کد خبر: ۱۴۹۳۶
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۲

مهار تورم در کشور ۵ سال زمان نیاز دارد

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به این که تورم در کشورمان دارای ۵ ریشه و عامل اصی است گفت: برای مهار تورم زمانی ۵ساله نیاز است و باید ۱۲ اصلاحیه در ساختار اقتصاد کشور اجرایی شود.
مهار تورم در کشور ۵ سال زمان نیاز دارد

مهار تورم در کشور ۵ سال زمان نیاز دارد

مخاطب24:وحید شقاقی در رابطه با زیر ساخت‌های موجود در راستای مهار تورم اظهار کرد: رشد تولید بدون مهار تورم امکان‌پذیر نیست و اگر در سال‌های قبل بدین مسئله توجه می‌شد، نتایج مطلوبی به دست می‌آمد.

هیچ سرمایه‌گذاری حاضر به پذیرش ریسک در بازار مولد خاصه در این اقتصاد غیرقابل‌پیش‌بینی و دارای تورم بالا نیست.

وی با بیان این که رشد تولید از مسیر مهار تورم می‌گذرد، ادامه داد: اقتصاد ایران حداقل طی ۵۰ سال گذشته درگیر تورم‌های بالا بوده است و از دهه ۵۰ وارد یک دوره تورمی شدیم و طی این دوران، به جز ۵ سال که تورم تک‌رقمی را تجربه کردیم، در دیگر سال‌ها ایران تورم دورقمی را تجربه کرده است.

شقاقی در این راستا به دلایلی فارغ از تحریم اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر صرفاً تورم عامل تورم نبود و ریشه‌های دیگری نیز منشأ تورم بوده است و در سال‌هایی که تورم تک‌رقمی بود، باز هم اعداد بالایی را -۹ درصد- به ثبت رساندیم.

وی با اشاره به بالابودن این آمار و ارقام به‌عنوان تورم غیرقابل‌قبول در دیگر کشورها، خاطرنشان کرد: کشور‌های اتحادیه اروپا با تورم ۸ درصد دچار شوک اقتصادی شدند و تلاش کردند این رقم را کنترل نمایند و آن را به کمتر از ۵ درصد برسانند.

شقاقی درعین‌حال تورم ۹ درصد را کمترین میزان طی ۵۰ سال اخیر در ایران تخمین زد و افزود: تورم در کشورمان دارای ۵ ریشه و عامل اصلی است که ناشی از ناترازی می‌باشد؛ اعم از کسری بودجه، ناترازی بانکی، کسری تجاری و حساب سرمایه و شکاف تولید.

دراین‌رابطه انتظارات تورمی همچون آب خنکی است که ریشه‌های به عصب رسیده یک‌دندان پوسیده را دچار آسیب و درد طاقت‌فرسا نماید؛ لذا باید سراغ ریشه‌ها رفته و به درمان آن بپردازیم.

به گفته این اقتصاددان، ابتدا باید دست به درمان کسری‌های بودجه و ناترازی‌ها بزنیم و ازاین‌رو به ۱۲ اقدام برای اصلاح ساختار نیازمندیم؛ مثلاً نظام بودجه‌ریزی باید مبتنی بر بودجه عملیاتی باشد و صندوق‌های بازنشستگی، ساختار بانکی و واردات و صادرات و تنوع‌بخشی به شرکای تجاری باید اصلاح شود.

وی از دیگر سو اصلاح نظام تولیدی و توزیعی را مهم برشمرد و افزود: این اصلاحات زمان بر است، چون انباشت ۵ دهه معضل اقتصادی را پیش رو دارد و هرچه این اصلاحات را به تعویق بیندازیم، معضل تورم شدیدتر شده و درمان آن هم سخت‌تر خواهد شد.

شقاقی از شدت ناترازی صندوق‌های بازنشستگی به‌صورت سالانه انتقاد کرد و گفت: ۱۶ درصد بودجه عمومی دولت صرف کمک به صندوق‌های بازنشستگی شده است که اگر به همین روند ادامه دهیم، صرفاً ۶۰ درصد از بودجه عمومی دولت، صرف اصلاح ناترازی صندوق‌های بازنشستگی می‌شود.

وی اضافه کرد: قطعاً برای این کار زمانی ۵ ساله نیاز است تا ۱۲ اصلاحیه ساختاری اجرایی شود و در سال ۱۴۰۲ باید اصلاحیه را شروع کرده و در جهت ادامه‌دار بودن آن تلاش کنیم.

شقاقی همچنین یادآوری کرد که برخی حوزه‌ها پا به مسیر اصلاح گذاشته‌اند؛ از جمله اصلاح ساختار بانک‌ها، ولی ۲۰ سال از تاریخی که برای بودجه‌ریزی عملیاتی تصمیم‌گیری شد می‌گذرد و هنوز این طرح ابتر مانده و لذا مدیریت نظام بانکی ما سنتی، ازکارافتاده منسوخ شده است.

منبع:تسنیم

 
برچسب ها: تورم
captcha
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.