کد خبر: ۱۰۷۰۴
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۲

واکنش فرانسه به اعدام علیرضا اکبری/ کاردار ایران احضار شد

پاریس در این بیانیه اعلام کرد: «فرانسه به شدیدترین لحن اعدام علیرضا اکبری تبعه ایرانی-بریتانیایی را محکوم می‌کند». وزارت خارجه فرانسه سپس با مقام‌های انگلیسی که از اعدام جاسوسشان ابراز ناراحتی کرده‌اند، اعلام «همبستگی کامل» کرد.
واکنش فرانسه به اعدام علیرضا اکبری/ کاردار ایران احضار شد

واکنش فرانسه به اعدام علیرضا اکبری/ کاردار ایران احضار شد

مخاطب ۲۴، وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای از احضار کاردار جمهوری اسلامی ایران در پاریس در اعتراض به اعدام علیرضا اکبری خبر داد.

وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای، ضمن محکوم کردن اعدام جاسوس انگلیس، با مقام‌های این کشور ابراز همبستگی کرد.

 


پاریس در این بیانیه اعلام کرد: «فرانسه به شدیدترین لحن اعدام علیرضا اکبری تبعه ایرانی-بریتانیایی را محکوم می‌کند». وزارت خارجه فرانسه سپس با مقام‌های انگلیسی که از اعدام جاسوسشان ابراز ناراحتی کرده‌اند، اعلام «همبستگی کامل» کرد.

در ادامه این بیانیه آمده است: «به درخواست وزیر، صبح امروز کاردار سفارت ایران در پاریس بار دیگر برای ابراز عصبانیت و ناراحتی ما به وی احضار شد. همچنین به او هشدار داده شد که نقض مکرر قوانین بین‌المللی از سوی ایران بدون پاسخ نخواهد ماند، بخصوص در ارتباط با رفتار با اتباع خارجی که این کشور خودسرانه بازداشت می‌کند».

پاریس در پایان این بیانیه مداخله‌جویانه افزود: فرانسه مخالفت همیشگی خود با مجازات اعدام را در هر کجا و در همه شرایط یادآوری می‌کند و «استفاده سیاسی» از آن را در ایران محکوم می‌کند.

پیش از فرانسه، وزارت خارجه آلمان هم اعدام جاسوس انگلیس را «اقدام غیرانسانی دیگر از سوی رژیم ایران» خواند و تاکید کرد: ما در کنار دوستان انگلیسی خود هستیم و به هماهنگی نزدیک اقداماتمان در قبال رژیم و حمایت خود از مردم ایران ادامه می‌دهیم».

«ریشی سوناک» نخست‌وزیر و «جیمز کلورلی» وزیر خارجه انگلیس امروز در توییت‌های به اعدام «علیرضا اکبری» که برای لندن جاسوسی می‌کرد، واکنش نشان دادند و آن را «وحشیانه» خواندند.

کلورلی در توییتی مداخله‌جویانه نوشت: «ایران یک تبعه انگلیسی را اعدام کرده است. این اقدام وحشیانه مستحق محکومیت به شدیدترین لحن ممکن است. (این اقدام) بدون پاسخ نخواهد ماند». خبرنگار بی‌بی‌سی هم در توییتی خبر داد که وزارت خارجه انگلیس قصد دارد کاردار جمهوری اسلامی ایران در لندن را در اعتراض احضار کند.

ریشی سوناک نخست‌وزیر انگلیس هم در پیام مداخله‌جویانه خود، اعلام کرد «از اعدام علیرضا اکبری شهروند بریتانیایی-ایرانی در ایران متحیر شدم» و سپس مدعی شد: «این اقدامی بی‌رحمانه و بزدلانه توسط یک رژیم وحشی بود که احترامی برای حقوق بشر مردم خود قائل نیست». او در پایان این پیام، با خانواده و دوستان عامل سرویس جاسوسی لندن که به دار مجازات آویخته شد، ابراز همدردی کرد.

صبح امروز (شنبه، ۲۴ دی) مرکز رسانه قوه قضائیه خبر داد حکم علیرضا اکبری فرزند علی دارای تابعیت مضاعف ایرانی-انگلیسی که به اتهام افساد فی‌الارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی دولت انگلیس در ازای دریافت دستمزد به مبالغ ۱.۸۰۵.۰۰۰ یورو، ۲۶۵.۰۰۰ پوند انگلیس و ۵۰.۰۰۰ دلار آمریکا به مجازات اعدام محکوم شده بود، اجرا شد.

به گزارش فارس، بر اساس دادنامه صادره، اقدامات محکوم در سال‌های گذشته علیه امنیت ملی کشور، جاسوسی به نفع کشور انگلیس، ارتباطات با سرویس جاسوسی MI ۶ و تعداد ملاقات‌های وسیع با افسران اطلاعاتی دشمن در کشور‌های مختلف و مدت طولانی جاسوسی، مصداق جنایت گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور است، به گونه‌ای که موجب اخلال شدید در نظم عمومی کشور در حد وسیع شده است.

وحشیانه خواندن اعدام اکبری از سوی کارفرمای او در حالی است که بر اساس اعلام وزارت اطلاعات، این فرد اطلاعات مهم کشور را به صورت کاملا آگاهانه در اختیار سرویس جاسوسی دشمن قرار می‌داده و از مهمترین عوامل جاسوسی سرویس اطلاعاتی انگلیس در مراکز حساس و راهبردی کشور بود.
منبع فارس

برچسب ها: فرانسه اعدام
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ منتشر شد دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ منتشر شد
دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی (شماره ۲) آزمون ورودی کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ شامل شرایط، ضوابط و ظرفیت پذیرش رشته‌ها، از امروز شنبه، ۱۰ خردادماه در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش قرار گرفت.
پزشکیان نسخه دارویی نوشت! پزشکیان نسخه دارویی نوشت!
رئیس جمهوری، به وزیر ارتباطات دستور داد طرح فروش اینترنتی دارو بدون هماهنگی با وزیر بهداشت، اجرا نشود.
اوضاع دانش آموزان ابتدایی خیلی خراب است! آموزش و پرورش در خواب است؟ اوضاع دانش آموزان ابتدایی خیلی خراب است! آموزش و پرورش در خواب است؟
مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در آزمون‌های نهایی، نمرات دانش‌آموزان بین ۸ تا ۱۰ و میانگین کشوری نیز در همین حدود است گفت: این فقط زنگ خطر نیست، بلکه خود خطر است.
واردات تمام برند‌های موبایل، آزاد شد واردات تمام برند‌های موبایل، آزاد شد
با گذشت بیش از شش ماه از لغو ممنوعیت واردات گوشی‌های برند آیفون، حال رئیس کل گمرک ایران از آزادی کامل واردات تمامی برند‌های تلفن همراه به کشور خبر داده و اعلام کرده است که هیچ مانعی برای ورود گوشی‌های هوشمند وجود ندارد و فرآیند ثبت سفارش و ترخیص طبق ضوابط قانونی در حال انجام است.
نرگس آبیار دیگه واویلا به پا کرد! نرگس آبیار دیگه واویلا به پا کرد!
نرگس آبیار کارگردان سریال سووشون نسبت به توقیف و مسدود شدن سریال و پلتفرم نماوا واکنش نشان داده و بیانیه‌ای منتشر کرد.
تتلو از بیمارستان مرخص شد و به کجا رفت؟ تتلو از بیمارستان مرخص شد و به کجا رفت؟
قوه قضائیه اعلام کرد: امیرحسین مقصودلو ملقب به تتلو که روز گذشته در یک مرکز درمانی بستری شده بود با تکمیل فرایند درمان و تأیید پزشک متخصص مرخص و به زندان برگشت.
هتل ولنجک ساخته می‌شود یا خیر؟ هتل ولنجک ساخته می‌شود یا خیر؟
اول چاه را بکن، بعد مناره‌اش را بدزد.» این ضرب‌المثل را اغلب برای افرادی به کار می‌برند که بدون در نظر گرفتن شرایط و آمادگی لازم، قصد انجام کاری بزرگ یا پیچیده را دارد و ممکن است در مسیر دچار مشکل شود.
برگزیده
عراقچی: مردم ایران زیر بار توقف غنی‌سازی نمی‌روند عراقچی: مردم ایران زیر بار توقف غنی‌سازی نمی‌روند
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر این که «یکی از اصول ما در بحث هسته‌ای که مبنای حرکت ما در مذاکرات را شکل می‌دهد، نفی سلطه است»، گفت: توقف غنی‌سازی چیزی نیست که مردم ایران زیر بار آن بروند.
کاردار اتریش به وزارت امور خارجه احضار شد کاردار اتریش به وزارت امور خارجه احضار شد
در پی ادعای بی‌اساس مطرح شده راجع به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران در ارزیابی سالانه نهاد اطلاعاتی اتریش، امروز جمعه ۹ خرداد ۱۴۰۴ خانم میشائلا پاخر کاردار سفارت جمهوری اتریش در تهران (در غیاب سفیر) توسط رییس اداره اول غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید کشورمان به وی ابلاغ شد
وزیر ارتباطات تذکر داد! وزیر ارتباطات تذکر داد!
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه‌ای با اپراتور‌ها در خصوص کیفیت اینترنت تذکر داد
صفحه خبر بالای تصاویر