کد خبر: ۱۰۲۵۷
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۴

پیش بینی قیمت دلار ۵ دی ۱۴۰۱

پیش بینی قیمت دلار؛ قیمت دلار روز گذشته ۴ دی ۱۴۰۱ افزایشی بود. برخی تحلیلگران بازار بر این باورند دولت اختیار بازار را کامل در دست دارد و این دخالت همیشگی هر گونه تحلیل را با چالش مواجه می‌کند. البته آن‌ها معتقدند هر بازاری که با تقاضا انباشته شود در پایان نقطه اوج قرار دارد و این روند کاهشی است.
پیش بینی قیمت دلار ۵ دی ۱۴۰۱

قیمت دلار

مخاطب ۲۴- به نقل از تجارت نیوز؛ روند دیروز قیمت دلار و بازار‌های موازی مانند روز‌های گذشته صعودی بود. قیمت دلار هرات و سلیمانیه نیز در محدوده ۴۰ هزار تومانی قرار دارد و درهم به نیمه کانال ۱۱ هزار تومانی رسیده است. بازار فعلا داغ است و خریداران هیجانی.

قیمت دلار دیروز نیز مرز‌های تاریخی خود را پشت سر گذاشت و این بازار معامله‌گران هیجان‌زده را وارد بازار کرد.
به اعتقاد کارشناسان قیمت دلار هنوز تا نرخ واقعی خود در مقابل تورم فاصله دارد، اما آیا با افزایش قیمت این اسکناس آمریکایی تورم دست نخورده باقی می‌ماند؟ آیا آنچه به شیوه سنتی وابسته به دلار است از خدمات گرفته تا تولید، واردات، صادرات، بنزین، نان و … متاثر از این افزایش فعلی قیمت دلار نمی‌شوند؟

بازار فعلا هیجانی است و مردم با سرمایه‌های اندک خود یا به دنبال خرید ارز سهمیه‌ای هستند یا درصدد خرید دلار از بازار آزاد. برخی نیز سهمیه خود را به دلالان در مقابل مبالغی از ۳ تا ۴ میلیون تومان می‌فروشند.

احتمال ریزش یکباره قیمت دلار

اما به نظر می‌رسد عده‌ای نیز به دنبال فروش دلار‌های خریداری شده‌شان هستند تا از کاهش ناگهانی قیمت نقره داغ نشوند.

 

آن‌ها معتقدند بازارساز مطابق سیاست‌های پیشین خود درصدد جبران کسری بودجه و داغ کردن بازار دلار است. هر چند این شیوه‌ای است که بار‌ها و بار‌ها با الگویی یکسان در بازار تکرار شده و پربیراه هم نیست.

چند سناریو را در این مورد با هم بررسی می‌کنیم:

قیمت دلار با تورم فاصله دارد. از ابتدای امسال توسط کارشناسان پیش‌بینی شده بود که اسکناس آمریکایی در ماه‌های پایانی سال رشد می‌کند.

دولت به سبب تحریم‌ها با کمبود منابع ارزی مواجه است. از سویی به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه در هفت ماه نخست امسال تنها ۶۶ درصد منابع بودجه محقق شده است و این روند تا پایان سال ادامه دارد. بر این اساس کسری بودجه ۱۴۰۱ بالغ بر ۴۷۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که بالغ بر یک سوم کل بودجه است.

دلار توافقی یا سهمیه‌ای همچنان به بازار تزریق می‌شود. البته این سوال مطرح است که اگر دولت با کاهش درآمد‌های ارزی مواجه شده و قیمت دلار در حال افزایش است؛ چرا نهاد پولی کشور با اختیارات گسترده‌ای که دارد، مانند گذشته عرضه دلار توافقی را متوقف نمی‌کند؟

با آنچه به اختصار اشاره شد، بعید نیست تجربه ریزش قیمت دلار در هفته‌های آینده دامن بازار را بگیرد. شاید این ریزش مقطعی و کوتاه مدت باشد، اما کمک بزرگی است به دولت.

برخی تحلیلگران بازار بر این باورند دولت اختیار بازار را کامل در دست دارد و این دخالت همیشگی هر گونه تحلیل را با چالش مواجه می‌کند. البته آن‌ها معتقدند هر بازاری که با تقاضا انباشته شود در پایان نقطه اوج قرار دارد و این روند کاهشی است.

قیمت دلار در معاملات فردایی هم افزایشی است. در بازار هرات نیز این اسکناس آمریکایی در کف کانال ۴۰ هزار تومانی معامله می‌شود. قیمت دلار سلیمانیه نیز به محدوده ۴۱ هزار تومانی رسیده است. اکنون هر سه بازار در یک محدوده قیمتی معامله می‌شوند.

رفتار حسیکال معامله‌گران

اکو ایران امروز درباره اسکناس امریکایی نوشت، دلار به این نقطه که رسید (محدوده ۴۰ هزار تومانی) چارتیست‌ها دست بالا بردند. به گفته آن‌ها این نقطه در چارت‌ها سفید است. یعنی نه روندی ترسیم شده و نه چشم‌انداز فنی دارد. آن‌ها به طعنه می‌گفتند معامله‌گران به تحلیل‌های تکنیکال توجه ندارند و حسیکال رفتار می‌کنند.

میثم رادپور، کارشناس مسائل مالی به تجارت‌نیوز گفت: «تورم موضوعی است تعیین‌کننده و مهم که بدون شک بازار ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد و جهت کلی بازار را مشخص می‌کند. اخیرا در کشور به رکورد‌های بی‌سابقه‌ای از تورم رسیده‌ایم و به طور متوالی تورم‌های بالای ۴۰ و ۵۰ درصد را تجربه می‌کنیم.»

او معتقد است: «بازار ارز عقب‌تر از تورم است. ما در اقلام مصرفی خانوار، صندوق‌های سرمایه‌ای و تمامی بخش‌های بازار و اقتصاد، تورم افسار گسیخته‌ای را شاهد هستیم.»

او در پاسخ به این‌که ارزپاشی بازارساز دلیل کنترل قیمت دلار در مقابل تورم است؟ افزود: «زمانی ما درآمد نفتی داشتیم، ارز هزار تومان بود، اما در حال‌حاضر حقوق و درآمد دریافتی را اگر به دلار حساب کنیم، زیر خط مطلق فقر جهانی است. شاید قیمت دلار در آن زمان قابلیت کنترل داشت، اما الان مدت‌هاست از آن دوران گذشته است. عواملی مثل کاهش فروش نفت، تحریم‌ها، بزرگ شدن بی دلیل بدنه دولت و ناکارآمدی آن توانی برای کنترل بازار نگذاشته است.»

او در ادامه گفت: «عامل تحریم‌ها به اتفاقات امروز در بازار‌های مالی سرعت داده است. در کشور دوره ۱۰ ساله‌ای داشتیم که قیمت ارز ثابت مانده بود و در آن زمان امکان ثبات دستوری و کنترل بازار ارز وجود داشت، زیرا صادرات، تولید، واردات و فروش نفت داشتیم.»

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟ پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟
پزشکیان: وزیر خارجۀ عمان وقتی به خانۀ شهید امیرعبداللهیان رفته بود، می‌گفت مگر اینجا خانۀ وزیر است
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟ مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی، جلسه‌ای پرتنش بوده و آنها درخواستی «غیرفنی»، «غیرقانونی» و با «ادبیات نامناسب» در مورد ماشه پلاس مطرح کردند.
جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ
رئیس کل دادگستری استان فارس از صدور آراء ۷ نفر از متهمین پرونده حمله تروریستی به حرم شاهچراغ خبر داد.
بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند! بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند!
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: احکام بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان صادر شد و از طریق برنامه کاربردی تامین من و یا درگاه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی قابل مشاهده است.
قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد
گونه نادر «قمری خاوری» برای دومین بار پس از ۹ سال در استان خراسان شمالی مشاهده و به‌صورت رسمی ثبت شد.
سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش
فرمانده کل انتظامی کشور با تأکید بر تداوم این روند افزود: ان‌شاءالله سال ۱۴۰۴ را به‌عنوان سال پایان قدرت‌نمایی اراذل و اوباش اعلام خواهیم کرد؛ به‌گونه‌ای که حتی جرأت فکر کردن به رفتار‌های شرارت‌آمیز و لات‌بازی را هم نداشته باشند.
نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار
انتشار برای نخستین‌بار؛ تصاویر منتشرنشده از لحظه پیداشدن بالگرد سانحه‌دیده شهید رئیسی و شهدای خدمت
برگزیده
بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند! بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند!
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: احکام بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان صادر شد و از طریق برنامه کاربردی تامین من و یا درگاه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی قابل مشاهده است.
سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی
بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم مخارج دولت از حجم اقتصاد در ایران نسبت به چند کشور مشابه پایین‌تر است. اینها درحالی است که به نظر می‌رسد دخالت دولت در امور اقتصادی ایران بسیار بالاتر از این ارقام است.
خودرو یک میلیارد دلار ارز گرفت خودرو یک میلیارد دلار ارز گرفت
بانک مرکزی از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۲۳ اردیبهشت‌ماه، ۶ میلیارد و ۵۸۶ میلیون دلار برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیاز‌های خدماتی تأمین ارز انجام داده است.
صفحه خبر بالای تصاویر