کد خبر: ۱۱۱۸۲
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۰

سیا چگونه همدست موساد در سرقت اسناد هسته‌ای ایران شد؟

آیا سیا به عوامل موساد کمک کرد تا در فوریه ۲۰۱۸ میلادی پس از آن چه "سرقت قرن" نامیده شده از ایران فرار کنند و اسناد بایگاهی مخفی هسته‌ای ایران را از آن کشور خارج کنند؟ "مایک پمپئو" رئیس اسبق سیا و وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده در کتاب جدید خود تحت عنوان "هرگز یک اینچ نده" به این موضوع اشاره کرده، بدون آن که آن را کاملا مورد تایید قرار دهد
سیا چگونه همدست موساد در سرقت اسناد هسته‌ای ایران شد؟

سیا چگونه همدست موساد در سرقت اسناد هسته‌ای ایران شد؟

مخاطب ۲۴،روزنامه اسرائیلی جروزالم پست (اورشلیم پست) در گزارشی به قلم «یونا جرمی باب» کمک احتمالی سیا به عوامل موساد برای فرار از ایران در ماجرای سرقت اسناد برنامه هسته‌ای ایران را بررسی کرد.

 

به گزارش فرارو به نقل از جروزالم پست، خلاصه‌ای از کتاب تازه "مایک پمپئو" وزیر خارجه اسبق آمریکا نشان می‌دهد که ایالات متحده بیش از آن چه پیش‌تر گفته شده بود در سرقت اسناد هسته‌ای ایران نقش داشته است.

آیا سیا به عوامل موساد کمک کرد تا در فوریه ۲۰۱۸ میلادی پس از آن چه "سرقت قرن" نامیده شده از ایران فرار کنند و اسناد بایگاهی مخفی هسته‌ای ایران را از آن کشور خارج کنند؟ "مایک پمپئو" رئیس اسبق سیا و وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده در کتاب جدید خود تحت عنوان "هرگز یک اینچ نده" به این موضوع اشاره کرده، بدون آن که آن را کاملا مورد تایید قرار دهد.

 

او بدون ذکر تاریخ دقیق از مکالمه خود با "یوزی کوهن" رئیس وقت موساد می‌گوید. او می‌نویسد یکی از دستیاران اش به وی گفته بود که کوهن می‌خواهد فورا با شما صحبت کند. او می‌نویسد این پیام زمانی به او منتقل شد که در حال خروج از هواپیما در یکی از پایتخت‌های اروپایی بود. او بازگشت و سوار هواپیما شد جایی که تجهیزات ارتباطی مناسب برای مکالمه محرمانه با رئیس موساد وجود داشت. پمپئو می‌نویسد صدای کوهن آرام، اما جدی بود. او گفت: "ما یک، تیم ما به تازگی ماموریت بسیار مهمی را انجام داده است و من اکنون در خارج کردن اعضای تیم با قدری مشکل مواجه شده ام می‌توانم روی کمک تو حساب کنم"؟

پمپئو می‌نویسد هر زمانی که کوهن با او تماس تلفنی برقرار می‌کرد او درخواست اش را می‌پذیرفت او می‌نویسد: "این بار نیز همین کار را برایش انجام دادم. من آنجا بود تا به دوستان مان کمک کنم بدون هیچ گونه پرسشی بدون توجه به خطرات احتمالی. افراد من در سراسر جهان وارد عمل شدند. ما با تیم او ارتباط برقرار کردیم. ما ظرف مدت ۲۴ ساعت آنان را به خانه‌های امن هدایت کردیم. طی دو روز پس از آن آنان به کشور‌های شان بازگشتند. آنان بدون آن که جهان هرگز بداند یکی از مهم‌ترین عمایات‌های مخفیانه تاکنون انجام شده را اجرا کرده بودند".

 

البته پمپئو به طور مستقیم اشاره نمی‌کند که عملیات در ایران بوده، اما توصیف او از "یکی از مهم‌ترین عملیات‌های مخفیانه که تاکنون انجام شده است" نشان می‌دهد که اشاره او به عملیات سرقت اسناد هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی بوده است.

 

کوهن پیش‌تر گفته بود علیرغم آن که ده‌ها عامل موساد درگیر در آن عملیات در نهایت به سلامت از ایران فرار کردند با این وجود، شرایطی وجود داشت که جان شان در خطر بود و احتمال گرفتار شدن شان توسط نیرو‌های امنیتی ایران وجود داشت.

کوهن پیش‌تر گفته بود علیرغم آن که ده‌ها عامل موساد درگیر در آن عملیات در نهایت به سلامت از ایران فرار کردند با این وجود، شرایطی وجود داشت که جان شان در خطر بود و احتمال گرفتار شدن شان توسط نیرو‌های امنیتی ایران وجود داشت.

دخالت سیا بازی را تغییر می‌دهد

 

اگر سیا در این ماجرا نقش داشته اشاره پمپئو اولین اعتراف عمومی بوده که درباره نقش امریکا در عملیات سرقت اسناد هسته‌ای ایران مطرح شده است. پیش‌تر "جروزالم پست" گزارش داده بود که اسرائیل و شخص کوهن پمپئو و سیا را درباره عملیات مطلع ساخته بودند. با این وجود، پیش‌تر هیچ گزارشی در مورد دخالت مستقیم سیا در این عملیات حتی برای خروج نیرو‌های موساد از ایران منتشر نشده بود.

با این وجود، عملیات‌های عمده شناخته شده که به صورت علنی مطرح شده بودند از جمله خرابکاری در تاسیسات هسته‌ای نطنز در ژوئیه ۲۰۲۰ میلادی و ترور "محسن فخری زاده" دانشمند هسته‌ای ایران در نوامبر ۲۰۲۰ میلادی هر دو در زمانی رخ دادند که پمپئو دیگر رئیس سیا نبود. او در آوریل ۲۰۱۸ میلادی به وزارت خارجه امریکا انتقال یافته بود. به همین ترتیب، دخالت اسرائیل در ارائه اطلاعات در رابطه با ترور ژنرال سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط آمریکا در ژانویه ۲۰۲۰ نیز زمانی صورت گرفت که پمپئو دیگر رئیس سیا نبود.

منبع فرارو

برچسب ها: ایران موساد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چرا با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنیم؟ چرا با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنیم؟
برخی از مردم با وجود ۸ ساعت خوابیدن در روز و ساعات خواب اضافی در تعطیلات از احساس خستگی شکایت دارند. راز این خستگی چیست؟
۵ دلیل درس نخواندن نوجوانان ۵ دلیل درس نخواندن نوجوانان
چرا فرزند نوجوانم درس نمی‌خواند؟ او را تشویق به درس خواندن می‌کنم، اما بیش‌تر وقتش را در بازی‌های کامپیوتری و شبکه‌های اجتماعی می‌گذراند.
بهترین کشور جهان برای پرورش یونیکورن بهترین کشور جهان برای پرورش یونیکورن
یک گزارش بین‌المللی نشان می‌دهد استرالیا به ازای هر دلار سرمایه‌گذاری، یونیکورن‌های بیشتری نسبت به هر کشور دیگری ایجاد می‌کند. برخلاف تصورات معمول، آمریکا در این بخش ضعیف‌تر از رقبا عمل کرده و چین نیز حضور چندان روشنی ندارد.
آقازاده‌ی حجت الاسلام کاظم صدیقی از زندان فرار کردند؟ آقازاده‌ی حجت الاسلام کاظم صدیقی از زندان فرار کردند؟
یکی از شایعات مورد اشاره که سرمایه‌گذاری زیادی برای جا انداختن آن در بین افکار عمومی صورت گرفته و از تریبون‌های مختلف در حال انتشار است شایعه فرار از زندان و یا صدور قرار وثیقه برای فرزند حجت الاسلام کاظم صدیقی است.
تمدید لغو پرواز‌ها تمدید لغو پرواز‌ها
مجید اخوان گفت: از تمامی هم‌میهنان درخواست می‌شود از مراجعه به فرودگاه‌های واقع در شمال، جنوب و غرب کشور از جمله فرودگاه مهرآباد و فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) خودداری کرده و اخبار مربوط به وضعیت پرواز‌ها را صرفاً از طریق منابع رسمی پیگیری کنند.
حمله لباس شخصی‌ها به کافه فوتبالیست معروف! حمله لباس شخصی‌ها به کافه فوتبالیست معروف!
وریا غفوری کاپیتان سابق استقلال که مدتی است کافه خود را راه‌اندازی کرده مدعی شده که لباس شخصی‌ها به یکی از شعبه‌های کافه‌اش در پونک، بلوار سردار جنگل در تهران حمله کرده‌اند.
اختلاف ترامپ و نتانیاهو، عملیات فریب بود اختلاف ترامپ و نتانیاهو، عملیات فریب بود
مدتی کوتاه پیش از تجاوز اسرائیل به خاک ایران، تمامی رسانه‌های اصلی جهان و حتی تحلیل‌گران مشهور، از اختلافات عمیق بین رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو در مورد ایران سخن می‌گفتند؛ اما حالا رسانه‌های آمریکایی اذعان کرده‌اند که تمامی این خبرها، عملیات «فریب» بوده است.
برگزیده
نتیجه نگرفتن از دیپلماسی منجر به جنگ ۱۲ روزه شد نتیجه نگرفتن از دیپلماسی منجر به جنگ ۱۲ روزه شد
ترک مخاصمه به شکل مشهود نیاز به پیوست دارد. یعنی اسرائیل دیگر حق نداشته باشد به حریم هوایی ایران تجاوز کرده و در داخل ایران اقدام به ترور کند. آتش بس واقعی حتماً توافقنامه‌هایی در پیوست دارد که ضمانت اجرایی تداوم آن است که ما این توافقات را نداریم.
چرا سفیر ایران مجبور به ترک کنفرانس خبری شد؟ + فیلم چرا سفیر ایران مجبور به ترک کنفرانس خبری شد؟ + فیلم
سبحانی، سفیر ایران در ارمنستان، دیروز در نشست خبری خود خواستار اخراج خبرنگار رادیو اروپای آزاد (رادیو آزادی) از جلسه شد.
آمریکا تلفن مقامات ایران درباره خسارات را شنود کرد آمریکا تلفن مقامات ایران درباره خسارات را شنود کرد
مکالمات شنود شده از مقام‌های ایرانی، میزان خسارت وارده از حملات آمریکا به برنامه هسته‌ای تهران را کمتر از آنچه انتظار می‌رفت نشان می‌دهند. روزنامه واشنگتن‌پست روز یکشنبه با استناد به اظهارات چهار منبع آگاه از اطلاعات محرمانه در حال گردش در دولت آمریکا این موضوع را گزارش داد.
صفحه خبر بالای تصاویر