کد خبر: ۱۳۶۳۹
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۲
رؤیای دور و دراز برای چهار سهمیه آسیا؛

پرسپولیس و استقلال در جام جهانی ۳۲ تیمی!

جام جهانی باشگاهی از سال ۲۰۲۵ با حضور ۳۲ تیم برگزار خواهد شد و فوتبال آسیا نیز چهار سهمیه برای این رقابت‌ها خواهد داشت.
پرسپولیس و استقلال در جام جهانی ۳۲ تیمی!

پرسپولیس و استقلال در جام جهانی ۳۲ تیمی!

مخاطب24:کنگره امروز فیفا در حالی برگزار شد که فدراسیون جهانی فوتبال در روز‌های گذشته تصمیمات مهمی را گرفته است. از تعیین فرمت جام جهانی ۲۰۲۶ آمریکا تا مسابقات زنان، ساحلی و البته جام باشگاه‌های جهان، رقابتی که شاید با شکل جدید برگزاری، بشود نام «جام جهانی باشگاهی» را روی آن گذاشت.
بر اساس اعلام فیفا، جام جهانی باشگاهی در سال ۲۰۲۵ با تغییر جدی مواجه خواهد شد و فرمت موردنظر جیانی اینفانتینو که پیش از این امکان برگزاری‌اش به دلیل کرونا از بین رفت، در این سال به انجام خواهد رسید و تیم‌های هر قاره نیز باید به دنبال سهمیه حضور در جام جهانی بروند.
البته نکته مبهم این است که هنوز تکلیف میزبانی این رقابت‌ها مشخص نشده، اما بر اساس فیفا، از سال ۲۰۲۵ جام جهانی باشگاهی نیز همچون همتای ملی‌اش، هر چهار سال یک بار به انجام خواهد رسید؛ اما با مسابقات مقدماتی متفاوت و سهمیه‌بندی جدید.

چهار سهمیه برای آسیا، ۱۲ نماینده از اروپا
بر اساس اعلام رسمی اینفانتینو در کنگره امروز فیفا، اروپا بیشترین تعداد نماینده را برای جام جهانی باشگاهی خواهد داشت. قاره سبز ۱۲ سهمیه از ۳۲ جایگاه این مسابقات را به خود اختصاص می‌دهد تا به این ترتیب بیشتر بزرگان قاره امکان حضور در جام جهانی را داشته باشند.
همچنین آسیا، آفریقا و کونکاکاف هر کدام چهار سهمیه خواهند داشت تا روی هم ۱۲ تیم به جام جهانی باشگاهی بفرستند. نکته جالب اینکه قاره اقیانوسیه نیز یک سهمیه مستقیم در این بین دارد که شاید شانس اوکلند سیتی نیوزلند برای حضور در اولین دوره جام باشگاه‌های جهان با فرمت جدید، بیشتر از سایرین باشد.
بعد از اروپا، بیشترین سهمیه در اختیار آمریکای جنوبی خواهد بود که با شش سهمیه پای به جام جهانی می‌گذارد. به عبارتی نظم مسابقات به این شکل خواهد بود: اروپا (۱۲)، آمریکای جنوبی (۶)، آسیا (۴)، آفریقا (۴)، کونکاکاف (۴) و اقیانوسیه (۱). سهمیه پایانی نیز به نماینده کشور میزبان می‌رسد.

