کد خبر: ۱۳۱۷۹
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۵

به‌روز‌رسانی سیستم کنترل سطح مذاب ماشین‌های ریخته‌گری

با هدف ارتقای کیفیت تختال‌های تولیدی، سیستم کنترل سطح مذاب ماشین‌های ریخته‌گری به‌روزرسانی شد.
به‌روز‌رسانی سیستم کنترل سطح مذاب ماشین‌های ریخته‌گری

به‌روز‌رسانی سیستم کنترل سطح مذاب ماشین‌های ریخته‌گری

به گزارش مخاطب24به نقل از شرکت فولاد مبارکه اصفهان؛کامران مرادی، مدیر ریخته‌گری مداوم فولاد مبارکه، ضمن تأیید این خبر گفت: به‌منظور تولید محصول کیفی در راستای حداکثری رضایت مشتریان، مقرر شد سیستم تنظیم سطح قالب که یکی از پارامتر‌های مؤثر بر کیفیت سطحی و داخلی تختال است، به‌روزرسانی شود.
وی با اشاره به اینکه سیستم‌های قبلی از حیث فناوری و تجهیزات از رده خارج محسوب می‌شدند و دقت کمی داشتند گفت: این سیستم‌ها از اوایل بهره‌برداری ریخته‌گری مداوم تاکنون در مدار بوده‌اند و با افزایش نیاز‌های کیفی تختال، نیاز به تجهیزات جدید با دقت و راندمان بیشتر به‌شدت نیاز می‌شد؛ تا اینکه این پروژه با حمایت‌های مدیریت ناحیه، همکاری واحد‌های امور مهندسی، قرارداد‌های خرید، نسوز و شرکت آروکو و با پیگیری و سخت‌کوشی همکاران متخصص در ریخته‌گری مداوم عملیاتی شد و به ثمر نشست که از همه این عزیزان تقدیر و تشکر می‌کنم.

در همین زمینه برخی از کارشناسان این ناحیه و حاضر در پروژه چنین گفتند:

رضا ترک علی عسکری، کارشناس تعمیرات برق و اتوماسیون و ابزار دقیق ریخته‌گری مداوم
با توجه به مشکلات عدیده سیستم‌های قدیمی کنترل سطح مذاب (MLC) به سبب نوع طراحی، حساسیت و خرابی‌های مکرر تجهیزات، ادوات و…، تعمیرات و نگهداری این تجهیز سال‌ها از دغدغه‌ها و چالش‌های اساسی واحد تعمیرات ریخته‌گری بوده است و در بهترین شرایط کاری نیز کنترل سطح ذوب ایدئال جهت تولید تختال کیفی را به‌صورت کامل محقق نمی‌کرد.
با برگزاری جلسات و انجام برنامه‌ریزی‌های لازم، نصب تجهیزات ازجمله تابلو‌های برق و اتوماسیون، ترمینال باکس‌ها، تابلو‌های محلی و کابل‌کشی در قسمت‌های مختلف، نصب سیستم جدید خنک‌کاری تجهیز و لوله‌کشی‌های آب‌وهوا، تغییرات و اصلاحات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در سیستم‌های لول ۱ و لول ۲ و ایجاد ارتباط و تطابق با سیستم جدید و… بر روی ماشین‌های ۱، ۳ و ۴ انجام شد.
نکته قابل‌توجه اینکه کلیه این فعالیت‌ها به‌صورت موازی بر روی هر سه ماشین و بدون کوچک‌ترین اخلال در فرایند تولید انجام شد؛ به‌گونه‌ای که حجم گسترده‌ای از اقدامات در حین ذوب‌گیری ماشین‌ها صورت گرفت. نهایتاً پس از انجام اقدامات ذکرشده، MLC‌های جدید هر ماشین طی یک توقف یک‌روزه و بدون کوچک‌ترین خطا و مشکلی به بهره‌برداری رسید.

محمدعلی رحیمی، کارشناس تعمیرات برق، اتوماسیون و ابزار دقیق ریخته‌گری مداوم
سیستم‌های کنترل سطح مذاب در قالب ماشین‌های ریخته‌گری MLC در سال‌های اولیه راه‌اندازی جهت بهبود کیفیت محصول و تسهیل روند تولید بر روی ماشین‌ها نصب گردید. سیستم‌های فوق دارای کنترلر‌های قدیمی Teleperm به همراه PLC‌های S۵ بود که با فرمان به سیلندر‌های هیدرولیکی وظیفه کنترل سطح مذاب را بر عهده داشتند. به علت قدیمی بودن، مشکلات فراوانی در نگهداری و تعمیرات و بهینه‌سازی آن‌ها وجود داشت و همچنین انتظارات تولید در رسیدن به دقت و پایداری لازم پاسخ داده نمی‌شد؛ علاوه بر این، وجود سورس‌های رادیواکتیو کبالت ۶۰ که برای اندازه‌گیری سطح مذاب استفاده می‌شد، همواره خطرات و عوارضی به همراه داشت؛ بنابراین با عبور از چالش‌های فراوان ازجمله نیازسنجی، اخذ بودجه، شناسایی پیمانکار، مشکلات تحریم و اصلاحات طرح اولیه چینی ...، بالاخره پس از ۷ سال با حمایت‌های مدیریت و تلاش‌های کارشناسان در جهت ارتقای طرح قبلی، این پروژه به ثمر نشست و سیستم‌های قدیمی و منسوخ تلپرم و S۵ و تجهیزات هیدرولیکی قدیمی که همگی معضلات فراوانی داشتند با سیستم الکترومکانیکی جدید جایگزین شدند. اندازه‌گیری سطح مذاب نیز به‌صورت مغناطیسی صورت می‌گیرد و نیازی به منابع رادیواکتیو ندارند. امید است با آسان‌تر شدن روند نگهداری و تعمیرات و افزایش دقت عملکرد آن شاهد ارتقای بهره‌وری تولید باشیم.

مجتبی غیوری، رئیس برنامه‌ریزی، کنترل، نگهداری تعمیرات ریخته‌گری مداوم
با تلاش و همت همکاران تعمیرات ریخته‌گری مداوم، سیستم MLC که نقش مهمی در کیفیت تولید دارد و سال‌ها با مشکل مواجه بوده و جزو مهم‌ترین معضلات ناحیه محسوب می‌شود با سیستم جدید الکترومکانیکی جایگزین شده که عملکرد آن بسیار بهتر و نگهداری و تعمیرات آن بسیار آسان‌تر شده است. گفتنی است است که این واحد با توجه به رسالتی که داشته تمامی زیرمجموعه را شناسایی و با کمک واحد مهندسی و بومی‌سازی، در حال تهیه نقشه قطعات مکانیکی و بومی‌سازی آن‌هاست.
سید محمد صدری، کارشناس تعمیرات مکانیک ریخته‌گری مداوم
با توجه به مشکلات زیاد در تأمین قطعات و تجهیزات سیستم هیدرولیکی کنترل سطح ذوب در قالب‌های ریخته‌گری و تنظیمات خاص تجهیز قدیمی، به حول و قوه الهی توانستیم با کار تیمی و تلاش همکاران در واحد‌های مختلف ریخته‌گری مداوم و همچنین شرکت‌های پیمانکاری در داخل ناحیه و همچنین تعمیرات مرکزی، سیستم جدید کنترل سطح ذوب قالب ریخته‌گری را راه‌اندازی و به مرحله بهره‌برداری برسانیم.

منصور سنایی‌نژاد، مهندس فرایند فولادسازی و ریخته‌گری مداوم
کنترل میزان نوسان مذاب درون قالب ریخته‌گری از اهمیت بسزایی برخوردار است و در صورت وجود نوسان بیش‌ازحد سطح ذوب درون قالب، عیوب مختلفی بر روی تختال به وجود می‌آید که مهم‌ترین آن‌ها حبس پودر قالب درون پوسته تختال و به وجود آمدن ناخالصی بر روی ورق‌های تولیدی در نورد گرم و سرد است. همچنین نوسان بیش‌ازحدو کنترل‌نشده سطح مذاب باعث عدم روانکاری مناسب بین پوسته تشکیل شده و صفحه مسی می‌شود که منجر به بروز حادثه و پارگی تختال می‌گردد. با توجه به اینکه MLC‌های قدیمی که بر روی ماشین‌های ۱ و ۳ و ۴ نصب بودند شرایط مناسبی نداشتند و در طول فرایند ریخته‌گری، نوسان بسیار زیادی را بر روی سطح مذاب به وجود می‌آوردند و عیوب بسیار زیادی را در حین فرایند ریخته‌گری به محصول و ناحیه وارد می‌کردند؛ بنابراین با اقدامات بسیار مفید و پیگیری‌های مستمری که توسط مدیریت ریخته‌گری و واحد‌های تولید و تعمیرات انجام پذیرفت، MLC‌های ماشین‌های مذکور تعویض شد. با نصب سیستم‌های جدید بر روی ماشین‌های ریخته‌گری، مشکلات ذکرشده برطرف گردید و کمک بسیار بزرگی به افزایش کیفیت تختال و کاهش خسارات وارد آمد.

مجتبی طاهری، کارشناس تعمیرات برق، اتوماسیون و ابزار دقیق ریخته‌گری مداوم
سیستم‌های کنترل سطح ذوب قالب ماشین‌های ریخته‌گری (Mould Level Control) با تلاش و همدلی کارکنان ریخته‌گری مداوم و به‌ویژه واحد تعمیرات ریخته‌گری در کمترین زمان و با به‌روزترین و بهینه‌ترین سیستم جایگزین گردید. این تحول بزرگ و تأثیرگذار در شرایط تحریم و در غیاب برند‌های مطرح اروپایی و با تکیه‌بر دانش و اعتمادبه‌نفس مدیریت و کارکنان به ثمر نشسته و برگ زرین دیگری بر دفتر افتخارات فولاد مبارکه افزوده است.

حسین شیر محمدی، تکنسین تعمیرات مکانیک ریخته‌گری مداوم
تولید تختال زنگ‌نزن در گرید‌های گوناگون نیاز به تجهیزات و مکانیسم‌های به‌روز و پیشرفته دارد که این مهم زمینه رقابت با تولیدکنندگان بزرگ را فراهم می‌کند. کنترل ذوب داخل قالب از مهم‌ترین پارامتر‌های کیفیت تختال تولیدی است که با نصب و راه‌اندازی سیستم جدید MLC تا حد زیادی به استاندارد‌های جهانی نزدیک شده و توانایی تولید تختال‌هایی با گرید‌های مخصوص و حساس، با نصب و راه‌اندازی این سیستم میسر شده است.

محمدرضا شریفی، کارشناس تعمیرات مکانیک ریخته‌گری مداوم
روحیه خلاق، ابتکار و خودباوری متخصصان شرکت فولاد مبارکه، ضامن خودکفایی کشور و حضور مؤثر در عرصه رقابت‌های جهانی است. امروزه کیفیت مهم‌ترین عامل موفقیت در بازار‌های بین‌المللی است. ازآنجا‌که برای داشتن کیفیت قابل‌قبول لازم است مشخصه‌های فنی محصول به‌صورت کامل تأمین گردد، خرید و راه‌اندازی سیستم جدید کنترل سطح مذاب در قالب (MLC) گامی بسیار مؤثر در این راه است.

 
captcha
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
چند رسانه ای
فرونشست ۸ متری در اصفهان فرونشست ۸ متری در اصفهان
به گزارش مخاطب ۲۴، فرونشستی در اصفهان رخ داده که نزدیک به ۸ متر ریزش داشت