کد خبر: ۱۳۶۳۹
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۲
رؤیای دور و دراز برای چهار سهمیه آسیا؛

پرسپولیس و استقلال در جام جهانی ۳۲ تیمی!

جام جهانی باشگاهی از سال ۲۰۲۵ با حضور ۳۲ تیم برگزار خواهد شد و فوتبال آسیا نیز چهار سهمیه برای این رقابت‌ها خواهد داشت.
پرسپولیس و استقلال در جام جهانی ۳۲ تیمی!

پرسپولیس و استقلال در جام جهانی ۳۲ تیمی!

مخاطب24:کنگره امروز فیفا در حالی برگزار شد که فدراسیون جهانی فوتبال در روز‌های گذشته تصمیمات مهمی را گرفته است. از تعیین فرمت جام جهانی ۲۰۲۶ آمریکا تا مسابقات زنان، ساحلی و البته جام باشگاه‌های جهان، رقابتی که شاید با شکل جدید برگزاری، بشود نام «جام جهانی باشگاهی» را روی آن گذاشت.
بر اساس اعلام فیفا، جام جهانی باشگاهی در سال ۲۰۲۵ با تغییر جدی مواجه خواهد شد و فرمت موردنظر جیانی اینفانتینو که پیش از این امکان برگزاری‌اش به دلیل کرونا از بین رفت، در این سال به انجام خواهد رسید و تیم‌های هر قاره نیز باید به دنبال سهمیه حضور در جام جهانی بروند.
البته نکته مبهم این است که هنوز تکلیف میزبانی این رقابت‌ها مشخص نشده، اما بر اساس فیفا، از سال ۲۰۲۵ جام جهانی باشگاهی نیز همچون همتای ملی‌اش، هر چهار سال یک بار به انجام خواهد رسید؛ اما با مسابقات مقدماتی متفاوت و سهمیه‌بندی جدید.

چهار سهمیه برای آسیا، ۱۲ نماینده از اروپا
بر اساس اعلام رسمی اینفانتینو در کنگره امروز فیفا، اروپا بیشترین تعداد نماینده را برای جام جهانی باشگاهی خواهد داشت. قاره سبز ۱۲ سهمیه از ۳۲ جایگاه این مسابقات را به خود اختصاص می‌دهد تا به این ترتیب بیشتر بزرگان قاره امکان حضور در جام جهانی را داشته باشند.
همچنین آسیا، آفریقا و کونکاکاف هر کدام چهار سهمیه خواهند داشت تا روی هم ۱۲ تیم به جام جهانی باشگاهی بفرستند. نکته جالب اینکه قاره اقیانوسیه نیز یک سهمیه مستقیم در این بین دارد که شاید شانس اوکلند سیتی نیوزلند برای حضور در اولین دوره جام باشگاه‌های جهان با فرمت جدید، بیشتر از سایرین باشد.
بعد از اروپا، بیشترین سهمیه در اختیار آمریکای جنوبی خواهد بود که با شش سهمیه پای به جام جهانی می‌گذارد. به عبارتی نظم مسابقات به این شکل خواهد بود: اروپا (۱۲)، آمریکای جنوبی (۶)، آسیا (۴)، آفریقا (۴)، کونکاکاف (۴) و اقیانوسیه (۱). سهمیه پایانی نیز به نماینده کشور میزبان می‌رسد.

شانس (حداقلی) پرسپولیس و استقلال در جام جهانی
به نظر می‌رسد تعیین چهار سهمیه کنفدراسیون فوتبال آسیا، بر اساس عملکرد تیم‌ها در لیگ قهرمانان آسیا خواهد بود. به این ترتیب قهرمانان چهار دوره اخیر (از ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵) تیم‌هایی خواهند بود که راهی جام جهانی می‌شوند؛ بنابراین پرسپولیس و استقلال کار بسیار سختی برای گرفتن سهمیه جام باشگاه‌های جهان خواهند داشت و چه بسا احتمال حضور آن‌ها در حالت نزدیک به غیرممکن قرار بگیرد، چرا که تا کنون هرگز تیمی از ایران نتوانسته جام باشگاه‌های جهان را فتح کند.
البته شاید اگر مبنای محاسبه از سال ۲۰۲۰ می‌بود و اولسان هیوندای تا سال ۲۰۲۵ یک بار دیگر هم می‌توانست لیگ قهرمانان را به دست بیاورد، پرسپولیس به عنوان تیم جایگزین راهی جام جهانی می‌شد، اما حالا همه چیز به عملکرد تیم‌ها در دو سال بعدی بستگی دارد. الهلال عربستان با قهرمانی در فصل ۲۰۲۱ سهمیه خود را قطعی کرده و در فصل جاری هم تیمی از بین الهلال و اوراواردز قهرمان خواهد شد.
به عبارتی پرسپولیس، استقلال و سایر نمایندگان ایران، دو فصل آتی را فرصت دارند تا با قهرمانی آسیا، یک سهمیه جام جهانی را به ایران بدهند وگرنه در غیر این صورت، فوتبال ایران در اولین جام جهانی ۳۲ تیمی باشگاهی بدون تیم خواهد بود.

۹ تیم سهمیه زودهنگام گرفته‌اند
بر اساس اعلام فیفا، ۹ تیم باشگاهی با قهرمانی در فصول اخیر توانسته‌اند سهمیه حضور خود را از همین حالا قطعی کنند:
۱. الهلال عربستان (قهرمان ۲۰۲۱ آسیا)
۲. الاهلی مصر (قهرمان ۲۰۲۱ آفریقا)
۳. وداد مراکش (قهرمان ۲۰۲۲ آفریقا)
۴. مانتری مکزیک (قهرمان ۲۰۲۱ کونکاکاف)
۵. سیاتل ساندرز آمریکا (قهرمان ۲۰۲۲ کونکاکاف)
۶. پالمیراس برزیل (قهرمان ۲۰۲۱ کونمبول)
۷. فلامینگو برزیل (قهرمان ۲۰۲۱ کونمبول)
۸. چلسی انگلیس (قهرمان ۲۰۲۱ اروپا)
۹. رئال مادرید اسپانیا (قهرمان ۲۰۲۲ اروپا)
نکته مهم این است که اعلام فیفا نشان می‌دهد حضور بیشتر از یک تیم هر کشور در جام جهانی باشگاهی بلامانع است و از همین حالا، برزیل توانسته دو سهمیه را در این مسابقات کسب کند.
همچنین فیفا تاکید کرده که در صورت قهرمانی یک تیم در دو یا چند فصل لیگ قهرمانان، سهمیه هر قاره بر اساس رتبه‌بندی کنفدراسیون‌ها مشخص می‌شود.
همچنین با اعلام فیفا، بازی‌های جام جهانی باشگاهی در تابستان ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد تا یک سال پیش از جام جهانی ملی، هیجان این رقابت‌ها در بین تیم‌های باشگاهی بالا بگیرد.

منبع:ورزش سه
برچسب ها: فیفا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انگلیس پس از سفر ترامپ فلسطین را به رسمیت می‌شناسد انگلیس پس از سفر ترامپ فلسطین را به رسمیت می‌شناسد
روزنامه تایمز گزارش داد دولت انگلیس برنامه دارد پس از پایان سفر رسمی دونالد ترامپ، موجودیت کشور فلسطین را رسماً به رسمیت بشناسد.
افشاگری حولناک از جنگ اوکراین افشاگری حولناک از جنگ اوکراین
فایننشال‌تایمز گزارش داد؛ صد‌ها کودک اوکراینی در بیش از ۲۰۰ مرکز روسیه و مناطق اشغالی تحت شست‌وشوی ذهنی و آموزش‌های نظامی قرار گرفته‌اند.
اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد
بابک شهبازی، پیمانکار صنعتی متهم به انتقال اطلاعات امنیتی ایران به موساد، پس از تأیید حکم در دیوان عالی کشور صبح امروز در تهران اعدام شد.
ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم
نیروی زمینی ارتش از ربات رزمی «آریا» رونمایی کرد؛ دستگاهی ۸×۸ با پیشرانه هیبریدی، هوش مصنوعی، زره ضدگلوله و تیرباری ۷.۶۲ میلی‌متری تحت کنترل از راه دور.
هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی
دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات اعلام کرد ادامه تحصیل دانشجویان پسر تنها با دریافت معافیت نظام وظیفه امکان‌پذیر است و در غیر این صورت با محرومیت تحصیلی روبه‌رو می‌شوند.
آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب
فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا با حضور ۳۶ تیم، از جمله قهرمان پاری‌سن‌ژرمن و نمایندگان قدرتمند اسپانیا، از امشب آغاز می شود و چشم‌انداز فتح قهرمانی هیجان‌انگیز خواهد بود.
ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند
معاون حقوقی رئیس‌جمهور از اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی و تشکیل پرونده‌های داخلی برای پیگیری خسارات جنگ اخیر خبر داد.
برگزیده
بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد
تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های کشتی آزاد قهرمان جهان ۲۰۲۵ که در زاگرب کرواسی در حال برگزاری است موفق شد یک روز زودتر، بالاتر از آمریکا به عنوان قهرمانی زودهنگام جهان دست یابد.
شرایط استقلال از سال گذشته بهتر است شرایط استقلال از سال گذشته بهتر است
حجت نظری: استقلال امسال شرایط بهتری دارد؛ در شرایط سخت، فوتبال دلخوشی مردم است و امیدوار هستم استقلال به قهرمانی و همچنین ستاره سوم برسد.
توضیحات باشگاه در خصوص آخرین وضعیت مصدومیت محمد عمری توضیحات باشگاه در خصوص آخرین وضعیت مصدومیت محمد عمری
در حال حاضر بازیکن زیر نظر پزشک و فیزیوتراپیست تیم، برنامه‌های تمرین و فیزیوتراپی را دنبال می‌کند و کادر فنی همه روزه در جریان روند کار قرار می‌گیرد
صفحه خبر بالای تصاویر