به گزارش مخاطب24 به نقل ازبانک رفاه کارگران :«سیدصولت مرتضوی» در آئین افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان باحضور جمعیاز مدیرانارشد وزارتخانه با تقدیر از اهتمام ویژه روسای جمهور ایران و ترکمنستان برای توسعه سطح تبادلات تجاری دو کشور، اظهار کرد: آسیای مرکزی به عنوان یکی از مناطق همجوار، از اولویتهای سیاستهای خارجی دولت سیزدهم محسوب میشود.
وی با بیان اینکه توسعه روابط با کشورهای همسایه و منطقه بر اساس حسن همجواری مورد تاکید آیت الله رئیسی است، گفت: مقامات ایران و ترکمنستان همواره بر گسترش تعاملات دوجانبه به خصوص در حوزه اقتصادی تاکید کردهاند و اراده سیاسی خود را برای گسترش همکاریها با تبادل هیئتهایی در سطوح مختلف نشان دادهاند.
مرتضوی امضای بیش از ۲۰ سند همکاری دوجانبه طی یکسال اخیر در حوزههای مختلف را از مهمترین اقدامات توسعه همکاریهای دوجانبه برشمرد و افزود: بهره برداری از پروژه راهآهن سه جانبه ایران ـ ترکمنستان ـ قزاقستان و آغاز همکاریهای تزانزیتی در مسیر شمال ـ جنوب، سوآپ گازی ترکمنستان و فعال سازی توافقنامه ترانزیتی عشق آباد نیز در این مدت دنبال شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: وجود ظرفیتهای فراوان در بخشهای مختلف حمل و نقل دو کشور، افزایش کمی و کیفی تجهیزات و توسعه ظرفیتهای جدید در زیرساختها و ناوگان ریلی، جادهای و دریایی، در ایجاد مسیرهای ترانزیتی با محوریت ایران و ترکمنستان موثر بوده است.
وی به مبادله روزانه حدود ۲۲۰ واگن قطار بین دو مرز سرخس و اینچه برون و بیش از ۶۵۰ کامیون و محموله باری در مناطق مرزی اشاره کرد و آن را نشان دهندهظرفیت بالای همکاریهای ترانزیتی میان دو کشور در منطقه دانست.
مرتضوی گفت: در یکسال گذشته مبادلات تجاری دو کشور افزایش چشمگیری داشته و امیدواریم با برگزاری چنین رویدادهای اقتصادی، برحجم مبادلات افزوده شود.
وزیر کار با بیان اینکه بسیاری از اقلام مبادله شده میان دو کشور عمدتا مربوط به بخشهای پتروشیمی، محصولات کشاورزی، مواد غذایی و مصالح ساختمانی است، اظهار امیدواری کرد سال آینده شاهد گسترش تعاملات تجاری دو کشور در حوزههای با فناوری پیشرفتهتر باشیم.
وی اظهارکرد: برگزاری چهاردهمین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان پس از چهار سال وقفه، میتواند بستری مناسب برای تعاملات سازنده و رو به گسترش در بخشهای صنعتی، تجاری، علمی و فناوری و علوم دانش بنیان میان دو کشور باشد.
مرتضوی با اشاره به نهضت سازندگی و توسعه شتابنده در ترکمنستان، گفت: تلاشهای بسیاریانجامشد که شرکتهای ایرانی بزرگ از بخشهای مختلف و دارای توانمندیهای علمی، صنعتی در این نمایشگاه حضور داشته باشند تا نقش موثری در مسیر توسعه ترکمنستان ایفا کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: ایران و ترکمنستان فرصتهای بسیاری برای افزایش همکاریها در حوزههای مختلف اقتصادی بهخصوص ترانزیت، انرژی و همچنین تجارت دارند و برگزاری هدفمند نمایشگاههای اقتصادی در توسعه همکاریها میان بخشهای دولتی و خصوصی دو کشورموثر خواهد بود.
وی حضور ۱۰۳ شرکت ایرانی در این نمایشگاه را حاکی از استقبال طرف ایرانی برای توسعه روزافزون همکاریهای اقتصادی و تجاری در ترکمنستان عنوان کرد و گفت: امیدواریم با حضور بازدیدکنندگان ترکمنی از این نمایشگاه و ایجاد تعاملات میان شرکتهای ایرانی و ترکمنی، گام مهمی در شناسایی ظرفیتهای مغفول میان دو کشور برداشته شود.
مرتضوی از اهتمام نهادهای ذیربط در ترکمنستان، مقامات مسئول، وزارت امور خارجه ترکمنستان، اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان، اتاق بازرگانی ترکمنستان، بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران، معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان برای برپایی باشکوه چهاردهمین نمایشگاه اختصاصی ایران تقدیر کرد.