کد خبر: ۱۳۶۳۹
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۲
رؤیای دور و دراز برای چهار سهمیه آسیا؛

پرسپولیس و استقلال در جام جهانی ۳۲ تیمی!

جام جهانی باشگاهی از سال ۲۰۲۵ با حضور ۳۲ تیم برگزار خواهد شد و فوتبال آسیا نیز چهار سهمیه برای این رقابت‌ها خواهد داشت.
پرسپولیس و استقلال در جام جهانی ۳۲ تیمی!

پرسپولیس و استقلال در جام جهانی ۳۲ تیمی!

مخاطب24:کنگره امروز فیفا در حالی برگزار شد که فدراسیون جهانی فوتبال در روز‌های گذشته تصمیمات مهمی را گرفته است. از تعیین فرمت جام جهانی ۲۰۲۶ آمریکا تا مسابقات زنان، ساحلی و البته جام باشگاه‌های جهان، رقابتی که شاید با شکل جدید برگزاری، بشود نام «جام جهانی باشگاهی» را روی آن گذاشت.
بر اساس اعلام فیفا، جام جهانی باشگاهی در سال ۲۰۲۵ با تغییر جدی مواجه خواهد شد و فرمت موردنظر جیانی اینفانتینو که پیش از این امکان برگزاری‌اش به دلیل کرونا از بین رفت، در این سال به انجام خواهد رسید و تیم‌های هر قاره نیز باید به دنبال سهمیه حضور در جام جهانی بروند.
البته نکته مبهم این است که هنوز تکلیف میزبانی این رقابت‌ها مشخص نشده، اما بر اساس فیفا، از سال ۲۰۲۵ جام جهانی باشگاهی نیز همچون همتای ملی‌اش، هر چهار سال یک بار به انجام خواهد رسید؛ اما با مسابقات مقدماتی متفاوت و سهمیه‌بندی جدید.

چهار سهمیه برای آسیا، ۱۲ نماینده از اروپا
بر اساس اعلام رسمی اینفانتینو در کنگره امروز فیفا، اروپا بیشترین تعداد نماینده را برای جام جهانی باشگاهی خواهد داشت. قاره سبز ۱۲ سهمیه از ۳۲ جایگاه این مسابقات را به خود اختصاص می‌دهد تا به این ترتیب بیشتر بزرگان قاره امکان حضور در جام جهانی را داشته باشند.
همچنین آسیا، آفریقا و کونکاکاف هر کدام چهار سهمیه خواهند داشت تا روی هم ۱۲ تیم به جام جهانی باشگاهی بفرستند. نکته جالب اینکه قاره اقیانوسیه نیز یک سهمیه مستقیم در این بین دارد که شاید شانس اوکلند سیتی نیوزلند برای حضور در اولین دوره جام باشگاه‌های جهان با فرمت جدید، بیشتر از سایرین باشد.
بعد از اروپا، بیشترین سهمیه در اختیار آمریکای جنوبی خواهد بود که با شش سهمیه پای به جام جهانی می‌گذارد. به عبارتی نظم مسابقات به این شکل خواهد بود: اروپا (۱۲)، آمریکای جنوبی (۶)، آسیا (۴)، آفریقا (۴)، کونکاکاف (۴) و اقیانوسیه (۱). سهمیه پایانی نیز به نماینده کشور میزبان می‌رسد.

شانس (حداقلی) پرسپولیس و استقلال در جام جهانی
به نظر می‌رسد تعیین چهار سهمیه کنفدراسیون فوتبال آسیا، بر اساس عملکرد تیم‌ها در لیگ قهرمانان آسیا خواهد بود. به این ترتیب قهرمانان چهار دوره اخیر (از ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵) تیم‌هایی خواهند بود که راهی جام جهانی می‌شوند؛ بنابراین پرسپولیس و استقلال کار بسیار سختی برای گرفتن سهمیه جام باشگاه‌های جهان خواهند داشت و چه بسا احتمال حضور آن‌ها در حالت نزدیک به غیرممکن قرار بگیرد، چرا که تا کنون هرگز تیمی از ایران نتوانسته جام باشگاه‌های جهان را فتح کند.
البته شاید اگر مبنای محاسبه از سال ۲۰۲۰ می‌بود و اولسان هیوندای تا سال ۲۰۲۵ یک بار دیگر هم می‌توانست لیگ قهرمانان را به دست بیاورد، پرسپولیس به عنوان تیم جایگزین راهی جام جهانی می‌شد، اما حالا همه چیز به عملکرد تیم‌ها در دو سال بعدی بستگی دارد. الهلال عربستان با قهرمانی در فصل ۲۰۲۱ سهمیه خود را قطعی کرده و در فصل جاری هم تیمی از بین الهلال و اوراواردز قهرمان خواهد شد.
به عبارتی پرسپولیس، استقلال و سایر نمایندگان ایران، دو فصل آتی را فرصت دارند تا با قهرمانی آسیا، یک سهمیه جام جهانی را به ایران بدهند وگرنه در غیر این صورت، فوتبال ایران در اولین جام جهانی ۳۲ تیمی باشگاهی بدون تیم خواهد بود.

۹ تیم سهمیه زودهنگام گرفته‌اند
بر اساس اعلام فیفا، ۹ تیم باشگاهی با قهرمانی در فصول اخیر توانسته‌اند سهمیه حضور خود را از همین حالا قطعی کنند:
۱. الهلال عربستان (قهرمان ۲۰۲۱ آسیا)
۲. الاهلی مصر (قهرمان ۲۰۲۱ آفریقا)
۳. وداد مراکش (قهرمان ۲۰۲۲ آفریقا)
۴. مانتری مکزیک (قهرمان ۲۰۲۱ کونکاکاف)
۵. سیاتل ساندرز آمریکا (قهرمان ۲۰۲۲ کونکاکاف)
۶. پالمیراس برزیل (قهرمان ۲۰۲۱ کونمبول)
۷. فلامینگو برزیل (قهرمان ۲۰۲۱ کونمبول)
۸. چلسی انگلیس (قهرمان ۲۰۲۱ اروپا)
۹. رئال مادرید اسپانیا (قهرمان ۲۰۲۲ اروپا)
نکته مهم این است که اعلام فیفا نشان می‌دهد حضور بیشتر از یک تیم هر کشور در جام جهانی باشگاهی بلامانع است و از همین حالا، برزیل توانسته دو سهمیه را در این مسابقات کسب کند.
همچنین فیفا تاکید کرده که در صورت قهرمانی یک تیم در دو یا چند فصل لیگ قهرمانان، سهمیه هر قاره بر اساس رتبه‌بندی کنفدراسیون‌ها مشخص می‌شود.
همچنین با اعلام فیفا، بازی‌های جام جهانی باشگاهی در تابستان ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد تا یک سال پیش از جام جهانی ملی، هیجان این رقابت‌ها در بین تیم‌های باشگاهی بالا بگیرد.

منبع:ورزش سه
برچسب ها: فیفا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
آیا پوتین «ژنرال» لاوروف را کنار می‌گذارد؟ آیا پوتین «ژنرال» لاوروف را کنار می‌گذارد؟
پس از دو هفته غیبت از جلسات مهم، سرگئی لاوروف دوباره ظاهر شد و رسانه‌ها درباره احتمال کاهش نفوذ او در دولت پوتین و جایگزینی‌اش گمانه‌زنی می‌کنند.
بازداشت یک اسرائیلی به اتهام انتقال اطلاعات حساس به ایران بازداشت یک اسرائیلی به اتهام انتقال اطلاعات حساس به ایران
رژیم صهیونیستی از دستگیری مردی ۲۷ ساله به اتهام انتقال اطلاعات حساس تأسیسات و پایگاه‌های نظامی به ایران خبر داد؛ او بیش از یک سال با مأموران ایرانی در ارتباط بود.
عراقچی: حقوق بین‌الملل زیر حمله قدرت‌های هژمونیک است عراقچی: حقوق بین‌الملل زیر حمله قدرت‌های هژمونیک است
سید عباس عراقچی در اجلاس بین‌المللی «حقوق بین‌الملل تحت تهاجم» اعلام کرد، جنگ و زور در روابط بین‌الملل غالب شده و دیپلماسی اولین قربانی این روند است.
آغاز عرضه بنزین سوپر در بورس انرژی ایران آغاز عرضه بنزین سوپر در بورس انرژی ایران
بنزین سوپر از امروز در بورس انرژی عرضه شد؛ اقدامی که با هدف رقابتی‌سازی بازار، کشف قیمت شفاف و فراهم‌کردن امکان واردات برای شرکت‌های واجد شرایط انجام می‌شود.
نگرانی اسرائیل از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ آمریکا به عربستان سعودی نگرانی اسرائیل از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ آمریکا به عربستان سعودی
مقامات اسرائیلی نسبت به احتمال فروش جنگنده‌های اف‌۳۵ آمریکا به عربستان سعودی ابراز نگرانی کرده و می‌گویند این اقدام می‌تواند برتری نظامی تل‌آویو در منطقه را تهدید کند.
بن‌بست در مذاکرات آمریکا و اسرائیل درباره غزه بن‌بست در مذاکرات آمریکا و اسرائیل درباره غزه
منابع صهیونیستی اعلام کردند گفت‌و‌گو‌های واشنگتن و تل‌آویو برای ورود به مرحله دوم توافق آتش‌بس غزه متوقف شده و اسرائیل قدرت‌یابی اخیر حماس را مانع پیشرفت مذاکرات می‌داند.
عارف به روسیه سفر می‌کند عارف به روسیه سفر می‌کند
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، برای حضور در بیست‌وچهارمین اجلاس نخست‌وزیران سازمان همکاری شانگهای فردا به روسیه سفر می‌کند و با مقامات کشور‌ها دیدار خواهد داشت.
برگزیده
ضربه سنگین به بارسلونا؛ مصدومیت جدی لامین یامال ضربه سنگین به بارسلونا؛ مصدومیت جدی لامین یامال
لامین یامال، پدیده نوظهور بارسلونا و تیم ملی اسپانیا، به دلیل آسیب‌دیدگی ناحیه لگن (پوبالژیا) مدتی از فوتبال دور خواهد بود؛ موضوعی که نگرانی‌های زیادی برای هواداران و کادر فنی ایجاد کرده است.
تیپ دستیار ایتالیایی قلعه‌نویی جنجالی شد! تیپ دستیار ایتالیایی قلعه‌نویی جنجالی شد!
بررسی استایل و ظاهر دیپلماتیک دستیار جدید تیم ملی، به صدر اخبار جنجالی رسید
اعتراض رسمی پرسپولیس، عدالت کجایی؟! اعتراض رسمی پرسپولیس، عدالت کجایی؟!
باشگاه پرسپولیس به رای کمیته انضباطی مبنی بر بخشش تراکتور اعتراض کرد.کمیته استیناف با تغییر ناگهانی حکم،رای به برگزاری بازی در ورزشگاه یادگار امام با حضور هواداران تراکتور داد.
صفحه خبر بالای تصاویر