کد خبر: ۱۳۶۳۸
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۱

هزینه دریافت ارز مسافرتی؛ سود دو میلیونی نسبت به بازار آزاد

روز پنجشنبه ۲۵ اسفند هر دلار آمریکا به متقاضیان ارز مسافرتی شش هزار و ۳۰۰ تومان کمتر از بازار آزاد فروخته شد
هزینه دریافت ارز مسافرتی؛ سود دو میلیونی نسبت به بازار آزاد

هزینه دریافت ارز مسافرتی؛ سود دو میلیونی نسبت به بازار آزاد

مخاطب 24:خرید ارز مسافرتی می‌تواند دو میلیون تومان نسبت به بازار آزاد هزینه کمتری داشته باشد دارد. از ابتدای اسفند قیمت دلار برای متقاضیان ارز مسافرتی که زیرمجموعه ارز خدماتی قرار می‌گیرد، طبق اعلام مرکز مباله ارز و طلا اعلام می‌شود و روز پنجشنبه ۲۵ اسفند حدود شش هزار و ۳۰۰ تومان نسبت به بازار آزاد کمتر بوده است.

همین تفاوت شش هزار و خرده‌ای و سقف ۵۰۰ یورویی که برای دریافت‌کنندگان ارز مسافرتی درنظر گرفته شده، باعث می‌شود خرید آن درمقایسه با بازار آزاد هزینه کمتری داشته باشد. البته ارز مسافرتی، چون یکجور سهمیه دولتی است، با شرایط خاصی تحویل داده می‌شود و با اعمال سیاست‌های جدید، مسافر اصطلاحا پای پرواز اسکناس دریافت می‌کند.

قیمت ارز مسافرتی؛ تفاوت دو میلیونی نسبت به بازار آزاد
قیمت دلار برای متقاضیان ارز مسافرتی روز پنجشنبه ۲۵ اسفند براساس اعلام مرکز مبادله ارز و طلا ۴۰ هزار و ۲۰۰ تومان بوده است. همزمان در بازار یعنی جایی مثل میدان و خیابان فردوسی و سبزه‌میدان که فروشنده‌ها ارز را با نرخ آزاد می‌فروشند، هر دلار آمریکا حدود ۴۶ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شده است. البته عصر پنجشنبه قیمت دلار توافقی حو‌ل‌وحوش ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان به‌ثبت رسیده، اما اگر همان عدد ۴۶ هزار و ۵۰۰ تومان را به‌عنوان قیمت دلار آزاد ملاک قرار بدهیم، خرید دلار مسافرتی ۱۳ درصد کمتر از بازار آزاد هزینه داشته است. شرایط دریافت ارز مسافرتی که به‌طور مفصل آن را چند سطر دیگر بررسی می‌کنیم، نشان می‌دهد سقف دریافت ارز مسافرتی براساس جدید‌ترین بخشنامه بانک‌مرکزی ۵۰۰ یورو یعنی معادل ۵۳۰ دلار است. به‌این ترتیب کسی که توانسته روز پنجشنبه ۲۵ اسفند از تمام سهمیه سالانه خودش استفاده کند و ۵۳۰ دلار را با نرخ مرکز مبادله بخرد، دو میلیون تومان نسبت به بازار آزاد کمتر هزینه کرده است.

نحوه دریافت ارز مسافرتی
ارز مسافرتی برخلاف گذشته در صرافی‌ها فروخته نمی‌شود. از ابتدای اسفند نحوه دریافت ارز مسافرتی دستخوش تغییر‌های شد و حرف از خودرپرداز‌های جدید پشت گیت فرودگاه‌ها به‌میان آمد. یعنی الان به‌جای اینکه متقاضی دریافت ارز مسافرتی با مدارک لازم راهی صرافی‌ها شود، ارز مسافرتی را بعد از گیت فرودگاه و به‌اصطلاح پای پرواز دریافت می‌کند. البته دریافت ارز مسافرتی به‌همین راحتی‌ها هم نیست و علاوه بر مدارک لازم، برای دریافت آن باید چند روز قبل از زمان مسافرت دست به کار شد که چند سطر دیگر مفصل به آن می‌پردازیم. به‌جز خودپرداز‌های جدیدی که از ابتدای اسفند در برخی از فرودگاه‌های کشور مثل فرودگاه امام خمینی دیده می‌شود، باجه‌های بانکی هم کار فروش ارز مسافرتی را انجام می‌دهند.

شرایط و مدارک لازم برای دریافت ارز مسافرتی
قیمت ارز مسافرتی از بازار آزاد کمتر است و به‌همین خاطر دریافت آن شرایط و مدارک خاصی را لازم دارد. تا قبل از اسفند امسال و شروع به‌کار مرکز مبادله ارز و طلا، متقاضی دریافت ارز مسافرتی باید مدارکی مثل بلیط مهرشده، پاسپورت و ویزا و اینجور چیز‌ها را با خودش به صرافی‌ها می‌برد و از سهمیه سالانه ارز مسافرتی استفاده می‌کرد. حالا قرار است ارز مسافرتی پشت گیت فرودگاه به مسافران یا همان متقاضیان تحویل داده شود. البته متقاضی قبل از رفتن به فرودگاه باید مراحلی را پشت سر بگذارد. ارز مسافرتی یکجور ارز خدماتی است و متقاضی آن برای دریافت، باید مثل سایر مصارف ارز خدماتی مستندات لازم – یعنی همان بلیط و پاسپورت و ... - را آماده کند و با آن‌ها راهی شعب منتخب ارزی شود. آنوقت درصورت احراز مستندات متقاضی، او می‌تواند با مراجعه به شعب منتخب، ارز مورد نیاز خودش را تحویل بگیرد. اینجا منظور از شعب منتخب، پایانه مرزی یا همان فرودگاه است. شرایط دریافت ارز مسافرتی نشان می‌دهد متقاضی پرواز‌های خارجی به مقصد کشوری که ویزا احتیاج داشته باشد، سالی ۵۰۰ یورو است و این سهمیه برای کشور‌هایی که ویزا احتیاج ندارند، سالی ۳۰۰ یورو خواهد بود. سقف سهمیه سالانه مسافرت‌های زمینی و ریلی هم همان ۳۰۰ یورو اعلام شده است.

منبع:فرارو
برچسب ها: ارز مسافرتی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چرا تزریق واکسنی که در دستور وزارت بهداشت نیست مهم شده است؟ چرا تزریق واکسنی که در دستور وزارت بهداشت نیست مهم شده است؟
اوایل دهه ۸۰ شمسی، رسانه و صدا و سیما به یکباره به سمت اطلاع‌رسانی درباره ویروس اچ‌آی‌وی و ایدز رفت، آن زمان ابتلا به این ویروس یک گناه نابخشوده بود، حالا که بیش از ۲۰ سال از آن روز‌ها می‌گذرد، رسانه و جامعه دست روی یک ویروس دیگر گذاشته است که کمی شبیه به ویروس اچ‌آی‌وی است، تابو‌ها درباره این ویروس هم وجود دارد و یکی از راه‌های ابتلایش هم با ویروس اچ‌آی‌وی مشترک است
رامینا ترابی ایرانی که جشنواره کن را به هم ریخت کیست؟ رامینا ترابی ایرانی که جشنواره کن را به هم ریخت کیست؟
امسال که حضور یک چهره ایرانی با لباسی خاص، حاوی نماد‌هایی از هویت تاریخی کشور، موجی از واکنش‌ها را در فضای رسانه‌ای و اجتماعی به راه انداخت
نماینده مدرک رو می‌کند و خانم وزیر قبول ندارد! کیش با پول بیت المال؟ نماینده مدرک رو می‌کند و خانم وزیر قبول ندارد! کیش با پول بیت المال؟
کار ثابتی در افشای این سند، ستودنی و مصداقی از عمل به وظایف نمایندگی است.
عکسی زیرخاکی از بازیگر خانم ساعت خوش! عکسی زیرخاکی از بازیگر خانم ساعت خوش!
نعیمه نظام دوست فاطمه هاشمی و معصومه کریمی، روز‌های تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «ساعت خوش».
طرز تهیه دسر بیسکوییت طالبی سه سوته! طرز تهیه دسر بیسکوییت طالبی سه سوته!
دسر بیسکوییت و طالبی نوعی دسر بسیار خوشمزه و خنک تابستانی است که می‌توانید به راحتی آن را در منزل تهیه کنید.
ماجرا‌های ایتالیایی‌ها و طارمی! ماجرا‌های ایتالیایی‌ها و طارمی!
منطقه امن مهدی طارمی در اردوگاه اینتر از زبان تیز رسانه‌های ایتالیا ۳ بازی بیشتر طول نکشید تا شاهد ضدحمله ۳ رسانه ایتالیایی به مهاجم ایرانی باشیم.
نرخ ارز کالا‌های اساسی به ۲۸۵۰۰ تومان برگشت نرخ ارز کالا‌های اساسی به ۲۸۵۰۰ تومان برگشت
معاون وزیر جهاد‌کشاورزی اعلام کرد که نرخ ارز کالا‌های اساسی به ۲۸،۵۰۰ تومان بازگشته است.
برگزیده
نرخ ارز کالا‌های اساسی به ۲۸۵۰۰ تومان برگشت نرخ ارز کالا‌های اساسی به ۲۸۵۰۰ تومان برگشت
معاون وزیر جهاد‌کشاورزی اعلام کرد که نرخ ارز کالا‌های اساسی به ۲۸،۵۰۰ تومان بازگشته است.
ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران
هر سال هزاران خانواده ایرانی با خاک‌سپاری عزیزانی که برای تأمین معاش به معادن، کارگاه‌ها و کارخانه‌های ناامن پا گذاشته‌اند داغدار می‌شوند، اما حوادث تلخ انسانی همچنان در حاشیه اولویت‌های ملی گم می‌شوند. در این گفت‌و‌گو امیر خراسانی، جامعه‌شناس با ارائه وضعیت و شرایط کارگران به ریشه‌های این بی‌توجهی می‌پردازد.
پنبه، طلای سفید با سیاست های سیاه پنبه، طلای سفید با سیاست های سیاه
مزارع گلستان سال‌هاست که رویای کشت مجدد پنبه را به فراموشی سپرده‌اند؛ محصولی که بیش از ۱۰۰ سال پای ثابت اقتصاد خطه گلستان بود و به ناگاه در اواخر دهه ۷۰ به دلیل صدور مجوز‌های واردات الیاف و پنبه، فقدان حمایت‌های دولتی و نبود خرید تضمینی، رفته‌رفته در مزارع گلستان کم‌رنگ شد و جای بوته‌های سفیدرنگ چشم‌نواز پنبه را شالی، کلزا و گندم پر کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر