کد خبر: ۱۳۹۶۱
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۲

۱۵۰ درصد سود روزانه در بورس تهران

در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ بسیاری از فعالان بازار سهام در معاملات آپشن هم فعال شدند. نوسانات بدون محدودیت این معاملات، بسیاری از بورسی‌ها را وسوسه کرده است.
۱۵۰ درصد سود روزانه در بورس تهران

۱۵۰ درصد سود روزانه در بورس تهران

مخاطب24:«آپشن» به نوعی از معاملات گفته می‌شود که در آن قرارداد «اختیار خرید» و «اختیار فروش» سهام مورد معامله قرار می‌گیرد. ساز و کار آن به طور خلاصه به این صورت است که خریدار و فروشنده، طی قراردادی که تاریخ اعمال و قیمت اعمال یک نماد پایه در آن مشخص شده، «اختیار خرید» یا «اختیار فروش» نماد پایه مذکور را داد و ستد می‌کنند.

در این قرارداد تعداد نمادی که مورد معامله قرار می‌گیرد هم مشخص شده که در اکثر موارد، به ازای هر یک قرارداد، هزار برگه از سهم پایه معامله می‌شود. البته خریدار یا فروشنده مجبور نیستند حتما تا تاریخ اعمال قرارداد صبر کنند و می‌توانند پیش از سررسید آن، قرارداد خود را ببندند.

در این صورت، خریدار و فروشنده از نوسانات بازار بهره می‌برند و می‌توانند قراردادی که با قیمت پایین خریده اند را با قیمت بالاتر بفروشند و سود کنند، یا اگر احساس کردند بازار خلاف جهت پیش بینی شان حرکت کرده، قرارداد را با رقمی کمتر از آنچه که خریده اند ببندند و زیان شناسایی کنند. درمورد فروشنده هم همین راهکار وجود دارد.

جذابیتی که سایر بازار‌ها ندارند
در بازار سهام ایران معاملات «اختیار خرید» رونق بیشتری دارد و در بخش «اختیار فروش» معاملات با حجم بسیار کمتری انجام می‌شود. البته در همان بخش «اختیار خرید» هم که معاملات با رونق بیشتری همراه است، می‌توان گفت که عمق بازار بسیار کم است و در بعضی نماد‌ها در طول یک روز حتی یک معامله هم انجام نمی‌شود. بسیار زیاد هم پیش آمده که یک نماد در طول چند ماهی که قابل معامله بوده، حتی یک معامله هم نداشته است.

اما چیزی که این بازار را بسیار جذاب کرده، نوسانات نامحدودی است که می‌تواند داشته باشد. بازار آپشن محدودیت دامنه نوسان ندارد و بسیار دیده می‌شود که یک نماد در طول یک روز ۱۵۰ درصد یا حتی بیشتر از این رقم، رشد می‌کند. بار‌ها پیش آمده که در این بازار، یک نماد در طول کمتر از ۱۰ روز معاملاتی رشد بیش از ۵۰۰ درصدی داشته باشد و مشاهده چنین نوساناتی، بسیاری از فعالان بازار سهام را وسوسه کرده که در این بازار هم فعال شوند.

اما نباید فراموش کرد که دامنه نوسان نامحدود، همان طور که می‌تواند سود‌های چند صد درصدی در زمانی کوتاه نصیب سرمایه گذار کند، قابلیت این را دارد که زیان‌های بسیار سنگینی در کوتاه مدت وارد کند؛ و این دقیقا همان اتفاقی است که در بازار معاملات آپشن رخ می‌دهد.

ریسک بالای معاملات آپشن
به طور کلی معاملات آپشن ریسک بالایی دارد و با توجه به اتفاقات غیر قابل پیش بینی می‌تواند زیان سنگینی به معامله گر وارد کند. در برخی از انواع معاملات ممکن است تمام سرمایه شخصی که معامله کرده از بین برود که این البته حالت خوب این بازار است! حالت بدتر از این هم وجود دارد که در برخی از حالت‌های معاملات، زیان شخص می‌تواند چندین برابر پولی که وارد آن معامله کرده باشد.

شخصی که ۱۰ میلیون تومان معامله در این بازار انجام داده، چنانچه «خرید اختیار خرید» یا «خرید اختیار فروش» داشته باشد، در بدترین حالت همان ۱۰ میلیون تومانی که وارد معامله کرده را زیان می‌کند. اما شخصی که «فروش اختیار خرید» انجام داده باشد، چنانچه بازار برخلاف پیش بینی اش حرکت کند، زیان نامحدود دارد و حتی ممکن است چندین برابر آن ۱۰ میلیون تومانی که وارد معامله کرده را زیان کند.

البته این بدترین حالت ممکن است و معمولا معامله گران پیش از آنکه زیانشان به این اندازه بزرگ شود، موقعیت خود را با ضرر می‌بندند تا جلوی زیان بیشتر را بگیرند. اما نباید فراموش کرد که احتمال وقوع چنین زیان بزرگی عملا وجود دارد و چنانچه شخص بر تحلیل اشتباه خود اصرار بورزد، ممکن است دچار آن شود.

سود‌های عجیب و غریب به چه افرادی می‌رسد؟
از آنجا که طی چند ماه گذشته اکثرا بورس مثبت بوده، بسیار زیاد پیش آمده که نماد‌های بازار آپشن در یک روز رشد‌های عجیب و غریب و بیش از ۱۰۰ درصدی داشته اند که همین موضوع معامله گران را وسوسه می‌کند.

اما این رشد‌های ۱۰۰، ۱۵۰ و حتی ۲۰۰ درصدی در یک روز نصیب چه کسانی می‌شود؟ پاسخ این سوال می‌تواند وسوسه فعالیت در این بازار را کمرنگ کند.

در ابتدا باید گفت که به دلیل عمق کم این بازار، ارزش معاملات روزانه آن در اکثر نماد‌ها کم است. به همین دلیل کمتر کسی را می‌توان یافت که با تمام سرمایه اش در حال فعالیت در این بازار باشد. اکثر افرادی هم که تمام سرمایه خود را درگیر این بازار می‌کنند، در حال اجرای استراتژی‌های معاملاتی مختلف هستند و نگاهشان به نوسانات روزانه قیمت قرارداد‌ها نیست.

اما افرادی که فقط به فکر بهره بردن از نوسانات روزانه قیمت قرارداد‌ها یا همان اختیار خرید و اختیار فروش است، درصد کمی از سرمایه خود را وارد این بازار می‌کنند. از طرفی به دلیل ریسک بالایی که معاملات این بازار دارد، درگیر کردن تمام سرمایه در معاملات آپشن، کار بسیار پرریسکی است.

هرچه ریسک بالاتر، سود و زیان هم بیشتر
با این داده ها، فعلا می‌توان به این نتیجه رسید که در نوسانات بیش از ۱۰۰ درصدی اختیارها، تمام سرمایه شخص چنین رشدی نمی‌کند. اما نکته اصلی اینجاست که بدانیم معمولا نماد‌هایی نوسان روزانه بیش از ۱۰۰ درصدی دارند که میزان معاملات آن‌ها بسیار پایین است. به عبارتی حتی اگر شما بدانید که قرار است آن نماد فردا مثبت ۱۰۰ درصد شود، باز هم نمی‌توانید ۵۰ میلیون تومان از آن قرارداد را بخرید.

البته در این مورد استثنائاتی هم وجود دارد که درمورد آن استثنائات، تعداد وقوع چنین نوساناتی بسیار کم است. یا تاریخ و قیمت اعمال قرارداد به حدی رسیده که احتمال زیان ۱۰۰ درصدی در آن نماد بسیار زیاد شده، اما ناگهان بازار تغییر جهت می‌دهد و آن نماد هم رشد عجیبی را ثبت می‌کند.

در هر صورت باید گفت ثبت رشد‌های عجیب و غریب روزانه، اغلب در نماد‌هایی اتفاق می‌افتد که ریسک خرید آن قرارداد‌ها به شدت بالاست. همچنین لازم به ذکر است که در بازار معاملات آپشن افرادی نیز فعالیت می‌کنند که با اجرای استراتژی‌های معاملاتی مختلف، سود‌های کوچک، اما پایدار می‌سازند که برنده واقعی این بازار همین افراد هستند.

 
برچسب ها: بورس تهران
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.