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۰:۱۰

ادعای جدید دانشمندان چینی درباره منشا ویروس کرونا

"ژو لی" یکی از محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین نیز گفت که مکانی که کووید-۱۹ برای اولین بار در آن کشف شد، لزوما محل پیدایش ویروس نبوده است.
ادعای جدید دانشمندان چینی درباره منشا ویروس کرونا

ادعای جدید دانشمندان چینی درباره منشا ویروس کرونا

مخاطب۲۴ :‌ یک دانشمند چینی نظریه جدیدی در مورد منشا ویروس کووید-۱۹ ارایه کرده و مدعی شده که کووید-۱۹ ممکن است از انسان منشا گرفته باشد.

"تانگ یی گانگ" دانشمند چینی فعال در دانشگاه فناوری شیمیایی پکن در یک نشست خبری با انتشار نتایج تحقیقات جدید تیم تحت سرپرستی خود مدعی شده که توالی ژنتیکی نمونه‌های ویروسی گرفته شده از بازار خیس " هوانان" در شهر ووهان چین تقریبا مشابه با بیماران مبتلا به ویروس کرونا است. او با توجه به نتایج تحقیقات مدعی شده که این احتمالا نشان می‌دهد که کووید-۱۹ ممکن است از انسان منشا گرفته باشد.

 

این ادعا ضربه بزرگی به این نظریه وارد می‌کند که ویروس از حیوانات به انسان‌ها در بازار ووهان منتقل شده است.

در نشست خبری که از سوی شورای دولتی چین برگزار شد، "ژو لی" یکی از محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین نیز گفت که مکانی که کووید-۱۹ برای اولین بار در آن کشف شد، لزوما محل پیدایش ویروس نبوده است. او همچنین خواستار همکاری علمی جهانی برای ردیابی منشا ویروس شد.

یی گانگ گفت که دانشمندان بیش از ۱۳۰۰ نمونه حیوانی محیطی و منجمد را از بازار حیوانات دریایی ووهان بین ژانویه ۲۰۲۰ تا مارس ۲۰۲۰ برداشتند. سپس آن‌ها سه گونه از ویروس را از نمونه‌های محیطی جدا کردند.

او سپس اضافه کرد که شواهد ارایه شده برای حمایت از مطالعات اخیر مبنی بر اینکه سگ‌های راکون منشا ویروس کووید-۱۹ بوده‌اند، کافی نیست.

ده‌ها نفر که در روز‌های اولیه به ویروس آلوده شده بودند، از بازار ووهان بازدید کرده بودند یا با غرفه‌های آنجا ارتباط داشتند. این بازار بدنام چین محل فروش خفاش ها، سگ‌های راکون و پانگولین‌ها و سایر حیوانات عجیب و غریب حامل ویروس‌های مشابه شناخته شده اند.

اکنون گروهی از محققان چینی ادعا کرده‌اند که انسان‌ها ویروس را به بازار آورده‌اند و از آنجا شیوع پیدا کرده و بازار مانند یک ابر انتشار دهنده کووید-۱۹ عمل کرده است.

در صورت صحت این ادعا، همه فرضیه‌های سابق درباره منشا ویروس کرونا به چالش کشیده می‌شود و حتی می‌تواند این ویروس با عوامل انسانی از خارج از چین به این کشور وارد شده باشد.

در سال ابتدایی گسترش ویروس کرونا در جهان نیز نتایج تحقیقاتی در برخی از شهر‌های اروپایی حکایت از وجود ویروس در فاضلاب شهر‌هایی در ایتالیا و اسپانیا در تابستان سال ۲۰۱۹ یعنی پیش از شیوع ویروس در زمستان همان سال در شهر ووهان چین داشت.

با این حال رسانه‌ها و مقامات غربی از همان زمان آغاز همه گیری ویروس کرونا، با متهم کردن دولت چین به اختفای اطلاعات و شواهد مستدل درباره منشا ویروس کرونا، دولت پکن را به مخفی کاری متهم کرده اند.

در مقابل دولت پکن نیز کشور‌های غربی را متهم می‌کند که با اتهام زنی درباره منشا چینی ویروس کرونا، تلاش دارند پکن را عامل انتشار ویروس کرونا جلوه دهند.

دانشمندان و دولت‌ها در سرتاسر جهان در بیش از ۳ سال گذشته از آغاز همه گیرس ویروس کرونا، دنبال کشف سرمنشا ویروس کرونا بوده اند و فرضیه‌های مختفی درباره منشا این ویروس مطرح شده است: از یک ویروس دست ساز در ازمایشگاه تا مطرح کردن حیوانات مختلف به عنوان سرمنشا انتشار ویروس کرونا.

چند روز پیش نیز سازمان بهداشت جهانی بار دیگر دولت چین را به دلیل به اشتراک نگذاشتن اطلاعات کافی در مورد این موضوع مورد انتقاد قرار داد.

این سازمان جهانی گفته که مطمئن است چین داده‌های بسیار بیشتری دارد که می‌تواند منشا کووید-۱۹ را روشن کند.

تدروس آدهانوم رئیس سازمان بهداشت جهانی در این گفت: "بدون دسترسی کامل به اطلاعاتی که چین در اختیار دارد... همه فرضیه‌ها روی میز است. "

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد
پس از چند هفته تعطیلی فرودگاه‌های کشور، پرواز‌های هوایی دوباره از سر گرفته می‌شود.
مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد! مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد!
مایکروسافت روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۹۰۰۰ کارمند را تعدیل خواهد کرد.
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
برگزیده
هدف قرار گرفتن میدان تجریش توسط موشک اسرائیلی هدف قرار گرفتن میدان تجریش توسط موشک اسرائیلی
در روز‌های گذشته ویدیویی از حمله اسرائیل و اصابت موشک به میدان تجریش در روز یکشنبه ۲۵ خرداد در رسانه‌ها منتشر شده است.
راه‌های درمان معده درد عصبی راه‌های درمان معده درد عصبی
با انتخاب مواد غذایی مناسب، می‌توانید علائم معده درد عصبی ناشی از استرس و اضطراب را کاهش دهید و به بهبود کیفیت زندگی خود کمک کنید. در این مطلب ۷ ماده غذایی موثر برای آرامش معده معرفی شده است.
دو آخوند به جان هم افتاده‌اند؟! دو آخوند به جان هم افتاده‌اند؟!
تولیت مسجد جامع یا مجتمع بزرگ امیرالمؤمنین در غرب تهران گفت: «نمی دانم درست است یا نه، اما شنیده‌ام به این آقایان گفته‌اند بروید جلو "بروید جلو تا محراب". امیدوارم آقای خاموشی این نقل قول‌ها و ادعا‌ها را تکذیب کند. کار به جایی رسیده که اینترنشنال می‌گفت دو آخوند به جان هم افتاده‌اند. (اشرفی اصفهانی و پناهیان). یعنی رفتارشان باعث سوء استفاده آنها شده است.»
صفحه خبر بالای تصاویر