کد خبر: ۱۱۲۱۰
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۷

تفاوت قیمت دلار سهمیه‌ای و آزاد/ چرا ارز توافقی حذف شد؟

همزمان با حذف ارز توافقی، روز سه‌شنبه چهارم بهمن قیمت دلار سهمیه‌ای برای اولین بار در محدوده ۴۲ هزار آفتابی شد. با این حال به خریداران اسکناس آمریکایی در بازار آزاد ارقام بیشتری را پیشنهاد می‌دادند
تفاوت قیمت دلار سهمیه‌ای و آزاد/ چرا ارز توافقی حذف شد؟

تفاوت قیمت دلار سهمیه‌ای و آزاد/ چرا ارز توافقی حذف شد؟

مخاطب ۲۴،فروش ارز سهمیه‌ای از روز سه‌شنبه چهارم بهمن رسما وارد مرحله جدیدی شد. با اتمام عمر هفت‌ماهه دلار توافقی، حالا متقاضیان خرید ارز سهمیه‌ای بدون نیاز به ثبت‌نام و دریافت نوبت می‌توانند از هر صرافی پنج هزار یورو که الان معادل پنج هزار و ۴۳۴ دلار است، دریافت کنند و نرخ این ارز براساس رقم اعلام شده در بازار متشکل ارزی محاسبه می‌شود. رئیس کل بانک مرکزی با اعلام این موضوع، علت حذف ارز توافقی را به برچیدن رانت به‌وجود آمده از اختلاف بین نرخ بازار آزاد و بازار متشکل ارزی ارتباط داد. احتمالا به همین دلیل در اولین روزی که متقاضیان دریافت ارز سهمیه‌ای می‌توانستند تا سقف پنج هزار و ۴۳۴ دلار دریافت کنند، نرخ دلار در بازار متشکل ارزی برای اولین بار به محدوده ۴۲ هزار تومان رسید و به ارقام اعلامی در بازار آزاد نزدیک شد. با این حال کسی که روز سه‌شنبه پنج هزار و ۴۳۴ دلار را به‌عنوان سقف دریافت ارز سهمیه‌ای خریده، چیزی نزدیک به ۲۳۰ میلیون تومان پرداخت کرده که خرید این میزان دلار حتی با اضافه شدن کارمزد نیم‌درصدی صرافی، نسبت به بازار آزاد هزینه کمتری داشته است.

متقاضیان بعد از ثبت‌نام در سامانه و طی کردن مراحل مختلف مثل انتخاب صرافی مورد نظر، می‌توانستند با ارائه کارت ملی برای دریافت آن اقدام کنند. حالا رئیس بانک‌ مرکزی می‌گوید متقاضیان دریافت دلار سهمیه‌ای می‌توانند بدون نیاز به ثبت‌نام اینترنتی و دریافت نوبت از هر صرافی برای دریافت ارز مورد نظر اقدام کنند. از طرفی قیمت دلار برای متقاضیان دریافت ارز سهمیه‌ای از این بعد به شکل توافقی نیست و این عدد براساس نرخ اعلام شده از سوی بازار متشکل ارزی و تحت عنوان آخرین نرخ صرافی‌ها محاسبه می‌شود. مثلا در روز سه‌شنبه آخرین نرخ صرافی‌ها رقم ۴۲ هزار و ۴۱۰ تومان را نشان می‌داد. به‌این ترتیب کسی که قصد خرید پنج هزار و ۴۳۴ دلار را – به‌عنوان سقف جدید دریافت ارز سهمیه‌- داشته، دقیقا ۲۳۰ میلیون و ۴۵۵ هزار تومان پرداخت کرده است. اوضاع در بازار آزاد چطور است؟

 

قیمت دلار آزاد عصر سه‌شنبه چهارم بهمن در سایت‌های اقتصادی به حدود ۴۳ هزار تومان رسید. با این وجود ارقامی که دلال‌های حاضر در میدان فردوسی به خریداران پیشنهاد می‌دادند و در کانال‌های تلگرامی خودشان دست به دست می‌کردند، حوالی مرز ۴۳ هزار و ۵۰۰ هزار تومان بود و در نیمه ابتدایی معاملات دیروز شاهد رد بدل شدن ۴۴ هزار تومان بابت هر دلار آمریکا بودیم.

منبع فرارو

برچسب ها: ارز دلار
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) در دیدار با مدیران گروه صنعتی بارز ضمن اشاره به اهمیت دو موضوع بین‌المللی سازی و نوآوری بر ایجاد ارتباط بین گروه صنعتی بارز با استارت آپ‌ها، دانشکده‌های تخصصی و پارک‌های فناوری تاکید کرد.
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر