کد خبر: ۱۳۶۳۹
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۲
رؤیای دور و دراز برای چهار سهمیه آسیا؛

پرسپولیس و استقلال در جام جهانی ۳۲ تیمی!

جام جهانی باشگاهی از سال ۲۰۲۵ با حضور ۳۲ تیم برگزار خواهد شد و فوتبال آسیا نیز چهار سهمیه برای این رقابت‌ها خواهد داشت.
پرسپولیس و استقلال در جام جهانی ۳۲ تیمی!

پرسپولیس و استقلال در جام جهانی ۳۲ تیمی!

مخاطب24:کنگره امروز فیفا در حالی برگزار شد که فدراسیون جهانی فوتبال در روز‌های گذشته تصمیمات مهمی را گرفته است. از تعیین فرمت جام جهانی ۲۰۲۶ آمریکا تا مسابقات زنان، ساحلی و البته جام باشگاه‌های جهان، رقابتی که شاید با شکل جدید برگزاری، بشود نام «جام جهانی باشگاهی» را روی آن گذاشت.
بر اساس اعلام فیفا، جام جهانی باشگاهی در سال ۲۰۲۵ با تغییر جدی مواجه خواهد شد و فرمت موردنظر جیانی اینفانتینو که پیش از این امکان برگزاری‌اش به دلیل کرونا از بین رفت، در این سال به انجام خواهد رسید و تیم‌های هر قاره نیز باید به دنبال سهمیه حضور در جام جهانی بروند.
البته نکته مبهم این است که هنوز تکلیف میزبانی این رقابت‌ها مشخص نشده، اما بر اساس فیفا، از سال ۲۰۲۵ جام جهانی باشگاهی نیز همچون همتای ملی‌اش، هر چهار سال یک بار به انجام خواهد رسید؛ اما با مسابقات مقدماتی متفاوت و سهمیه‌بندی جدید.

چهار سهمیه برای آسیا، ۱۲ نماینده از اروپا
بر اساس اعلام رسمی اینفانتینو در کنگره امروز فیفا، اروپا بیشترین تعداد نماینده را برای جام جهانی باشگاهی خواهد داشت. قاره سبز ۱۲ سهمیه از ۳۲ جایگاه این مسابقات را به خود اختصاص می‌دهد تا به این ترتیب بیشتر بزرگان قاره امکان حضور در جام جهانی را داشته باشند.
همچنین آسیا، آفریقا و کونکاکاف هر کدام چهار سهمیه خواهند داشت تا روی هم ۱۲ تیم به جام جهانی باشگاهی بفرستند. نکته جالب اینکه قاره اقیانوسیه نیز یک سهمیه مستقیم در این بین دارد که شاید شانس اوکلند سیتی نیوزلند برای حضور در اولین دوره جام باشگاه‌های جهان با فرمت جدید، بیشتر از سایرین باشد.
بعد از اروپا، بیشترین سهمیه در اختیار آمریکای جنوبی خواهد بود که با شش سهمیه پای به جام جهانی می‌گذارد. به عبارتی نظم مسابقات به این شکل خواهد بود: اروپا (۱۲)، آمریکای جنوبی (۶)، آسیا (۴)، آفریقا (۴)، کونکاکاف (۴) و اقیانوسیه (۱). سهمیه پایانی نیز به نماینده کشور میزبان می‌رسد.

شانس (حداقلی) پرسپولیس و استقلال در جام جهانی
به نظر می‌رسد تعیین چهار سهمیه کنفدراسیون فوتبال آسیا، بر اساس عملکرد تیم‌ها در لیگ قهرمانان آسیا خواهد بود. به این ترتیب قهرمانان چهار دوره اخیر (از ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵) تیم‌هایی خواهند بود که راهی جام جهانی می‌شوند؛ بنابراین پرسپولیس و استقلال کار بسیار سختی برای گرفتن سهمیه جام باشگاه‌های جهان خواهند داشت و چه بسا احتمال حضور آن‌ها در حالت نزدیک به غیرممکن قرار بگیرد، چرا که تا کنون هرگز تیمی از ایران نتوانسته جام باشگاه‌های جهان را فتح کند.
البته شاید اگر مبنای محاسبه از سال ۲۰۲۰ می‌بود و اولسان هیوندای تا سال ۲۰۲۵ یک بار دیگر هم می‌توانست لیگ قهرمانان را به دست بیاورد، پرسپولیس به عنوان تیم جایگزین راهی جام جهانی می‌شد، اما حالا همه چیز به عملکرد تیم‌ها در دو سال بعدی بستگی دارد. الهلال عربستان با قهرمانی در فصل ۲۰۲۱ سهمیه خود را قطعی کرده و در فصل جاری هم تیمی از بین الهلال و اوراواردز قهرمان خواهد شد.
به عبارتی پرسپولیس، استقلال و سایر نمایندگان ایران، دو فصل آتی را فرصت دارند تا با قهرمانی آسیا، یک سهمیه جام جهانی را به ایران بدهند وگرنه در غیر این صورت، فوتبال ایران در اولین جام جهانی ۳۲ تیمی باشگاهی بدون تیم خواهد بود.

۹ تیم سهمیه زودهنگام گرفته‌اند
بر اساس اعلام فیفا، ۹ تیم باشگاهی با قهرمانی در فصول اخیر توانسته‌اند سهمیه حضور خود را از همین حالا قطعی کنند:
۱. الهلال عربستان (قهرمان ۲۰۲۱ آسیا)
۲. الاهلی مصر (قهرمان ۲۰۲۱ آفریقا)
۳. وداد مراکش (قهرمان ۲۰۲۲ آفریقا)
۴. مانتری مکزیک (قهرمان ۲۰۲۱ کونکاکاف)
۵. سیاتل ساندرز آمریکا (قهرمان ۲۰۲۲ کونکاکاف)
۶. پالمیراس برزیل (قهرمان ۲۰۲۱ کونمبول)
۷. فلامینگو برزیل (قهرمان ۲۰۲۱ کونمبول)
۸. چلسی انگلیس (قهرمان ۲۰۲۱ اروپا)
۹. رئال مادرید اسپانیا (قهرمان ۲۰۲۲ اروپا)
نکته مهم این است که اعلام فیفا نشان می‌دهد حضور بیشتر از یک تیم هر کشور در جام جهانی باشگاهی بلامانع است و از همین حالا، برزیل توانسته دو سهمیه را در این مسابقات کسب کند.
همچنین فیفا تاکید کرده که در صورت قهرمانی یک تیم در دو یا چند فصل لیگ قهرمانان، سهمیه هر قاره بر اساس رتبه‌بندی کنفدراسیون‌ها مشخص می‌شود.
همچنین با اعلام فیفا، بازی‌های جام جهانی باشگاهی در تابستان ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد تا یک سال پیش از جام جهانی ملی، هیجان این رقابت‌ها در بین تیم‌های باشگاهی بالا بگیرد.

منبع:ورزش سه
برچسب ها: فیفا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
عجیب| وقتی حیاتی در پخش زنده شب یلدا آهنگی از ابی می خواند + فیلم عجیب| وقتی حیاتی در پخش زنده شب یلدا آهنگی از ابی می خواند + فیلم
در اتفاقی غیرمنتظره در تلویزیون؛ محمدرضا حیاتی، در برنامه برمودا با اجرای کامران نجف‌زاده، آهنگ «پوست شیر» ابی را می‌خواند!
مهدی قایدی با ۲ گل کار فرهاد مجیدی را تمام کرد! (ویدئو) مهدی قایدی با ۲ گل کار فرهاد مجیدی را تمام کرد! (ویدئو)
النصر با درخشش مهدی قایدی ستاره سابق استقلال توانست برابر میزبانش البطائح که فرهاد مجیدی را روی نیمکت داشت به پیروزی برسد. این بازی با درخشش مهدی قایدی همراه شد و این ستاره ایرانی دو گل برای النصر به ثمر رساند تا این تیم با نتیجه سه بر دو  پیروز این بازی شود
عکس قدیمی از مراسم شب یلدا در ایران عکس قدیمی از مراسم شب یلدا در ایران
قدیمی‌ترین عکس از مراسم شب یلدا در ایران منتشر شده است
با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری تومان افزایش یافت با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری تومان افزایش یافت
رئیس انجمن موبایل، تبلت و لوازم جانبی با اشاره به افزایش قابل‌توجه هزینه‌های واردات تلفن همراه مسافری، گفت: با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری حدود ۳۰ میلیون تومان افزایش یافته و این موضوع می‌تواند به کاهش جدی ورود گوشی از مسیر مسافری و تشدید رکود بازار منجر شود.
افزایش قیمت طلا تا کجا پیش خواهد رفت؟ افزایش قیمت طلا تا کجا پیش خواهد رفت؟
رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران می‌گوید: با افزایش قیمت طلا در دو ماه اخیر، تقاضا به سمت خرید طلای آبشده رفته و مردم کمتر مصنوعات طلا خریداری می‌کنند.
امید جدی به بورس دارم|هدف ایجاد بازاری جذاب برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردم است امید جدی به بورس دارم|هدف ایجاد بازاری جذاب برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردم است
سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در آیین نواختن زنگ معاملات امروز بورس تهران، با تأکید بر نقش کلیدی بازار سرمایه در اقتصاد کشور، اظهار کرد: امید جدی ما به بازار سرمایه است؛ بازاری که ذاتاً بر شفافیت استوار است و تمام تلاش ما این است که هرجا عدم شفافیتی وجود دارد، به‌تدریج برطرف شود.
کرسی نماد شب نشینی‌های زمستانی و شب یلدا کرسی نماد شب نشینی‌های زمستانی و شب یلدا
نزدیک به چند هزار سال است که آخرین شب پاییز یعنی شب یلدا که تاریک‌ترین و درازترین شب سال است توسط ایرانیان جشن گرفته می‌شود و آیین‌ها و رسومات مختلفی در این شب به یاد ماندنی در کنار هم سپری می‌کنند، شب زیبایی که در شهر‌های مختلف ایران آداب و رسومی دارد.
برگزیده
تحلیل و نتایج بازی های هفته سیزدهم لیگ برتر فوتبال ایران تحلیل و نتایج بازی های هفته سیزدهم لیگ برتر فوتبال ایران
تحلیل و نتایج بازی های هفته سیزدهم لیگ برتر فوتبال ایران را ببینید
پایان صبر رئال؛ وینیسیوس زیر تیغ انتقاد پایان صبر رئال؛ وینیسیوس زیر تیغ انتقاد
باشگاه رئال مادرید و هوادارانش دیگر تحمل عملکرد پرنوسان وینیسیوس را ندارند و انتقاد‌ها نسبت به این بازیکن شدت گرفته است
نیوکاسل در واپسین دقایق پیروزی را از دست داد نیوکاسل در واپسین دقایق پیروزی را از دست داد
تیم نیوکاسل که تا لحظات پایانی در آستانه کسب سه امتیاز بود، تنها دو دقیقه مانده به پایان مسابقه برابر حریف خود غافلگیر شد و نتیجه برد را از دست داد.
صفحه خبر بالای تصاویر