کد خبر: ۱۳۹۱۸
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۴

اردوغان رسما نامزد انتخابات ریاست جمهوری ترکیه شد

درخواست نامزدی اردوغان که هم اکنون ریاست جمهوری دوره دوازدهم ترکیه است، امروز از سوی ائتلاف «جمهور» شامل احزاب عدالت و توسعه، حرکت ملی و دموکرات به شورای عالی انتخابات این کشور تحویل شد.
اردوغان رسما نامزد انتخابات ریاست جمهوری ترکیه شد

اردوغان رسما نامزد انتخابات ریاست جمهوری ترکیه شد

مخاطب۲۴ : درخواست نامزدی اردوغان که هم اکنون ریاست جمهوری دوره دوازدهم ترکیه است، امروز از سوی ائتلاف «جمهور» شامل احزاب عدالت و توسعه، حرکت ملی و دموکرات به شورای عالی انتخابات این کشور تحویل شد.

همشهری نوشت: «فتی یلدیز» معاون حزب حرکت ملی در مراسم تحویل درخواست نامزدی اردوغان به شورای عالی انتخابات ترکیه گفت که ائتلاف انتخاباتی جمهور که اردوغان را نامزد خود معرفی کرده، علاوه بر یک اتحاد انتخاباتی، یک تشکل ملی و اخلاقی برای حفظ وحدت تاریخی ترکیه در مقابل دسیسه‌هاست.

وی روز برگزاری انتخابات در ۱۴ ماه می ۲۰۲۳ (۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) را روز دموکراسی خواند و افزود: در این روز ملت ترکیه پاسخ لازم را به تشکیلات محفلی خواهد داد و سیلی ملت ترکیه نه از آمریکا، بلکه از مریخ شنیده خواهد شد.

ثبت نام نامزد‌های سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ترکیه از روز یکشنبه این هفته آغاز شده است و داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، به دو طریق معرفی از سوی احزاب سیاسی قانونی و ائتلاف‌های انتخاباتی و نیز معرفی از سوی رای دهندگان پس از جمع‌آوری ۱۰۰ هزار امضای شهروندان ترکیه می‌توانند نامزد انتخابات شوند.

بنا به اعلام شورای عالی انتخابات ترکیه، مهلت ثبت نام برای نامزد‌های معرفی شده از سوی شهروندان و رای دهندگان ساعت ۱۷ روز ۲۹ مارس (۹ فروردین ماه ۱۴۰۲) و برای نامزد‌های معرفی شده از سوی احزاب سیاسی نیز ساعت ۱۷ روز ۲۳ مارس (سوم فروردین ماه ۱۴۰۲) تعیین شده است.

بر اساس تقویم اعلام شده از سوی شورای عالی انتخابات ترکیه، برای انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمان ترکیه که ۲۴ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، نامزد‌ها درخواست نامزدی خود را به این نهاد تحویل دهند.

بر اساس اعلام شورای عالی انتخابات ترکیه، ۲۲ تا ۲۷ ماه مارس (۲ تا ۷ فروردین ماه ۱۴۰۲) زمان جمع آوری ۱۰۰ هزار امضای شهروندان و رای دهندگان برای معرفی نامزد‌های مستقل و غیرحزبی تعیین شده است.

بنا به اعلام این نهاد، فهرست نهایی نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری ترکیه ۳۱ مارس (۱۱ فروردین ماه ۱۴۰۲) در روزنامه رسمی این کشور منتشر شده و همزمان با انتشار اسامی نامزدها، تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ترکیه نیز آغاز خواهد شد.

انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه ۱۴ می ۲۰۲۳ (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲) برگزار خواهد شد و روند اخذ آرای مردم نیز از ساعت ۰۸:۰۰ آغاز و در ساعت ۱۷:۰۰ همان روز به پایان می‌رسد.

انتخابات حساس پیش رو، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ ترکیه و دومین دور انتخابات ریاست جمهوری این کشور پس از تغییر نظام سیاسی از پارلمانی به ریاستی و بیست و هشتمین دوره انتخابات مجلس این کشور محسوب می‌شود.

دوره ریاست جمهوری ترکیه پنج ساله است و منتخبان مردم در مجلس ترکیه نیز که ۶۰۰ عضو دارد، در مدت پنج سال بر کرسی می‌نشینند.

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»