کد خبر: ۱۳۶۰۸
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۵

افشای جزئیات تازه از توافق ایران و عربستان

یک منبع سعودی به جزئیات جدیدی از توافق ایران و عربستان و گفت‌وگوهای رئیس جمهور چین و ولیعهد سعودی در این زمینه پرداخت.
افشای جزئیات تازه از توافق ایران و عربستان

افشای جزئیات تازه از توافق ایران و عربستان

مخاطب۲۴ :‌ یک مقام سعودی اعلام کرد که «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در اواخر سال گذشته پیشنهاد میانجیگری برای آشتی بین ایران و عربستان را مطرح کرد.

این مقام که خواست نامش فاش نشود، تاکید کرد که گفتگوی اولیه بین رهبر چین و ولیعهد محمد بن سلمان در جریان دیدار‌های دوجانبه در نشستی در ریاض در دسامبر ۲۰۲۲ صورت گرفت.

وی افزود: «رئیس‌جمهور چین ابراز تمایل کرد که چین پلی بین عربستان سعودی و ایران باشد و محمد بن سلمان نیز از آن استقبال کرد».

این مقام سعودی تاکید کرد که ریاض معتقد است پکن در وضعیت منحصر به فردی برای گسترش نفوذ خود در منطقه است.

وی تاکید کرد که به خصوص در رابطه با ایران، چین رتبه یکم یا دوم در رابطه با شرکای بین‌المللی را دارد، بنابراین، نفوذ در این رابطه مهم است و امکان ندارد جایگزینی به همان اندازه اهمیت وجود داشته باشد.

این مسئول سعودی تاکید کرد که نقش چین احتمالا به پایداری توافق ایران و عربستان کمک می‌کند و این کشور کمک کننده اصلی به امنیت و ثبات منطقه است.

عربستان سعودی، ایران و چین روز جمعه نوزدهم اسفند ۱۴۰۱ برابر با دهم مارس ۲۰۲۳ میلادی در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند در نتیجه گفتگو‌های انجام‌شده، جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی توافق کردند ظرف حداکثر دو ماه، روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند و سفارت‌خانه‌ها و نمایندگی‌ها را بازگشایی کنند.

کشور‌هایی از جمله لبنان، مصر و اردن و ترکیه و عراق، بحرین و ... از توافق بین ایران و عربستان استقبال کردند. این درحالی است که یک مقام رسمی رژیم صهیونیستی با ابراز نگرانی شدید از توافق ریاض و تهران برای ازسرگیری روابط گفت: توافق سعودی و ایران قطعا بر امکان‌عادی سازی روابط میان ریاض و تل آویو تاثیر خواهد گذاشت.

«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی در واکنش به توافق این کشور و جمهوری اسلامی ایران برای ازسرگیری روابط گفت سرنوشت واحد و مشترک کشور‌های منطقه، پایه ریزی الگویی برای ثبات را ضروری می‌کند. ازسرگیری روابط با ایران برخاسته از دیدگاه پادشاهی سعودی است که گفتگو را ترجیح می‌دهد.

«ترکی الفیصل» رئیس سابق اطلاعات عربستان سعودی در گفتگو با شبکه «فرانس ۲۴» اعلام کرد که نه آمریکا و نه اروپا نمی‌توانستند میانجی صادق باشند و توافق بین عربستان سعودی و ایران را تضمین کنند، مانند آنچه چین به آن کمک کرده است.

وی تاکید کرد: چین توانست این کار را انجام دهد؛ چرا که روابط خوبی با عربستان سعودی و ایران دارد.

شورای وزیران سعودی در همین رابطه ابراز امیدواری کرد که با ادامه گفتگو‌های سازنده بین دو کشور براساس چارچوب‌ها و اصول مندرج در این توافقنامه منافع و خیر و برکات این توافق برای دو کشور به طور اخص و کل منطقه به طور اعم حاصل شده و منجر به توسعه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی شود.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان این هفته بعد از اعلام توافق بین ایران و عربستان سعودی گفت که خوشبختانه فضای مثبتی بعد از این توافق برمنطقه حاکم شده و امیدواریم این فضا و تحولات مثبت با سایر کشور‌های منطقه نیز ایجاد شود.

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.