کد خبر: ۱۴۲۸۸
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۹

کاهش ریسک‌های بیرونی عامل رشد بازار سهام

قیمت سهام تمامی نماد‌های بانکی در روز دوشنبه افزایش یافت و این گروه سبزترین گروه بازار بود.
کاهش ریسک‌های بیرونی عامل رشد بازار سهام

کاهش ریسک‌های بیرونی عامل رشد بازار سهام

مخاطب24:بازار سرمایه در سومین روز معاملاتی سال جدید نیز با روند صعودی کار خود را به پایان رساند. این در حالی است که در ابتدای معاملات امروز، شاخص با افت نزدیک به ۳ هزار واحدی روبرو شد و پس از یک ساعت کاهش در شاخص‌ها جای خود را به افزایش در شاخص کل داد.

انچه در معاملات روز دوشنبه بازار سهام مشهود بوده، رشد تقاضای حقیقی، افزایش ارزش معاملات و ماندگاری شاخص کل در کانال ۲ میلیونی بوده است.

رخداد مهم بازار امروز بازدهی دو برابری شاخص کل هم‌وزن نسبت به شاخص کل بورس بوده است. این اتفاق در شرایطی افتاده است که اغلب نماد‌های بزرگ بازار سبزپوش بودند. بازار با مازاد تقاضای ۸۰۰ میلیارد تومانی بسته شد.

به نظر می‌رسد، بازار بر ترس خود غلبه کرده و توان تثبیت شاخص در محدوده ۲ میلیونی را دارد. هرچند که پس از چند روز رشد، دور از انتظار نیست که قیمت‌ها تعدیل شوند و شاخص‌ها نیز اصلاح شوند، اما فعلا نیرو‌های صعودی بازار پرتعدادتر و قوی‌تر هستند. قیمت سهام تمامی نماد‌های بانکی افزایش یافت و این گروه سبزترین گروه بازار بود.

* کاهش ریسک‌های بیرونی منجر به رشد بورس خواهد شد

رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند بورس در روز‌های گذشته، گفت: روند کلی بازار سرمایه مثبت است چرا که شرکت‌های تولیدی محصولات خود را در نرخ بالای دلار فروختند و در سال گذشته نیز بیشتر این شرکت‌ها با سودسازی همراه بوده اند.

وی ادامه داد: اگر ریسک‌های بیرونی دست از سر بازار سهام بردارند، دیگر ترسی متحمل بازار سرمایه نیست و حرکت رو به رشد خود را ادامه می‌دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در شرایط فعلی و با توجه به پیش بینی تورم بالا در اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۲، بورس به عنوان عقب مانده‌ترین بازار از نظر رشد شناخته می‌شود.

گلستانی تصریح کرد: در صورتی که نرخ دلار در همین حدود فعلی ثتبیت شود، بازار سرمایه می‌تواند در کوتاه مدت بخشی از زیان دو سال گذشته سهامداران خود را جبران کند.

 



رشد یکپارجه شاخص‌های بورس

در جریان معاملات امروز بورس، شاخص کل با صعود ۱۰ هزار و ۴۳۷ واحدی نسبت به روز معاملاتی قبل، تا سطح ۲ میلیون و ۲۹ هزار و ۱۹۸ واحد بالا آمد. بازدهی این شاخص مثبت ۵۲ صدم درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با رشد ۵ هزار و ۷۶۳ واحدی در رقم ۵۹۸ هزار و ۲۵۹ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت ۹۷ صدم درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس با رشد ۲۶۰ واحدی به رقم ۲۴ هزار و ۷۶۴ واحد رسید. شاخص هم‌وزن فرابورس نیز با افزایش ۲ هزار و ۱۸۵ واحد به سطح ۱۰۳ هزار و ۸۱۹ واحد افزایش یافت.

* ارزش معاملات بورس و فرابورس

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۴۹ هزار و ۵۴۵ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۳۵ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان بود که ۷۱ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۵ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۹ هزار و ۴۰۳ میلیارد تومان رسید.

* ورود پول حقیقی به بورس

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت بود و ۱۸۵ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد.

در معاملات روز دو‌شنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام وپاسار (بانک پاسارگاد)، وکغدیر (بین المللی توسعه صنایع و معادن غدیر) و خبنیان (بنیاد دیزل) اختصاص داشت. در سوی دیگر، نماد‌های کرمان (سرمایه گذاری توسعه و عمران استان کرمان)، حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی) و وبصادر (بانک صادرات) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

در بخش خرید، ۸۳ درصد خرید‌ها توسط حقیقی‌ها و ۱۷ درصد توسط حقوقی‌ها انجام شده است. همچنین در بخش فروش ۸۱ درصد فروش‌ها توسط حقیقی‌ها و ۱۹ درصد توسط حقوقی‌ها انجام شده است.

در بازار امروز ۷ فروردین ماه، سرانه خرید هر نماد در بازار، در حدود ۲۲.۸ میلیون تومان و سرانه فروش در حدود ۲۲.۲ میلیون تومان بود.

همچنین، در بازار امروز به ازای هر کد (میانگین نمادها)، سرانه خرید حقیقی در حدود ۲۴.۴ میلیون تومان و سرانه فروش در حدود ۱۴.۳ میلیون تومان بود.

* رشد ۵۶۱ نماد در جریان معاملات روز دوشنبه

در جریام معاملات امروز، ۵۶۱ نماد با رشد قیمت و ۱۹۷ سهم نیز با افت قیمت روبرو شدند.

در پایان معاملات دوشنبه، ۹۳ نماد صف خرید داشتند و ۲ نماد با صف فروش مواجه بودند. ارزش صف‌های خرید به ۸۱۶ میلیارد تومان رسید و ارزش صف‌های فروش نیز ۶ میلیارد تومان بود.

در پایان معاملات نماد وکغدیر (شرکت بین المللی توسعه صنایع معادن غدیر)، اخابر (شرکت مخابرات ایران) و شملی (شرکت ملی شیمی کشاورز) بیشترین صف خرید را داشتند.

در سوی دیگر در پایان معاملات، ۲ نماد انرژی ۱ (نهاد‌های مالی بورس انرژی) و کیا (کیا الکترود شرق) صف فروش را داشتند.

منبع:فارس

 
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
روستای پالگان به چه دلیلی مقصد گردشگری شد؟ روستای پالگان به چه دلیلی مقصد گردشگری شد؟
به تازگی در نشست اجلاس بریکس در برزیل روستای پالنگان به عنوان نمونه‌ای موفق از توسعه گردشگری پایدار با حفظ هویت و فرهنگ بومی معرفی شد. این روستای تاریخی و پلکانی در کردستان قرار گرفته و جاذبه‌های فراوانی برای گردشگران دارد.
پیشنهاد خارق العاده به رونالدو! پیشنهاد خارق العاده به رونالدو!
کریستیانو رونالدو، با پیشنهادی از سوی فلامینگو مواجه شده است.
یارانه مرحله سوم از چه زمانی واریز می‌شود؟ یارانه مرحله سوم از چه زمانی واریز می‌شود؟
گفته می‌شود که در صورت تأمین اعتبار، واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی در روزهای پایانی اردیبهشت آغاز خواهد شد.
پزشکیان: سریعا یارانه پولدار‌ها را قطع کنید پزشکیان: سریعا یارانه پولدار‌ها را قطع کنید
مسعود پزشکیان صبح امروز - دوشنبه - در نشستی با وزیر و شورای معاونین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پس از شنیدن گزارش‌های ارائه شده، با بیان اینکه باور عمیق دارم که اگر راهکار‌های کارشناسی و صحیح به کار بگیریم، قادر به حل همه مشکلات هستیم، اظهار داشت: همانطور که گفته شد این وزارتخانه در سطح وسیعی با قشر‌های مختلف مردم در ارتباط است و ارائه خدمت می‌کند، لذا پیگیری طرح محله‌محوری برای حل مشکلات بسیار می‌تواند در تسهیل امور مربوط به شما موثر باشد.
وزیر اقتصاد را در این تصویر پیدا کنید! وزیر اقتصاد را در این تصویر پیدا کنید!
این تصویر را ساعتی پیش آذری جهرمی در کانال تلگرامی خود منتشر کرد.
حواشی شام ایرانی و باز هم بهنوش بختیاری و رها خدایاری! حواشی شام ایرانی و باز هم بهنوش بختیاری و رها خدایاری!
تصاویری از بهنوش بختیاری و رها خدایاری را در آغوش یکدیگر و در حاشیه یک مراسم، بعداز اینکه در شام ایرانی حواشی جالبی ساختند را در این مطلب برای شما منتشر کرده‌ایم.
یزدانی هر زمان احساس آمادگی کرد می‌تواند وارد چرخه انتخابی تیم ملی شود یزدانی هر زمان احساس آمادگی کرد می‌تواند وارد چرخه انتخابی تیم ملی شود
رئیس فدراسیون کشتی گفت: تیم‌های منتخب کشتی آزاد و فرنگی کشورمان در سومین مرحله مسابقات رنکینگ‌دار سال ۲۰۲۵ در مغولستان حضور خواهند یافت.
برگزیده
تبعات باقی ماندن در لیست سیاه FATF تبعات باقی ماندن در لیست سیاه FATF
کنوانسیون پالرمو به کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه جرائم سازمان‌یافته فراملی (که به عنوان کنوانسیون پالرمو معروف است) مربوط است که در سال ۲۰۰۰ تصویب شد. هدف اصلی این کنوانسیون، مبارزه با جرائم سازمان‌یافته، از جمله پول‌شویی، فساد و قاچاق انسان است.
خریداران خودرو بازهم بدهکار شدند خریداران خودرو بازهم بدهکار شدند
با اعلام رسمی دیون دولتی جدید از سوی خودروسازان مونتاژی، این روز‌ها تصاویر و ویدیو‌هایی از درگیری لفظی و گاه فیزیکی میان مشتریان و کارکنان نمایندگی‌های فروش در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود؛ صحنه‌هایی که به‌روشنی گویای افزایش نارضایتی و بی‌اعتمادی مردم نسبت به روند قیمت‌گذاری خودرو است.
عقب‌نشینی مشکوک بورس عقب‌نشینی مشکوک بورس
بازار سهام در سومین روز معاملاتی هفته با برتری فروشندگان در اکثر نماد‌های بورسی مواجه شد؛ موضوعی که به افت قابل‌توجه نماگر اصلی بازار منجر شد. شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز با کاهش ۰.۸۲ درصدی مواجه شد و تا سطح ۳ میلیون و ۲۲۵ هزار واحدی عقب‌نشینی کرد؛ این در حالی است که بورس دیروز، هم ورود پول را به نظاره نشست و هم صعود یکپارچه شاخص‌ها را ثبت کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر