کد خبر: ۱۳۳۵۶
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۶

فرصتی مناسب برای گسترش همه جانبه روابط بین تهران و مینسک ایجاد شده است

در دیدار معاون اول رئیس‌جمهوری اسلامی ایران با رئیس‌جمهور بلاروس زمینه های اجرای هرچه سریع تر توافقات فیمابین دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.
فرصتی مناسب برای گسترش همه جانبه روابط بین تهران و مینسک ایجاد شده است

فرصتی مناسب برای گسترش همه جانبه روابط بین تهران و مینسک ایجاد شده است

مخاطب۲۴ : محمد مخبر عصر امروز (دوشنبه) در دیدار با «الکساندر لوکاشنکو» رییس جمهور بلاروس با اشاره به اراده جدی دولت‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس برای ارتقای مناسبات و تعاملات اقتصادی در بالاترین سطح ممکن، بر آمادگی و عزم دولت سیزدهم برای حمایت و پشتیبانی جدی از ارتقای روابط بین دو کشور تأکید و تصریح کرد: باید مناسبات اقتصادی بین تهران – مینسک همپای روابط مناسب سیاسی دو کشور توسعه و تقویت یابد.

معاون اول رئیس‌جمهور امضای نقشه راه همکاری‌های همه جانبه و هفت سند همکاری میان ایران و بلاروس را پایه گذار سطح جدیدی از مناسبات دو کشور دانست و افزود: اراده و راهبرد مشترک روسای جمهور ایران و بلاروس فرصتی مناسب برای گسترش همه جانبه روابط ایجاد کرده است که باید به خوبی از آن استفاده کنیم.
مخبر همچنین به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های ایران و بلاروس برای تأمین نیاز‌های متقابل اشاره و خاطرنشان کرد: با ارتقای همکاری‌ها در زمینه‌های صنعت، نفت، بیمه، کشاورزی و حمل و نقل شاهد تغییرات اساسی در سطح مبادلات دو کشور خواهیم بود و با توجه به توانایی‌های ایران در حوزه نفت و پتروشیمی و ظرفیت‌های بلاروس می‌توانیم به یک محور مهم منطقه‌ای در این بخش تبدیل شویم.

معاون اول رییس جمهور همچنین تأکید کرد: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در زمینه دارویی و خودروسازی پیشرفت‌های چشمگیری در سال‌های گذشته داشته اند و آمادگی کامل داریم تا با تأسیس کارخانه‌های صنعتی تولیدی با کمک متخصصان و بخش خصوصی صفحه جدیدی از مناسبات دو کشور پایه ریزی شود.

مخبر با اشاره به تأکیدات رییس جمهوری اسلامی در خصوص اجرایی شدن هر چه سریعتر توافقات بین ایران و بلاروس بر ساماندهی مسائل پولی و بانکی بین دو کشور تأکید کرد و افزود: یکی از ظرفیت‌های همکاری بین دو کشور کریدور شمال – جنوب است که باید امکانات مورد نیاز در زمینه ریلی، دریایی و هوایی برای توسعه حمل و نقل باری و مسافر در این کریدور مهم با کمک دو کشور نهایی شود که این موضوع می‌تواند پایه گذار فعال کردن بیش از پیش بخش خصوصی دو پایتخت شود.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: باید برنامه زمان بندی شده همراه با تعیین اولویت‌ها بین روسای کمیسیون‌های همکاری دو کشور هر چه سریعتر برای اجرای موافقت نامه‌های این سفر ایجاد شود.

مخبر همچنین با اشاره به تحریم‌های کشور‌های غربی علیه ملت‌های آزادیخواه تصریح کرد: تحریم‌ها فرصتی مناسب برای تکیه بر توان داخلی دانشمندان است و جمهوری اسلامی ایران توانست با گذر از این تحریم‌ها به پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در زمینه‌های علمی و فناوری برسد که این تجربیات در مقطع کنونی می‌تواند در تسهیل و گسترش روابط فی مابین بکارگرفته شود.

الکساندر لوکاشنکو رییس جمهور بلاروس نیز در این دیدار با اشاره به رشد بالای فناوری‌های شرکت‌های دانش بنیان ایرانی تأکید کرد: تولیدات شرکت‌های ایرانی قابلیت عرضه در سطح جهانی دارد که می‌توان با ارتقای همکاری‌های مشترک، زمینه ساز صادرات این محصولات در سطح بین المللی باشیم.

رییس جمهور بلاروس بر ضرورت تسریع در اجرای توافقات اقتصادی، تجاری و صنعتی فیمابین تأکید کرد و گفت: موافقتنامه‌های بسیار خوبی با رییس جمهور ایران در این سفر به امضا رسیده است و امیدواریم با اراده و عزم راسخ روسای دولت دو کشور زمینه‌های همکاری بین ایران و بلاروس بیش از گذشته افزایش یابد.

وی با اشاره به نقش اجرایی و مدیریت اقتصادی معاون اول رئیس جمهور در دولت، از مخبر برای سفر به این کشور دعوت و اظهار امیدواری کرد با برنامه ریزی دقیق و تلاش مضاعف، دو کشور بتوانند در کمترین زمان ممکن شرایط را برای اجرای توافقات فیمابین آماده کنند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
افشاگری حولناک از جنگ اوکراین افشاگری حولناک از جنگ اوکراین
فایننشال‌تایمز گزارش داد؛ صد‌ها کودک اوکراینی در بیش از ۲۰۰ مرکز روسیه و مناطق اشغالی تحت شست‌وشوی ذهنی و آموزش‌های نظامی قرار گرفته‌اند.
اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد
بابک شهبازی، پیمانکار صنعتی متهم به انتقال اطلاعات امنیتی ایران به موساد، پس از تأیید حکم در دیوان عالی کشور صبح امروز در تهران اعدام شد.
ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم
نیروی زمینی ارتش از ربات رزمی «آریا» رونمایی کرد؛ دستگاهی ۸×۸ با پیشرانه هیبریدی، هوش مصنوعی، زره ضدگلوله و تیرباری ۷.۶۲ میلی‌متری تحت کنترل از راه دور.
هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی
دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات اعلام کرد ادامه تحصیل دانشجویان پسر تنها با دریافت معافیت نظام وظیفه امکان‌پذیر است و در غیر این صورت با محرومیت تحصیلی روبه‌رو می‌شوند.
آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب
فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا با حضور ۳۶ تیم، از جمله قهرمان پاری‌سن‌ژرمن و نمایندگان قدرتمند اسپانیا، از امشب آغاز می شود و چشم‌انداز فتح قهرمانی هیجان‌انگیز خواهد بود.
ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند
معاون حقوقی رئیس‌جمهور از اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی و تشکیل پرونده‌های داخلی برای پیگیری خسارات جنگ اخیر خبر داد.
زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند
سه زمین‌لرزه پیاپی بامداد سه‌شنبه عسلویه بوشهر را لرزاند؛ شدیدترین آن‌ها ۴.۱ ریشتر در عمق ۲۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید.
برگزیده
دیدار علی لاریجانی با ولیعهد عربستان در ریاض + جزئیات دیدار علی لاریجانی با ولیعهد عربستان در ریاض + جزئیات
دکتر علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان و محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در ریاض با یکدیگر دیدار کردند.
ایران نه تنها سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های دوربرد، بلکه موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد هم نباید داشته باشد! ایران نه تنها سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های دوربرد، بلکه موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد هم نباید داشته باشد!
وزیر خارجه آمریکا گفت: ایران نه تنها سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های دوربرد، بلکه موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد هم نباید داشته باشد.
مذاکره مستقیم به معنی پذیرش شرایط طرف مقابل نیست مذاکره مستقیم به معنی پذیرش شرایط طرف مقابل نیست
فیض الله عرب‌سرخی: وزارت امور خارجه باید به جایگاه واقعی خود بازگشته و سیاست خارجه منسجم گردد، همچنین مذاکره مستقیم به علت انتقال روشن و بدون واسطه‌ پیام‌ها اثر گذاری بیشتری دارد
صفحه خبر بالای تصاویر