شانس (حداقلی) پرسپولیس و استقلال در جام جهانی
به نظر می‌رسد تعیین چهار سهمیه کنفدراسیون فوتبال آسیا، بر اساس عملکرد تیم‌ها در لیگ قهرمانان آسیا خواهد بود. به این ترتیب قهرمانان چهار دوره اخیر (از ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵) تیم‌هایی خواهند بود که راهی جام جهانی می‌شوند؛ بنابراین پرسپولیس و استقلال کار بسیار سختی برای گرفتن سهمیه جام باشگاه‌های جهان خواهند داشت و چه بسا احتمال حضور آن‌ها در حالت نزدیک به غیرممکن قرار بگیرد، چرا که تا کنون هرگز تیمی از ایران نتوانسته جام باشگاه‌های جهان را فتح کند.
البته شاید اگر مبنای محاسبه از سال ۲۰۲۰ می‌بود و اولسان هیوندای تا سال ۲۰۲۵ یک بار دیگر هم می‌توانست لیگ قهرمانان را به دست بیاورد، پرسپولیس به عنوان تیم جایگزین راهی جام جهانی می‌شد، اما حالا همه چیز به عملکرد تیم‌ها در دو سال بعدی بستگی دارد. الهلال عربستان با قهرمانی در فصل ۲۰۲۱ سهمیه خود را قطعی کرده و در فصل جاری هم تیمی از بین الهلال و اوراواردز قهرمان خواهد شد.
به عبارتی پرسپولیس، استقلال و سایر نمایندگان ایران، دو فصل آتی را فرصت دارند تا با قهرمانی آسیا، یک سهمیه جام جهانی را به ایران بدهند وگرنه در غیر این صورت، فوتبال ایران در اولین جام جهانی ۳۲ تیمی باشگاهی بدون تیم خواهد بود.

۹ تیم سهمیه زودهنگام گرفته‌اند
بر اساس اعلام فیفا، ۹ تیم باشگاهی با قهرمانی در فصول اخیر توانسته‌اند سهمیه حضور خود را از همین حالا قطعی کنند:
۱. الهلال عربستان (قهرمان ۲۰۲۱ آسیا)
۲. الاهلی مصر (قهرمان ۲۰۲۱ آفریقا)
۳. وداد مراکش (قهرمان ۲۰۲۲ آفریقا)
۴. مانتری مکزیک (قهرمان ۲۰۲۱ کونکاکاف)
۵. سیاتل ساندرز آمریکا (قهرمان ۲۰۲۲ کونکاکاف)
۶. پالمیراس برزیل (قهرمان ۲۰۲۱ کونمبول)
۷. فلامینگو برزیل (قهرمان ۲۰۲۱ کونمبول)
۸. چلسی انگلیس (قهرمان ۲۰۲۱ اروپا)
۹. رئال مادرید اسپانیا (قهرمان ۲۰۲۲ اروپا)
نکته مهم این است که اعلام فیفا نشان می‌دهد حضور بیشتر از یک تیم هر کشور در جام جهانی باشگاهی بلامانع است و از همین حالا، برزیل توانسته دو سهمیه را در این مسابقات کسب کند.
همچنین فیفا تاکید کرده که در صورت قهرمانی یک تیم در دو یا چند فصل لیگ قهرمانان، سهمیه هر قاره بر اساس رتبه‌بندی کنفدراسیون‌ها مشخص می‌شود.
همچنین با اعلام فیفا، بازی‌های جام جهانی باشگاهی در تابستان ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد تا یک سال پیش از جام جهانی ملی، هیجان این رقابت‌ها در بین تیم‌های باشگاهی بالا بگیرد.

منبع:ورزش سه
برچسب ها: فیفا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه! رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه!
شبکه الجزیره مدعی شد که ایران با همکاری چین و روسیه طی روزهای آینده رزمایش دریایی مشترکی برگزار می‌کند.
قالیباف: بالاخره ایران آماده مذاکره با آمریکا + فیلم قالیباف: بالاخره ایران آماده مذاکره با آمریکا + فیلم
در بحبوحه تنش‌آفرینی‌ها و لفاظی‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا علیه منطقه و تهدیدات علیه تهران، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی اشاره کرد که تهران آماده مذاکره با آمریکا است، اما تنها در صورتی که مذاکرات «صادقانه و واقعی» باشند.
سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد! سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد!
با ورود دادستانی تهران سایت ایران خودرو متخلفی که قیمت محصولات خود را بدون هماهنگی با مراجع ذیصلاح افزایش داده بود بسته شد.
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
برگزیده
اعضای یوفا کناره گیری از جام جهانی را برسی میکنند اعضای یوفا کناره گیری از جام جهانی را برسی میکنند
مدیر اجرایی فوتبال آلمان به شدت علیه اقدامات اخیر دونالد ترامپ موضع‌گیری کرد.
فوری: اندونگ در راه پرسپولیس! فوری: اندونگ در راه پرسپولیس!
اخبار پررنگی حاکی از احتمال پیوستن اندونگ به تیم رقیب، یعنی پرسپولیس، شنیده می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر