کد خبر: ۱۳۶۰۰
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۴

پسکوف: دیگر به «استارت نو» پایبند نیستیم

کرملین در واکنش به اظهارات کاخ سفید مبنی بر اینکه مسکو هنوز به مفاد پیمان استارت نو پایبند است، تاکید کرد که روسیه از این معاهده کنترل تسلیحاتی خارج شده است.
پسکوف: دیگر به «استارت نو» پایبند نیستیم

پسکوف: دیگر به «استارت نو» پایبند نیستیم

مخاطب۲۴ : دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز (پنج‌شنبه) گفت: فکر می‌کنم وزارت خارجه درباره اظهارات طرف آمریکایی شفاف‌سازی خواهد کرد. این مسئله هنوز در حوزه اختیارات وزارت خارجه است. اما ما می‌توانیم بار دیگر یادآوری کنیم که با تصمیم ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، مسکو عضویت خود در پیمان استارت نو را به حالت تعلیق درآورده است.

پسکوف همچنین با بیان اینکه تهدید از سمت روسیه متوجه فنلاند نبود، نسبت به تصمیم هلسینکی برای عضویت در ناتو ابراز تاسف کرد.

در خلال تلاش‌های فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو و مخالفت ترکیه با این امر، امروز سائولی نینیسته، رئیس‌جمهوری فنلاند به دعوت رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه به این کشور سفر کرده است.

پسکوف گفت: ما چندین بار نسبت به چنین تمایلی برای عضویت در ناتو ابراز تاسف کرده‌ایم. مکررا گفته‌ایم که روسیه به هیچ وجه تهدیدی برای این کشور‌ها محسوب نمی‌شود. هیچ مناقشه‌ای با این کشور‌ها نداریم و آن‌ها هم هرگز ادعای ضدروسیه بودن نداشته‌اند.

او همچنین با بیان اینکه بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه و ولادیمیر پوتین در گفتگو‌های خود در مسکو درباره همکاری‌های نظامی و فناوری گفتگو کرده‌اند، گفت که نمی‌توان تمامی نتایج این دیدار را عمومی کرد.

بشار اسد که به روسیه سفر کرده، چهارشنبه با پوتین دیدار داشت.

پسکوف درباره این دیدار گفت: قطعا درباره همکاری در حوزه‌های حساس – از جمله حوزه نظامی – گفتگو داشتیم، اما به دلایل مشخص، نمی‌توان تمامی نتایج را اعلام کرد.

او همچنین بیان کرد که تلاش‌هایی در سطوح اجرایی در جریان است تا رهبران سوریه و ترکیه با یکدیگر دیدار کرده و روابط این دو کشور به حالت عادی برگردد.

پسکوف همچنین نسبت به رویکرد «روس‌هراسانه» مولداوی در قبال روسیه ابراز تاسف کرد و گفت که کرملین همواره خواستار روابط سودمند با مولداوی بوده است.

روز چهاشنبه گروهی از رسانه‌های آلمانی اعلام کردند که اسنادی به دست آورده‌اند که نشان می‌دهد روسیه قصد داشته روابطش با مولداوی را از طریق گسترش رسانه‌های حامی روسیه در این کشور گسترش داده و با تلاش‌های مولداوی برای نزدیک شدن به ناتو مقابله کند.

پسکوف گفت: روسیه به صورت کلی همواره آماده روابط دوستانه و سودمند با همسایگانش است، از جمله با مولداوی. ما متاسفیم که رهبری امروز مولداوی تعصبات بی‌اساس و کورکورانه‌ای علیه مسکو دارد.

او درباره گزارش رسانه‌های آلمانی گفت: هیچ اطلاعی از وجود چنین برنامه‌هایی ندارم. احتمال دارد که این هم یکی دیگر از اخبار دروغینی باشد که در رسانه‌های غرب منتشر می‌شود.

اشاره پسکوف به یک "سند راهبردی" است که گفته می‌شود متعلق به اداره ریاست‌جمهوری روسیه است و طرح دقیقی را برای مولداوی که سابقا بخشی از شوروی بود، ترسیم کرده است. بر اساس این سند، اراده کرملین باید در این راستا حرکت کند که این کشور کوچک را از غرب جدا سازد و آینده آن را در کنار مسکو رقم بزند.

سند مربوطه به یک کنسرسیوم رسانه‌ای بین‌المللی راه یافته است که شبکه‌های رادیو-تلویزیون شمالی و غربی آلمان (NDR و WDR) و نیز روزنامه "زوددویچه تسایتونگ" عضو آن هستند.

این سند که از قرار معلوم در تابستان ۲۰۲۱ تدوین شده است، طرح‌های مشخصی در سه مرحله ارائه می‌دهد که چگونه کرملین می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ از جریان‌های طرفدار روسیه در مولداوی حمایت کند و هم‌زمان از گرایش این کشور به سوی غرب، پیمان ناتو و اتحادیه اروپا جلوگیری کند.

گفته می‌شود این سند از سوی همان "کارشناسان کرملین" تدوین شده است که در همان زمان در حال تدوین طرحی در مورد "الحاق بلاروس به فدراسیون روسیه" بوده‌اند. روزنامه "زوددویچه تسایتونگ" و شرکای آن پیش از این در ماه فوریه در این مورد گزارش داده بودند.

"زوددویچه تسایتونگ" می‌نویسد، این بار، طرح مسکو برای مولداوی کمتر با هدف ادغام این کشور در یک فدراسیون تحت سلطه روسیه تدوین شده است. این نقشه در میان‌مدت، به ایجاد یک حکومت اقماری که تابع اراده مسکو باشد، بسنده کرده است. یک مقام ارشد اطلاعاتی غربی که هر دو سند را خوانده، مدعی است که هدف مسکو در مولداوی "افزایش نفوذ طرفداری از روسیه در این کشور" است. کرملین این کشور را "بیشتر به عنوان یک منطقه حائل طرفدار روسیه" می‌بیند تا بخشی از یک امپراتوری جدید روسیه.

این مقام اطلاعاتی می‌افزاید، ظاهرا کرملین می‌خواهد "برای غرب یک تابلوی توقف" بگذارد و "با استفاده از همه ابزار‌ها مانع از عضویت این کشور در اتحادیه اروپا و ناتو شود".

بر اساس این سند که به کرملین نسبت می‌دهند، یکی از اهداف کانونی روسیه برای ۱۰ سال آینده "مقابله با تلاش‌های بازیگران خارجی برای مداخله در امور داخلی جمهوری در راستای تقویت نفوذ ناتو و تضعیف مواضع فدراسیون روسیه" است. در این رابطه بر نقش ایالات متحده آمریکا، کشور‌های اتحادیه اروپا، ترکیه و اوکراین تأکید شده است.

در عین حال، مسکو ظاهراً می‌خواهد در مورد مشارکت احتمالی مولداوی در سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) یا اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU)، سازمان‌هایی که تحت سلطه روسیه هستند، کمک کند.

روزنامه آلمانی "زوددویچه تسایتونگ" می‌نویسد که جنگ در اوکراین می‌تواند باعث شود که برای مسکو زمان چندانی برای دستیابی به اهداف خود در مولداوی باقی نگذارد. در اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا این نگرانی وجود دارد که مسکو بخواهد هر چه سریع‌تر با یک "کودتا" موجبات سرنگونی دولت مولداوی را فراهم آورد و غرب را در برابر واقعیت‌های جدید بگذارد و باعث شود که کشور‌های غرب فشار بیشتری بر اوکراین وارد آورند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی شرایط ستاره‌ی ازبکستانی تیم پرسپولیس میپردازیم.
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر