کد خبر: ۱۱۰۴۱
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰

انتشار تصویری عبرت آموز از نادرشاه افشار

جنون و بدبینی مفرط نادرشاه سبب شد تا دوتن از افسرانش در یک اردوی جنگی که بیم دستگیری و جان خود را داشتند، شبانه وارد چادر فرماندهی وی شوند و نادر را به قتل برسانند.
انتشار تصویری عبرت آموز از نادرشاه افشار

انتشار تصویری عبرت آموز از نادرشاه افشار

مخاطب ۲۴، نادرشاه افشار موسس سلسلۀ ترک تبار افشاریان در سال ۱۱۱۴ (ه‍. ش) است. نادر در میانه سده هجدهم میلادی در سال ۱۷۳۶ م. مصادف با سال ۱۱۱۴ ه‍. ش بعد از کشتن اشرف افغان دومین شاه سلسلۀ هوتکی که چندسالی صفویان را ساقط کرده بودند همچنین خلع شاه عباس سوم صفوی (ولیعهد تهماسب سوم) در شورای بزرگان دشت مغان، موفق به بنیان‌گذاری سلسلۀ افشاریه شد.

نادر که او را ناپلئون ایران نیز می‌خوانند موفق شد تا مرز‌های ایران را به گسترده‌ترین حالت خود بعد از سقوط سلسلۀ ساسانیان برساند به نحوی که مرز‌های ایران شامل مناطقی از جمله ارمنستان، گرجستان، جمهوری آذربایجان، افغانستان، تاجیکستان، بحرین، ترکمنستان، ازبکستان، پاکستان، عراق، کویت، ترکیه، امارات متحده عربی و عمان می‌شد، اما بعد از مرگ وی، سلسلۀ افشاریه به سرعت از هم فروپاشید و قدرت میان دودمان زند، درانی‌ها و خانات قفقاز تقسیم شد.
نادر کسی بود که موفق به شکست سلطان محمد گورکانی پادشاه هندوستان در نبرد کرنال و فتح دهلی شد! پیروزی که غنائم و ثروت بسیاری برای افشاریان به همراه داشت.

مورخان از نادر به عنوان پادشاهی یاد می‌کنند که در هیچ جنگی شکست نخورد، اما دورۀ پادشاهی دوازده سالۀ وی به دوره تقسیم می‌شود، هفت سال اولیه و پنج سال پایانی، نادر در هفت سال اول سلطنت خود موفق شد با پیروزی‌های متوالیش اقتدار رو به افول ایران را احیا کند، اما یک عملیات ترور ناموفق سبب شد تا نادر به همۀ اطرافیانش بدبین شود و حتی رضاقلی ولیعهد خود را کور کند.

جنون و بدبینی مفرط نادرشاه سبب شد تا دوتن از افسرانش در یک اردوی جنگی که بیم دستگیری و جان خود را داشتند، شبانه وارد چادر فرماندهی وی شوند و نادر را به قتل برسانند. انتشار مجدد تصویری از جمجمۀ شکستۀ نادرشاه در رسانه‌ها حاوی عبرت‌های بسیاری برای اهل مطالعۀ تاریخ است به خصوص که خان افشار یکی از بزرگترین و مرموزترین شخصیت‌های تاریخ ایران بود. این جمجمه در میان استخوان‌های پیکر او هنگام خاک‌برداری در ساختمان آرامگاهش در سال ١٣۴٢ بیرون آورده شد و پس از تعمیر ساختمان، دوباره به خاک سپرده شد!
منبع تابناک

برچسب ها: شاه نادرشاه
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
برای تقویت تجربیات مثبت چه باید کرد؟ برای تقویت تجربیات مثبت چه باید کرد؟
مختصصان معتقدند منفی‌نگر یا مثبت‌اندیش بودن، ویژگی‌هایی ثابت و تغییرناپذیر نیستند و با ترفندی ساده می‌توان حال‌وهوای ذهنی را تغییر داد.
محرومیت مدیر تیم آلومینیوم اراک تا اطلاع ثانوی محرومیت مدیر تیم آلومینیوم اراک تا اطلاع ثانوی
کمیته انضباطی از محرومیت مدیر تیم آلومینیوم اراک و بازیکن ملوان تا اطلاع ثانوی خبر داد.
سرلشکر سلامی: برای هر جنگی آماده‌ایم سرلشکر سلامی: برای هر جنگی آماده‌ایم
فرمانده کل سپاه بیان کرد: شروع کننده جنگ نخواهیم بود، ولی برای هر جنگی آماده‌ایم؛ فرمول‌های غلبه بر این دشمن را آموخته‌ایم. یک گام مقابل دشمن عقب‌نشینی نمی‌کنیم.
پرسپولیس ۰-۰ استقلال خوزستان پرسپولیس ۰-۰ استقلال خوزستان
با تساوی مقابل استقلال خوزستان، پرسپولیس تا حدود زیادی شانس کسب عنوان قهرمانی لیگ برتر را از دست داد.
مهم‌ترین تخلفات رانندگی ثبت شده توسط بازرسان نامحسوس چه بوده است؟ مهم‌ترین تخلفات رانندگی ثبت شده توسط بازرسان نامحسوس چه بوده است؟
رئیس اداره نظارت و سازماندهی بازرسان نامحسوس پلیس راهور فراجا، از نقش مؤثر و حضور داوطلبانه بازرسان نامحسوس در طرح نوروزی ۱۴۰۴ تقدیر کرد و گفت: بازرسان نامحسوس، در شرایط جوی و ترافیکی متفاوت، تأثیر چشمگیری در کاهش تخلفات رانندگی و افزایش امنیت در معابر شهری و جاده‌ای داشته‌اند.
بعد از مصرف این دارو‌ها رانندگی نکنید بعد از مصرف این دارو‌ها رانندگی نکنید
رانندگی پس از مصرف برخی از دارو‌ها احتمال بروز خطر و تصادف را افزایش می‌دهد، باید پیش از رانندگی از تاثیر دارو بر هوشیاری اطمینان حاصل شود.
فلاحت‌پیشه به تهدید کیهان برای ترور ترامپ چه نظری دارد؟ فلاحت‌پیشه به تهدید کیهان برای ترور ترامپ چه نظری دارد؟
فلاحت‌پیشه نوشت: «ایرانیان از طالبان جنگ و ترور متنفرند. اگر عرضه‌ی جنگ داشتید به لبنان می‌رفتید، اگر طرح ترور دارید، غلط‌های خود را به نام ایران مطرح نکنید.»
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر