کد خبر: ۱۱۰۹۷
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۴

ما گرانفروشی نمی‌کنیم، دلیل گرانی در تحریم است

دبیرکل انجمن لوازم خانگی کشور در مورد قیمت‌گذاری کالا گفت: «بهترین شیوه، تبعیت از مکانیزم عرضه و تقاضاست و باید نهاد‌های نظارتی با اعتماد به بخش خصوصی، به «نظارت پسینی» بپردازند تا اگر افزایش قیمتی بیش از ضوابط سازمان حمایت اتفاق افتاد با آن برخورد کنند، نه اینکه بخواهند روند تولید را مختل کنند.»
ما گرانفروشی نمی‌کنیم، دلیل گرانی در تحریم است
ما گرانفروشی نمی‌کنیم، دلیل گرانی در تحریم است
مخاطب ۲۴،اخیرا چند شرکت لوازم خانگی کشور اقدام به افزایش قیمت محصولات خود کردند که دولت این اتفاق را نادرست قلمداد کرده و از این افزایش قیمت جلوگیری کرده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، عباس هاشمی دبیرکل انجمن لوازم خانگی کشور در مورد افزایش قیمت گفت: «عدم‌اطمینان از استمرار تامین مواد اولیه، تورم سالانه بالای ۴۰ درصد، افزایش نرخ ارز، تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد که ممکن است صادرکننده را زمین‌گیر کند، تحریم‌ها و در نتیجه آن هزینه بالای مبادلات خارجی، ریسک انتقال ارز، قطع همکاری با شرکای خارجی، عدم‌اتصال به زنجیره جهانی تامین و تولید و محدودیت‌های تامین مالی از جمله مشکلات تولیدکنندگان است. با این مشکلاتی که عنوان شد قیمت‌گذاری دستوری جوابگو نخواهد بود.»

 

وی ادامه داد: «تداوم تحریم‌ها سبب شده تا هزینه‌های تولیدکنندگان بالا رفته، جریان تامین مواد اولیه کند یا قطع شود، نقل و انتقالات ارزی با ریسک و دشواری‌های خاص خود همراه باشد و شاهد قطع همکاری یا همکاری‌های محدود شرکای خارجی در فناوری، قالب‌های تولید، بازار‌های صادراتی، آموزش و... و همچنین عدم‌اتصال سیستماتیک به شبکه جهانی تولید و تجارت باشیم.»

عباس هاشمی با اشاره به خرید نقدی و با قیمت جهانی مواد اولیه‌ای همچون فولاد، مس، آلومینیوم، محصولات پتروشیمی و... از بورس‌کالا و قطع فروش اعتباری تولیدکنندگان این مواد گفت: «این در حالی است که تولیدکنندگان لوازم خانگی به دلیل رکود حاکم بر بازار، ناچار به فروش اعتباری و مدت‌دار محصولات خود هستند و در این شرایط شاهدیم واحد‌ها ملزم به رعایت قیمت‌های دستوری برای تولیدات خود می‌شوند. این مساله سبب شده تا حجم بازار لوازم‌خانگی کوچک‌تر شده و همچنین سیگنال منفی به سرمایه‌گذاران برای حضور در این صنعت می‌دهد. با این شرایط و وجود مشکلات مختلف چطور می‌شود از تولیدکننده انتظار داشت تا درخواست افزایش قیمت نداشته باشد؟ افزایش قیمت‌ها در شرایط فعلی اجتناب‌ناپذیر است.»

وی راهکار بهبود بازار لوازم خانگی کشور را افزایش فروش اعتباری و قسطی عنوان کرد و گفت: «سیاست‌های قیمت‌گذاری دستوری، فقط می‌تواند موقتی بوده و نقش مسکن داشته باشد، اما در حقیقت باید به سمت شفاف‌سازی فضای کسب و کار، سرمایه‌گذاری‌های مولد و اطمینان‌بخشی به بخش خصوصی برای شکل‌گیری رقابت حرکت کرد و در عین حال جلوی تخلفات ایستاد. اگر شاهدیم رکود در بازار حاکم است، راهکار آن تقویت قدرت خرید است نه سرکوب تولید.»

دبیرکل انجمن لوازم خانگی کشور در مورد قیمت‌گذاری کالا ادامه داد: «بهترین شیوه، تبعیت از مکانیزم عرضه و تقاضاست و باید نهاد‌های نظارتی با اعتماد به بخش خصوصی، به «نظارت پسینی» بپردازند تا اگر افزایش قیمتی بیش از ضوابط سازمان حمایت اتفاق افتاد با آن برخورد کنند، نه اینکه بخواهند روند تولید را مختل کنند.»

انتقاد از قیمت مواد اولیه در بورس

این فعال صنعت لوازم خانگی کشور در ادامه از ارسال جدول افزایش قیمت مواد اولیه به سازمان حمایت و تنظیم بازار خبر داد و گفت: «همه مواردی که گفته شد، سیگنال افزایش قیمت را می‌دهد؛ بنابراین افزایش قیمت وجود خواهد داشت، مگر اینکه تولید به حاشیه ضرر برود یا اینکه برای مدت محدود از افزایش قیمت جلوگیری کنند. این در حالی است که قیمت مواد اولیه در بورس رها شده است، هرچند شفاف است، اما به نوعی مزایده برگزار می‌شود. در ماه‌های اخیر کمبود و کنسلی عرضه هم اتفاق افتاده است. اما تولیدکننده نمی‌تواند معجزه کند.»

هاشمی با بیان اینکه سازمان حمایت هم این موارد را قبول دارد، اما می‌گوید نمی‌تواند کاری کند، ادامه داد: «اخیرا وزیر صمت خواسته ایرادات اعلام و روش عوض شود. اما در همین شرایط در مطبوعات می‌گویند افزایش قیمت خودسرانه بوده است. اما باید انصاف را رعایت کنند. تولیدکنندگان هر طور این روال را پیش بروند دچار مشکل هستند.»

منبع دنیای اقتصاد

برچسب ها: بورس لوازم خانگی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
زمان ارائه کارت ورود به جلسه آزمون‌های سمپاد و نمونه زمان ارائه کارت ورود به جلسه آزمون‌های سمپاد و نمونه
نتایج امتحانات نهایی و داخلی دانش‌آموزان در تمام مقاطع تحصیلی نه تنها اعلام شده بلکه در حال حاضر، پیش ثبت‌نام‌های پایه‌های اول و هفتم نیز آغاز شده است. همچنین از امروز داوطلبان آزمون سمپاد و نمونه دولتی می‌توانند نسبت به اخذ کارت ورود به جلسه اقدام کنند.
پیام سید محمد خاتمی در آستانه عاشورا پیام سید محمد خاتمی در آستانه عاشورا
نعمت این همدلی و هم نوایی و همبستگی را باید شکر نهاد و ضرورت آن، اکنون بیش و پیش از همه بردوش حکومت است که هوشمندانه در روند کم کردن آلام و نگرانی‌های مردم و جلب رضایت نخبگان و تمام ملت و شنیدن صدای آنان، گام‌های پر شتاب‌تر و استوارتر بردارد.
اعترافات سه جاسوس موساد اعترافات سه جاسوس موساد
اعترافات سه جاسوس موساد که یکی از آنها موقعیت محل سکونت رایان قاسمیان دو ماهه را به دشمن صهیونیستی داده بود و از صداوسیما پخش شده را می‌بینید.
جزئیات تماس تلفنی مکرون با پوتین درباره ایران جزئیات تماس تلفنی مکرون با پوتین درباره ایران
کرملین شامگاه سه‌شنبه از تماس تلفنی میان «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه خبر داده و با انتشار بیانیه‌ای مطرح کرد: رئیس‌جمهور پوتین و رئیس‌جمهور ماکرون بر حل بحران برنامه هسته‌ای ایران از طریق ابزار‌های سیاسی و دیپلماتیک تاکید کردند.»
آثار شگفت انگیز کاهش فشار خون آثار شگفت انگیز کاهش فشار خون
تصور کنید با هر قدم، نه تنها به مقصدتان نزدیک می‌شوید، بلکه به قلبی قوی‌تر و رگ‌هایی آرام‌تر دست می‌یابید. پیاده روی، این فعالیت ساده و در دسترس، قدرتی شگفت انگیز در کاهش فشار خون و ارتقای سلامت کلی شما دارد.
پنج مقصد امن برای پول‌هایی که نمی‌خواهید بسوزند پنج مقصد امن برای پول‌هایی که نمی‌خواهید بسوزند
حمله هوایی رژیم اسرائیل به کشورمان ایران یک تجربه غیرمنتظره بود که مهمترین اولویت برای هرکس حفظ جان در شرایطی بود که سرو صدا‌های عجیب برخورد موشک یا مقابله پدافندی ایران شنیده می‌شد. اما امنیت مالی نیزمساله مهمی است.
تنهایی عمیق دختران خطرناک است تنهایی عمیق دختران خطرناک است
گزارش سازمان بهداشت جهانی شیوع بی‌سابقه تنهایی و انزوای اجتماعی در میان دختران نوجوان را بررسی کرد.
برگزیده
اختلال اینترنت ناشی از حملات خارجی است اختلال اینترنت ناشی از حملات خارجی است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: براساس گزارش مراجع ذی‌ربط، اختلالات اخیر در اینترنت، ناشی از حملات خارجی است که مراجع امنیتی و اطلاعاتی با حساسیت کامل در حال بررسی آن هستند.
ایران خودرو چقدر حقوق می‌دهد؟ ایران خودرو چقدر حقوق می‌دهد؟
صورت مالی ایران‌خودرو به عنوان بزرگ‌ترین خودروساز ایران نشان می‌دهد که این شرکت با رشد ۴۰ درصدی هزینه‌های سربار در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ مواجه شده است.
قطع همکاری ایران و آژانس و افزایش قیمت نفت قطع همکاری ایران و آژانس و افزایش قیمت نفت
قیمت نفت خام امروز (چهارشنبه) تحت تاثیر توقف همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزایش یافت، اما رشد غیرمنتظره ذخایر نفت خام آمریکا این روند را تعدیل کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر