کد خبر: ۱۳۳۵۵
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۹

تاکنون ۸۲ هزار نفر مشمول عفو شده‌اند

از سایر محکومان، به غیر از اغتشاشات نیز، بالغ بر ۶۰ هزار نفر، مورد عفو قرار گرفتند که از این میزان، ۲۵ هزار نفر یا از زندان آزاد شده‌اند و یا حکمِ حبسِ قطعی‌شده آن‌ها مورد عفو قرار گرفت. همچنین احکام ۳۴ هزار نفر نیز در نتیجه عفو اخیر، تقلیل یافت.
تاکنون ۸۲ هزار نفر مشمول عفو شده‌اند

تاکنون ۸۲ هزار نفر مشمول عفو شده‌اند

مخاطب۲۴ : رئیس قوه قضاییه با اشاره به موضوع مسمومیت دانش آموزان گفت: قضات ذی‌صلاح و مسئول رسیدگی به پرونده عناصر دستگیرشده ماجرای فوق‌الذکر، با جدیت، سرعت، دقت و عادلانه به پرونده آن‌ها به میزان عمل و دخالت‌شان در این ماجرا رسیدگی کنند و اجازه ندهند رسیدگی به این پرونده‌ها طولانی شود.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، امروز دوشنبه (۲۲ اسفند) طی سخنانی در جلسه شورای‌عالی قوه قضاییه، پیشاپیش حلول ماه مبارک رمضان و سال نو را تبریک گفت و از همه همکاران و بخش‌های قضایی که در سال ۱۴۰۱ در راستای خدمت به مردم، تلاش‌ها و زحمت‌های مضاعف انجام دادند، قدردانی به عمل آورد.

محسنی اژه‌ای با اشاره به دهه سوم ماه شعبان که دهه تکریم مساجد نامگذاری شده است به تمامی مسئولان قضایی دستور داد تا همچون سال گذشته، در همه ایام، علی‌الخصوص ماه مبارک رمضان در مساجد حضور مستمر داشته باشند و ضمن گفتگوی بدون واسطه با مردم، در حد توان و اختیارات قانونی، به رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی آن‌ها مباردت ورزند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به آخرین آمارعفو اخیر، گفت: تاکنون ۸۲ هزار نفر مشمول عفو شده‌اند که ممکن است این آمار افزایش یابد. از این میزان، ۲۲ هزار نفر عفوشدگانِ اغتشاشات هستند که یا محکومیت پیدا کرده بودند و یا قبل از محکومیت، عفو شدند. البته تعداد قلیلی از این افراد در زندان بودند و اکثراً یا با قرار صادره در بیرون از زندان بودند و یا هنوز رسیدگی به پرونده آن‌ها تکمیل نشده بود.

رئیس قوه قضاییه افزود: از سایر محکومان، به غیر از اغتشاشات نیز، بالغ بر ۶۰ هزار نفر، مورد عفو قرار گرفتند که از این میزان، ۲۵ هزار نفر یا از زندان آزاد شده‌اند و یا حکمِ حبسِ قطعی‌شده آن‌ها مورد عفو قرار گرفت. همچنین احکام ۳۴ هزار نفر نیز در نتیجه عفو اخیر، تقلیل یافت.

وی تاکید کرد: محکومان و متهمان جرم‌های خشن و همچنین سرقت شامل عفو نشدند.

محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به روز‌های پایانی سال و تعطیلات پیش‌رو، به دادستان‌های سراسر کشور دستور داد با کمک ضابطین و سیستم اطلاعاتی و امنیتی و بسیج، به طور کامل امنیت و آرامش مردم را تأمین و حفظ کنند.

رئیس قوه قضاییه افزود: همچنین بنا بر تجربه، ممکن است کسانی بخواهند از تعطیلات پیش‌رو سوءاستفاده کنند و احیاناً تعرضاتی را به منابع طبیعی داشته باشند و ساخت‌وساز‌هایی غیرمجاز را انجام دهند؛ در این قبیل موارد نیز مسئولان و مراجع ذیصلاح قضایی و همچنین سایر دستگاه‌های ذیربط، اقدامات پیشگیرانه لازم را ترتیب دهند.

محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به "ماجرا‌هایی که اخیراً برای برخی مدارس پیش آمد" گفت: ماجرا‌های اخیر برخی مدارس، متاسفانه یک اضطراب و دلهره را برای جمعیت زیادی از مردم بخصوص برای خانواده دانش‌آموزان پدید آورد؛ همه مسئولان و بخش‌های ذیربط از همان روز‌های نخست تا این لحظه، تلاش کردند عوامل این مسئله را شناسایی کنند.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: قضات ذی‌صلاح و مسئول رسیدگی به پرونده عناصر دستگیرشده ماجرای فوق‌الذکر، با جدیت، سرعت، دقت و عادلانه به پرونده آن‌ها به میزان عمل و دخالت‌شان در این ماجرا رسیدگی کنند و اجازه ندهند رسیدگی به این پرونده‌ها طولانی شود؛ همچنین بر مبنای اجازه‌ای که قانون می‌دهد، نوع کار و انگیزه عاملان این ماجرا باید برای مردم تبیین شود.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: درخصوص ماجرای فوق‌الذکر شایعات زیادی مطرح است که برخی از آن‌ها واقعاً بی‌اساس هستند، اما بر دلهره‌ها می‌افزایند؛ بر همین اساس، باید از شایعه‌سازان، مدارک و مستندات مطالبه کرد و در آنجایی که در اثر شایعه‌سازی، برای مردم اضطراب ایجاد شده، باید برخورد متناسب قانونی با شایعه‌سازان صورت گیرد.

محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به درپیش بودن ماه مبارک رمضان، به مسئولان بخش‌های مختلف قضایی از جمله مرکز توسعه حل اختلاف توصیه کرد که زمینه مشارکت مردم در امور خیر و احسان از جمله آزادی زندانیان جرائم غیرعمد را بیش از پیش فراهم سازند.

وی تصریح کرد: همه ما مسئولان قضایی باید تلاش کنیم تا در سال ۱۴۰۲ طعم شیرین عدالت را بیش از پیش بر مردم بچشانیم و به تکریم ارباب رجوع اهتمام مضاعف داشته باشیم و در کنار احکام متقن و مستدلی که صادر می‌کنیم، بر عمل و کلام و ادبیات خود در مواجهه با مراجعان توجه ویژه داشته باشیم.

رئیس قوه قضاییه با گرامیداشت ۲۲ اسفند، روز بزرگداشت شهدا، اظهار کرد: برای ارج نهادن به خون پاک شهدا و جانفشانی‌های آن‌ها و جانبازان و ایثارگران، باید نسبت به پاسداشت احکام نورانی اسلام و ولایتمداری و زمان شناسی و دشمن شناسی اتمام داشته باشیم و هر چه بیشتر به خانواده معظم شهدا و جانبازان و ایثارگران خدمت کنیم.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
برگزیده
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
صفحه خبر بالای تصاویر